131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

AKBULUT MÜJDELEDİ

17 Kasım 2016, Perşembe 06:35

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, ilçede okul eksikliği olan bazı mahallelere yeni okullar yapılacağını müjdeledi.

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, İlçede yeni yapılacak olan okullar ile ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Akbulut, “Müjde” başlığıyla yayınladığı mesajda, “Aliağa halkı her şeyin en iyisine layık dedik ve gereğini yerine getiriyoruz. Aliağamızın okul sorunlarını çözüyoruz. 3 adet okulun ihalesi yapıldı, inşaatına başlanıyor. Siteler Mahallesi’nde 24 derslikli Ticaret Meslek Lisesi’nin 14.11.2016 tarihinde ihalesi bitti. Siteler Mahallesi’nde 16 derslikli ortaokulun 15.11.2016 tarihinde ihalesi bitti. Kültür Mahallesi’nde de 18 derslikli Atatürk Ortaokulu Ek Binası yapılacak. Allah hayırlı, uğurlu etsin. Bu hizmetlerde taleplerimizi geri çevirmeyen Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz'a, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, ayrıca Kaymakamımız Dr. Bayram Yılmaz'a, Milli Eğitim Müdürümüz Ogün Derse'ye çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“ALİAĞA’YA TOPLAMDA 7-8 OKUL YAPILACAK”

Konuyla ilgili Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulunan Yaşar Akbulut, geçtiğimiz yıl, Aliağa’nın eğitim ile ilgili sorunlarının tespitini yaptıklarını belirterek, bazı mahallelerde ilkokul, ortaokul ve lise eksikliklerinin olduğunu söyledi. Bu eksikliklerin tespitini yaptıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü ile çalışmalar yapıp okulların yapımını bütçeye aldırdıklarını kaydeden Akbulut, “Şimdi de bütçeye alınan bu okulların ihalesi gerçekleştirilip, yapım aşamasına başlandı. Aliağa’ya toplamda 7-8 okul yapılacak. Şu an bu okullardan ilk üçüne başladık. Diğerleri de ihale aşamasına geldi, ihaleler yapıldıkça bunları da kamuoyu ile paylaşacağız. Yakın zamanda bir lisenin ihalesi yapılacak. Onu da önümüzdeki günlerde duyuracağız. Bu vesile ile Aliağa’nın eğitim sorununu da kökten çözmüş olacağız” diye konuştu.

Akbulut, Başbakan Binali Yıldırım Ödemiş mitingine geldiğinde, Milli Eğitim Bakanı ile de konuyu görüştüğünü, Milli Eğitim Bakanı’nın bu okulların ihalelerini hızlandıracaklarını söylediğini ve sözünü tuttuğunu, projelerin tek tek hayata geçmeye başladığını ifade etti. Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ayrıca bugün de Ankara’da bir takım temaslarda bulunacağını, oradan daha başka müjdelerle döneceğini sözlerine ekledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler