131019098
28 Mart 2024, Perşembe

BALBAY, “KENDİME BİÇTİĞİM GÖREV, İZMİR BAKANLIĞI”

17 Mart 2015, Salı 09:47

     


CHP İzmir Milletvekili ve 2'inci Bölge Milletvekili aday adayı Mustafa Balbay, dün Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP İzmir Milletvekilliği için partisinden tekrar aday adayı olan Balbay, ön seçim çalışmaları kapsamında partililerle buluştu. Aliağa İlçe Parti Başkanlığı binasında yaptığı toplantıda Balbay’ı İlçe Parti Başkanı Özcan Durmaz ve çok sayıda partili karşıladı.

Mustafa Balbay konuşmasında, “Çok canlı bir Aliağa örgütümüz var. Kaderimi size emanet etmeye, gerçek anlamda da, ‘Balbay mücadeleye devam et’ derseniz, 7 Haziran’da ülkenin kaderinde belirleyici olacağıma söz vermeye geldim” dedi. Ön seçim tercihi konusunda konuşan Balbay, “Genel başkanımıza çıkı, 2, 5 yılım içeride geçti, son 14 aydır da çok yoğun bir şekilde çalıştım. Şimdi kontenjan istiyorum diyebilirdim. Bunu hiç düşünmedim. Genel başkanımızdan sadece ön seçim için, nezaket için izin istedim. Ben bu yarışa katılmak istiyorum dedim. Ön seçimden ikinci bölgeyi bir ucundan diğer ucuna 320 km ilmik ilmik dokuyarak, tek tek dolaşarak bu insanlara üç ilkeyle yaklaşayım istiyorum;‘Dokun, dinle anlat’. Benim bir mücadelem var. Son 5 yılda kamuoyu belki beni demir parmaklıkların ardında tanıdı ama ben bu mücadelenin içinde 38 yıldır varım” dedi.

“İZMİR BİR DÜNYA ŞEHRİ OLMAYA ADAY”

Gazetecilik kökenli olduğuna dikkat çeken Balbay, “Meslek hayatım boyunca İzmir’le ilgili yaptığım haber sayısı 4 bin. Burada da pek çok bölgeyle ilgilendim. 14 ay buralarda gezdik, gözlemlerde bulunduk. İzmir’imizin tüm toprak parçasının yüzde 28’i tarımla ilgili. Ama bir diğer yandan ise sadece kıyı şeridi 629 km. Ben bu konuda projeler üreterek, yapılabileceklerimizi paylaşarak araştırmalar yaptım. İzmir’le ilgili yapılan raporların hepsini okudum. Özünde tüm İzmir’e 4T 1K diye özetleyebileceğim tarım, teknoloji, ticaret, turizm ve kültür açılımlı bir proje sunacağım. Ne olursa olsun bunun takipçisi olacağım. Bütün bunlarla ilgili İzmir bütün olarak gerçekten bir dünya şehri olmaya aday. Partim bana ne görev verirse versin benim kendime biçtiğim görev, İzmir Bakanlığı. Ben 38 yıldır bu toprakların geçmişini biliyorum” şeklinde konuştu.

İKTİDARI ELEŞTİRDİ

“Adım adım buralarda sizlerle siyaseti biçimlendirmeye ve hep birlikte meclis kürsüsünde de konuşmaya geldim” diyen Balbay konuşmalarını şöyle sürdürdü: ”CHP olarak biz bu ülkenin tarihinde sadece bu ülkeyi kuran parti değiliz. Biz bu ülkede ekonomiyi de yapan partiyiz. Şeker fabrikaları, demir çelik sektörüne kadar bu ülkede ekonomiyi yapan partiyiz. AKP ise satan parti. Rakamlar ortada. İddiayla söylüyorum onca şeyi sattılar. Bin tane işçinin çalıştığı bir fabrika göstersinler. Ekonominin özü üretimdir. Bir yerden başlamak gerekiyorsa İzmir’den başlamak gerekiyor. İzmir’de dört büyük havza var. Her birinin apayrı değerleri var. Tütün depolarını cezaevi yapan bir iktidar var karşımızda.Adım adım buralarda sizlerle siyaseti biçimlendirmeye ve hep birlikte meclis kürsüsünde de konuşmaya geldim. Ben demirden ve betondan umut ürettim şimdi o umudu çoğaltalım demeye geldim. Önümüzdeki dönem gerçek anlamda vekilliği şimdi yapacağım” diye konuştu.” Gün içinde CHP Aliağa İlçe Başkanlığını Mustafa Balbay’ın yanı sıra Mustafa Kara, Serdar Koç ve Gürsoy Taşdemir ziyaret etti. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler