131019098
19 Nisan 2024, Cuma

MENEMEN BELEDİYESİ'NE HACİZ GELDİ

17 Mart 2021, Çarşamba 06:18

     


Kamera ihalesinden oluşan borç nedeniyle Menemen Belediyesi’nin mallarına haciz işlemi uygulandı. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, yapılan haciz işlemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, belediyede dün yapılan haciz işleminin daha önce gerçekleştirilen ve incelemesi süren kamera ihalesiyle ilgili olduğunu bildirdi. Pehlivan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Menemen Belediyesi’nde makam koltuğunun haczedildiğine ilişkin haberlerin yer aldığını hatırlatarak, bunun üzerine açıklama yapma gereği hissettiğini bildirdi.

“Menemenlinin parası çarçur edilmesin”

Belediyeye haciz için gelen kişilerin kamera ihalesinden oluşan borcu temlik yolu ile alan faktöring şirketinin yetkilileri olduğunu belirten Pehlivan, şunları kaydetti: "Kamera ihalesi de incelettiğimiz ihalelerden biri. İhale konusu kameralar 2 milyon 700 bin TL bedelle satın alınabilecek iken maalesef 9 milyon TL bedelle ihale edilmiştir. Bugün bir yol ayrımında kaldık. Ya kişisel itibarımızı düşünüp ödeme yapacaktık ya da Menemenli hemşerilerimize verdiğimiz sözü tutup onların hakkını hukukunu savunacaktık. Bugün ikinci yolu seçtik. Tekrar aynı durumla karşılaşırsak yine aynı tercihi seçeceğiz. Biz menzilden ziyade yolculuğa sevdalı, makamlara değil, milletin gönlüne talip olan bir anlayışın temsilcileriyiz. Bugün de aynı anlayışla makam koltuğu gidiyorsa gitsin ama Menemenlinin 6 milyon parası çarçur edilmesin dedik."

Pehlivan, 1 liralık malı 4 liraya Menemen Belediyesine satanların gerekli indirimleri yapmadığı sürece tavırlarında bir değişiklik olmayacağını sözlerine ekledi.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler