131019098
26 Nisan 2024, Cuma

KARAKÜLÇE, “HEDEFİMİZ İKTİDAR OLMAK”

17 Nisan 2015, Cuma 09:51

     


Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Eski Başkanı ve DSP 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Selçuk Karakülçe, dün DSP 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Özer İşçi, DSP İl Başkan Yardımcısı Ramazan Solmaz ve DSP Aliağa Onursal Başkanı Mehmet Emircan ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.

Adaylık süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmede DSP’nin ülkede demokratik şartlardan doğmuş bir parti olduğuna dikkat çeken Karakülçe, “Bizler şu anki adaylar olarak DSP’nin varoluş sebeplerini bilinçlice idrak etmiş insanlar olarak yeniden sahalardayız. Ülkede devam eden bir Ak Parti diktatörlüğü ve bunun her geçen gün yükselmesine sebep olan bir muhalefet birikimi vardır. Artık bu seçimde vatandaş kendi özgür tercihini yapmalı ve partisine oyunu verebilmelidir” dedi.

“KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN OLMAK VE CHP’Yİ İKTİDARA TAŞIMAK İSTEMİYOR”

“Tayyip Erdoğan’ın kurmaya çalıştığı başkanlık sistemi, legal olarak olmasa da illegal olarak kurulmuş vaziyettedir” diyen Karakülçe, “Artık Türkiye’de seçim barajı yüzde 10 değil, yüzde 3’tür. Bunun önüne mevcut muhalefet partileri geçemediği için, yüzde 3’lük seçim barajıyla en azından mecliste olmayan siyasi partilerin ekonomik olarak rahatlayabilmeleri adına halkın kendi partilerine hür iradesiyle oylarını vermeleri gerekir. Ayrıca bu seçimde, daha önce birçok yerde ve Aliağa’da da yaşadığımız oyları bölmeyin, birleşin sloganının DSP’ye söylenebilir bir tarafı kalmadı. Çünkü daha yolun en başında, 5 Şubat 2015, tarihinde Genel Başkan’ımız Sayın Masum Türker CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek kendisine CHP’yi iktidar yapmak istiyor musunuz? ve siz Başbakan olmak istiyor musunuz? sorularını sordu. Sonuçta aldığımız cevaplardan ve süreçten anladık ki Kılıçdaroğlu Başbakan olmak ve CHP’yi iktidara taşımak istemiyor. Bizim hedefimiz kesinlikle iktidar olmak, muhalefette kalmak değil” şeklinde konuştu. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler