131019098
29 Mart 2024, Cuma

KEMAL KILIÇDAROĞLU: “TÜRKİYE'NİN KALKINMA PLANI YOK”

18 Mart 2019, Pazartesi 06:30

     


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Aliağa Demokrasi Meydanı’nda mini bir miting yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında “Türkiye'nin kalkınma planı yok. 17 yıldır vergi ödüyoruz, bir tek vergi ödemediğimiz yer hava. Şimdilik diyorum, yarın ne olur, onu da bilmiyorum.” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumartesi günü tek günlük programı kapsamında İzmir’in bazı ilçelerinde mini mitingler gerçekleştirdi. CHP Lideri önce Bergama'da, ardından da Aliağa'da vatandaşlara seslendi. Aliağa’da Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen mini mitingde Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Bedri Serter ve Kamil Oktay Sındır, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Başkan Adayı Tunç Soyer ve Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz eşlik etti.

“Aliağa Belediyesi rantın değil, halkın belediyesi olacak”

Mitingde ilk olarak Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz söz aldı. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Durmaz, “ Doğduğum ve doyduğum bu topraklara sevgiyle aşkla bağlı olduğumu belirtmek isterim. Aliağamıza hizmet etmek için ekibimizle birlikte yola çıktık. Desteğinizle inşallah 1 Nisan’dan sonra Aliağamızı sizinle birlikte yöneteceğiz. Bizim belediyeciliğimiz hakka, hukuka adalete dayalı bir belediyecilik olacak. Aliağa halkının, meslek odalarının, sendikalarının, sivil toplum kuruluşlarının karar alma süreçlerine katıldığı demokratik ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla Aliağa halkının emanet ettiği bütçeyi etkin, verimli kullanan bir belediyecilik anlayışıyla yaptığı ve yapacağı bütün işleri, kullandığı bütün kaynakları hemşehrilerimizle paylaşan açık ve şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile, siyasi kayırmacılığın olmadığı, kapısı herkese açık bir belediyecilik anlayışıyla, belediyemizi yöneteceğiz. Yaşamaktan gurur duyacağınız, havası, suyu, toprağı, sokağı ve belediyesi tertemiz bir Aliağa için kendimi ve ekibimi sizlere emanet ediyorum. Söz veriyorum Aliağa Belediyesi rantın değil, halkın belediyesi olacak.” dedi.

“1 Nisan sabahını iple çekiyorum”

Millet İttifakı Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz’ın ardından Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer sahneye davet edildi. Soyer, “Sevgili Aliağalılar sayılı günler kaldı. Dört gözle bekliyorum. İple çekiyorum o 1 Nisan sabahını. Size aşkla hizmet etmek için, sizin için çalışmak için.” İfadelerini kullandı.

“Herkesi kucaklayacağız”

Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Başkan Adayı Tunç Soyer’in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahneye davet edildi. Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimleri ile Türkiye'ye baharı, birlik ve beraberliği, kardeşliği getireceklerini kaydederek konuşmasına başladı. Tüm belediye başkanlarına, herkese eşit davranması gerektiğini söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, tüm CHP'li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 lira olarak uygulandığını belirtti. Belediye başkanlarının herkesi kucaklayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Demek ki ayrımcılık yapmayacağız, herkesi kucaklayacağız. Demek ki her evde huzurun ve bereketin olmasını isteyeceğiz. Demek ki bir arada yaşamayı, tasada ve kıvançta beraber olmayı hepimiz özledik. Kin, iftira, bütün bunların hepsini bir tarafa bırakalım. Tasada ve kıvançta beraber olmak kadar güzel bir şey yoktur." ifadelerini kullandı.

“Tek vergi ödemediğimiz yer hava”

Türkiye'nin kalkınma planı olmadığını ve 82 milyon kişinin vergi ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, " Türkiye'nin kalkınma planı yok. 17 yıldır vergi ödüyoruz, bir tek vergi ödemediğimiz yer hava. Şimdilik diyorum, yarın ne olur, onu da bilmiyorum." değerlendirmesinde bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti; "Bu seçimler Türkiye'de demokrasinin kazandığı seçimler olmak zorundadır. Bu seçimlerde CHP ve İYİ Parti'nin sağlayacağı her başarı dünyada şöyle yankılanacaktır: 'Bütün baskılara rağmen halk demokrasiye sahip çıktı'. Biz demokrasi konusunda iş birliği yapıyoruz, demokrasi için mücadele ediyoruz, çocuklarımız için, evlatlarımız için mücadele ediyoruz. Milliyetçiliğin sıradan bir olay olmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti topraklarından Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıranlara bugün hangi yüzle ve kim destek verecek? Süleyman Şah Türbesi'nin olduğu alan bize ait bir alandır. Ölümse ölüm, mücadeleyse mücadele, kavgaysa kavga. Ben kendi toprağımdan nasıl kaçarım?" diye konuştu.

“Altı okun altına kararlılıkla mührümüzü basıyoruz”

Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'e destek isteyen Kılıçdaroğlu, "Tunç Soyer mücadele edecek, devraldığı bayrağı daha ileriye taşıyacak. Sizler için mücadele edecek, sizler için çalışacak." dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Sandığa gidiyoruz değil mi, kararlı bir şekilde gidiyoruz, altı okun altına kararlılıkla mührümüzü basıyoruz. Bizim belediye başkan adayımızın olmadığı yerlerde İYİ Parti'ye destek vereceğiz, kardeş partimiz, demokrasiden, özgürlüklerden, emekten, alın terinden yana birlikte çalıştığımız iş birliği yaptığımız siyasal parti." ifadesini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programına Ödemiş’e geçerek devam etti.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler