131019098
23 Nisan 2024, Salı

CHP'LİLER İZMİR'DEN İSTANBUL'A YÜRÜYECEK

17 Haziran 2017, Cumartesi 06:57

     


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne katılmak isteyen İzmirli CHP'liler, bugün (17 Haziran) yola çıkacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü İstanbul Maltepe Cezaevi'nde sonlandıracak. Yaklaşık 24 gün sürecek bu yürüyüşe, İzmir’deki CHP teşkilatlarından da destek geldi. Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşe başlamasından sonra İzmir İl Başkanlığı'nda toplanan CHP ilçe başkanları, yürüyüşe katılma kararı aldı. Bugün yola çıkacak olan CHP’liler Alsancak’tan başlayıp, Akhisar, Balıkesir, Bursa güzergahından Yalova'ya ulaşacak. Günde 20 kilometre yürüyecek olan CHP heyeti, yol üzerindeki otel ve pansiyonlarda konaklayacak. CHP'liler, Gebze'de Kemal Kılıçdaroğlu ile yürüyüşü birleştirmeyi hedefliyor.

CHP ALİAĞA, SALI GÜNÜ YÜRÜYECEK

Gerçekleştirilecek olan yürüyüş hakkında bilgiler veren CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Bugün (17 Haziran Cumartesi) saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda tüm ilçe örgütlerimizin katılımıyla, Bornova çıkışına kadar yürüyüş yapılacak. Pazar günü ise yine saat 10.00’da Manisa girişinden çıkışına kadar tüm il ve ölçe örgütlerinin katılımıyla yürüyüşümüz gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz güzergahlardaki partililer de yürüyüşümüze dahil olacaklar. Sonrasındaki günlerde ise ilçeler devreye girecek. Aliağa ve Menemen İlçe Teşkilatlarının nöbeti devralması Salı günü olacak. Salı günü Akhisar güzergâhında CHP Aliağa ve Menemen İlçe Örgütleri yürüyüş yapacak. Tüm teşkilatlar bu yürüyüşlerin sırasıyla gerçekleştirdikten sonra en son Gebze’de Genel Başkanımız ile buluşacağız. İzmir-İstanbul yürüyüşünü, Genel Başkanın Ankara- İstanbul yürüyüşüyle Gebze’de buluşacak şekilde eşleştireceğiz. Bütün İzmir il örgütü Gebze’de olacak. Sanıyorum tüm CHP örgütleri de Gebze’ye genel başkanı karşılamaya gelecek. Diğerleri karşılamaya gelecek ama İzmir Teşkilatları yürüyüşle gelerek genel başkanla orada buluşacak.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler