131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

TURHAN,“İŞİMİZ HİZMET, GÜCÜMÜZ MİLLET”

18 Nisan 2015, Cumartesi 09:45

     


Adalet ve Kalkınma Partisi 2. bölge 1. sıra Milletvekili adayı Mustafa İbrahim Turhan, Aliağa Ticaret Odası (ALTO)Seminer Salonu'nda partililer ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Ak Parti Milletvekili adayları Tansu Kaya ve Bilal Kırkpınar, ALTO Başkanı Adnan Saka'nın yanı sıra Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Toplantıda, Borsa İstanbul'un eski Başkanı olan Adalet ve Kalkınma Partisi 2. bölge 1. sıra Milletvekili adayı Mustafa İbrahim Turhan, geçmişten bugüne hükümetlerin ekonomi politikalarından uluslararası ilişkilerine kadar birçok konuya değindi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ALTO Başkanı Adnan Saka, ''Hepinizin bildiği gibi Aliağa önemli bir sanayi kenti olmanın yanında çok hızlı büyüyen bir ilçe. Bu büyüme birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Örneğin nüfusun hızla artması buna bağlı olarak hastane ve okulların yetersiz kalması gibi. Bu noktada sorunlarımızı dile getirebileceğimiz bir platform burası, bize bunu sağlayan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanlığı'na ve gelen milletvekili adaylarına başarılar dilerim'' diyerek sözü Mustafa İbrahim Turhan'a bıraktı.

Turhan sözlerine şair Arif Nihat Asya'nın 'Naat' isimli şiiri ile başladı. Aliağalılara hemşerilerim diye seslenen Turhan, ''insanlığın varlıkla değil erdemle olduğunu burada öğrendim,'' dedi. Aliağalıların paylaşmayı seven bir toplum olduğuna değinen Turhan, millete sevdalanmamız burada yaşadıklarımızdan kaynaklanıyor, '' diye konuştu.

TURHAN, ''AK PARTİ DÖNEMİME KADAR EKONOMİDE İSTİKRAR SAĞLANAMADI''

Sözlerinin devamında ekonominin geçmiş dönemlerinde yaşanan sıkıntılarına değinen Turhan, ''1980'li yıllarda ekonomi dışa açıldı. Aliağa'da o yıllarda demir-çelik sektöründe bir gelişme kaydetti. Belirli bir dönem aralığı içerisinde ekonomi nefes alırken 2000'li yıllara doğru ekonomik bir istikrarsızlık yaşandı. Bu istikrarsızlığın temelini de siyasi olarak gösterebiliriz'' diyerek 1987'den Ak Parti dönemine kara olan süreçte ekonomide istikrar sağlanamadığını,IMF'den (Uluslararası Para Fonu) alınan borçlarla daekonominin düzeltilemediğine vurgu yaptı. Ak Parti döneminde ise IMF'den alınan tüm borçların 2014 yılı itibari ile sonlandırıldığına dikkat çeken Turhan, G-20 olarak adlandırılan gelişmekte olan 20 ülkeyi temsil eden zirvede rol aldığı dönemde IMF'ye 5 milyar dolar borç verebileceklerini teklif ettiklerini ifade etti.

''MİLLİ ÖDEME SİSTEMİNİ KURDUK''

Elektronik Fon Transfer Sistemi (EFT),Borsa Başkanlığı görevime gelmeden önce bir İngiliz Şirketi'ne ait hatırlatan Turhan, “Sisteme müdahale edemediğimiz için sorunun çözümünde de dışa bağımlı kalınıyordu. Yaşadığımız bu sıkıntı bize kendi milli ödeme sistemimizi kurarak aştık. Aynı sistemi Borsa'da da uygulamak adına büyük bir şirketle ortaklık imzaladık. Şartımız ise sistemin tüm inceliklerinin mühendislerimize öğretilmesiydi. Kabul ettirmeyi milli duruşumuzla başardık'' diye konuştu.

''ÜLKENİN SELAMETİ MEVCUT ANAYASA'NIN DEĞİŞTİRİLMESİNDEN GEÇMEKTEDİR''

Bürokrasinin genel sorunların çözümünde de zaman kaybettirdiğine değinen Turhan, anayasayı değiştirmenin yasal süreçleri ve sorunların çözümünü hızlandıracağını kaydetti. Turhan anayasayı şu ifadelerde tanımladı, ''Mevcut anayasa, aslında bir 'amayasa'dır. Çünkü birçok konuda kısıtlayıcı bir özellik barındırmaktadır. Nitekim her yapılan eylemin bir nedene bağlanması mevcut anayasanın tam anlamıyla özgür olmadığını göstermektedir.'' Türkiye'nin Dünya'da en iyi 10 ekonomi içerisinde yer almasının anayasanın değiştirilmesinden geçtiği sözlerine ekleyen Turhan, ''Artık Türkiye'nin yüzde4-5 büyüme hızı yeterli değildir. Önümüzdeki seçimlerde yeterli sayıyı bularak daha iyi bir İş ve yatırım ortamı oluşturma amacındayız'' dedi.

SAKA, ''TEŞVİKLER AYARLANIRSA ALİAĞA'DA 10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANIR''

Konuşmasının ardından söz alan ALTO Başkanı Adnan Saka, Manisa Organize Sanayi Bölgesi beşinci bölgeyi yapmak adına arayış içerisine girmiştir. Manisa'da yer alan ve dört bölgede kuruluna Organize Sanayi Bölgesi'ne karşılık Aliağa'da, alt yapısı için 500 milyon TL harcanmış ve 10 milyon metre kare alan hazır durumda. Malesef yüzde 20 kapasitesi ile çalışmaktadır. Sanayi teşviklerinin daha adil dağıtılması adına İbrahim Turhan Bey'den konunun çözümüne dair umutluyum. Eğer konu çözüme kavuşur ise Aliağa'da 10 bin kişiye iş garantisi sunuyorum.

TURHAN, ''SİZ BİR İSTEYİN BİZ BEŞ VERELİM''

Saka'nın açıklamalarının ardından söz alan Turhan,''Araştırma geliştirme ve inovasyon alanında Türkiye'nin cari açık sorununa katkıda bulunacak bir ortamda, istihdam üretecek sanayi yatırımlarında benden ne istiyorsanız hepsi masadadır, siz bir isteyeceksiniz biz beş vereceğiz'' diyerek konu ile ilgili gerekli takipleri sürdüreceğinin sözünü verdi.

''İŞİMİZ HİZMET, GÜCÜMÜZ MİLLET''

Konuşmaların ardından Saka, Turhan'a Aliağa'nın sorunlarının detaylı bir şekilde anlatıldığı dokümanları teslim ederken, Turhan da bu sorunların çözümüne ilişkin talimatların hazırladığını belirterek, ekonomide dâhil olmak üzere kararların, halk ile istişare edilmesinden sonra alındığının altını çizdi. Turhan sözlerini, ''Sözümüz söz, talimatların her biri başımızın tacıdır. Her daim işimiz hizmet, gücümüz millet'' diyerek sonlandırdı. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler