131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

REMZİ ÖZCAN: “BENİM ESAS ADAYIM CHP’DİR”

17 Ekim 2018, Çarşamba 06:30

     


DİSK Genel-İş Sendikası Aliağa Belediyesi İşyeri eski Temsilcisi Remzi Özcan, mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’den Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

DİSK Genel-İş Sendikası Aliağa Belediyesi İşyeri eski Temsilcisi Remzi Özcan, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı ile mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Remzi Özcan’ın aday adaylığı açıklamasına çok sayıda partili katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı aday adaylığı için geçtiğimiz günlerde istifa eden Özcan Durmaz’ın yerine vekaleten CHP İlçe Başkanlığına getirilen Namık Kaçar yaptı. Kaçar, parti olarak adaylık sürecini en iyi şekilde yöneteceklerinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirterek, “Biz bir aileyiz. Eski hatalarımızı yapmayacağımıza inanıyorum. Genel Merkezimiz hangi arkadaşımızı aday olarak belirlerse parti olarak arkasında duracağız.” diye konuştu.

“Partimizin kazanan taraf olması için çalışacağım”

Namık Kaçar’ın ardından söz alan Remzi Özcan, 16 yaşından bu yana sol mücadelenin içinde yer aldığını belirterek, neden aday adayı olduğunu açıkladı. Remzi Özcan, “Aday olmamın en büyük sebeplerinden birisi 20 yıldan beri çalıştığım ve halen çalışmakta olduğum Aliağa Belediyesi’nde her seçim döneminde ezilenin biz oluşudur. Bu yüzden benim birinci hedefim, adayımız kim olursa olsun önceliğim partimizin seçimde kazanan taraf olması için çalışmak olacaktır. Yani benim esas adayım CHP’dir.” dedi.

“Aliağa kötü yönetiliyor”

Yıllarca Aliağa’da yaşamış biri olarak Aliağa’nın sorunlarını ve çözüm önerilerini çok iyi bildiğini vurgulayan Özcan, “Bizlere her yerel seçim döneminde dayatılmaya çalışılan ithal aday adaylarına karşı duran biri olarak artık Aliağa’nın kendi içindeki dinamikleri harekete geçirmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Aliağa kötü yönetiliyor. 1990’larda gerek sosyal, gerekse altyapı ve imar konularında parmakla gösterilen bir Aliağa’dan, çarpık kentleşmenin, çarpık ve kontrolsüz sanayileşmenin yaşandığı, kuralsız ve güvensiz çalışma koşullarının hakim kılınarak emeğin en çok sömürüldüğü bir Aliağa’ya gelindi.” ifadelerini kullandı.

“Halkın kaynakları kullanılarak savurganlık yapılıyor”

Borçlanmaya ve belediye varlıklarının satışına dayalı bir anlayışa karşı olduğunu ifade eden Remzi Özcan, “Aliağa Belediyesi kendi öz kaynakları ve dengeli personel rejimi ile borçlanmaya ihtiyaç duymadan gerek yatırım, gerek cari, gerekse personel harcamalarını sıkıntıya düşmeden yapabilecek bir mali yapıya sahiptir. Savurganlık, borçlanma ve niteliksiz personel istihdamı ile belediyecilik değil, halkın kaynaklarını kullanarak savurganlık yapılmaktadır. Kentin imar planları çıkar ve rant ilişkilerine göre değiştirilmekte, kentin dengeli yapılaşması önünde büyük engeller oluşturulmaktadır. Bu engelleri ortadan kaldırmak, imar planlarını kişilere göre değil kentin ihtiyacına göre hayata geçirmek için aday adayı oldum.” diye konuştu.

Aday adaylığı açıklamasının ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Namık Kaçar, parti ilçe yönetimi adına Remzi Özcan’a çiçek takdim etti. Basın açıklamasının ardından Remzi Özcan ve partililer ilçe binası önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler