131019098
29 Mart 2024, Cuma

AKŞENER’E İHRAÇ TALEBİ

17 Ağustos 2016, Çarşamba 06:11

     


Milliyetçi Hareket Partisi, Meral Akşener ve Çağrı Heyeti'ni oluşturan üç kişiyi tedbirli olarak disipline sevk etti. Parti tüzüğünün 11. maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle Meral Akşener ile birlikte Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in parti üyeliğinden kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmesine karar verildi.

MHP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada "Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün 11. Maddesinin ihlali sebebiyle, her biri için ayrı ayrı tatbik olunmak üzere aynı sevk maddeleri ile Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün "Kesin Çıkarma Gerektiren Haller" başlıklı 78. Maddesinin 4. Fıkrasının c-e-g-h-i bendleri ve parti tüzüğünün 81. Maddesinin kapsamı ve gereğince kesin çıkarma cezasını gerektiren hallerin varlığı karşısında parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu'na tedbirli olarak sevklerine karar verilmiştir.” denildi.

AKŞENER’DEN YANIT

MHP Genel Merkezinin bu hamlesine sosyal medya üzerinden yanıt veren Meral Akşener “Güzel bir sözümüz var: ‘Yangından Mal Kaçırmak’ Tedbirli ihraç istemiyle disipline sevk edildiğimi öğrenince, hatırıma geldi” şeklinde bir mesaj yayınladı.

AYDEMİR: “GENEL MERKEZİN TASARRUFU”

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, kararın Genel Merkez’e ait olduğunu vurgulayarak “İhraç talebi Genel Merkezimizin tasarrufunda olan bir karardır. Biz de bu karara saygılıyız. Kuruldan çıkacak sonuç ne olursa olsun herkesin kabul etmesi gerekir. Partimiz için hayırlısı ne ise o olsun” şeklinde konuştu. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler