131019098
28 Mart 2024, Perşembe

ADAYLIĞININ ÖNÜ AÇILDI

17 Kasım 2017, Cuma 06:39

     


CHP, geçtiğimiz yerel seçimlerde kaybettiği İzmir’in 8 ilçesinde mevcut ilçe başkanlarının ileride belediye başkan adayı olabilmesinin önünü açtı. Özcan Durmaz’ın ifadelerine göre; Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun “Parti ilçe başkanı olanlar yerel seçimlerde belediyeye aday olmasın’ yönündeki talimatı Aliağa’nın da aralarında bulunduğu 8 ilçe için geçerli olmayacak.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, belediyesi CHP’de olmayan yerler haricinde yerel seçimlerde adaylık düşünen parti ilçe başkanlarının ilçe kongrelerinde aday olmaması yönündeki açıklamaları netlik kazandı. Partinin geçtiğimiz yerel seçimlerde kaybettiği aralarında Aliağa’nın da bulunduğu 8 ilçedeki parti ilçe başkanları, önümüzdeki dönemde isterlerse mevcut görevlerinden istifa edip belediye başkan adayı da olabilecekler. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konu hakkında yaptığı görüşme olumlu sonuçlandı. Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamalarda, parti ilçe başkanlıklarına aday olanların gelecek dönemde belediye başkanlığına aday olmamalarını istemişti. Belediye yönetimi başka partilerde olan İzmir’deki 8 ilçenin bu yönlendirmenin dışında tutulacağı Güven’in Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeler sonucunda kesinleşti.

‘DAHA RAHAT YOL ALACAĞIZ’

Konuyla ilgili gelişmeyi değerlendiren CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘İlçe kongrelerinde aday olacak arkadaşlarımız gelecekte başka bir yere aday olmasınlar’ yönündeki açıklamaları bizim önümüzde bir tereddüt olarak duruyordu. Belediye yönetiminin başka partilerde olduğu İzmir’deki 8 ilçenin bu sınırlamanın dışında olduğunun Genel Başkanımız tarafından İl Başkanımıza söylenmiş olması nedeniyle bir rahatlama yaşadık. Bundan sonra daha da rahat yol alacağız. Bu durum görev yaptığımız ilçelerde siyaseti daha güçlü yönetmemize imkan sağlayacak.” dedi.

GENÇ DELEGE SAYISI EN YÜKSEK 3. İLÇE

Durmaz, öte yandan 236 kongre delegesi, 15 de doğal delegesi ile CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın, İzmir’deki 30 ilçe arasında genç delege sayısına sahip 3. ilçe örgütü olduğunu açıkladı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler