131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

DSP YENİDEN ÖRGÜTLENİYOR

18 Mayıs 2016, Çarşamba 06:10

     


Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanı Aygül Karahan ve beraberindeki il yönetimi yeniden teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Aliağa’yı ziyaret etti.

Beraberindeki il yönetimi ile birlikte Aliağa’ya bir ziyaret gerçekleştiren DSP İzmir İl Başkanı Aygül Karahan, ziyaret çerçevesinde partisinin eski ilçe başkanı Mehmet Emircan ile de görüştü. Aralık ayında olağanüstü genel kurul ile genel başkanlarının değiştiğini söyleyen Aygül Karahan, ziyarette yaptığı konuşmada; “Yeni Genel Başkanımız Önder Aksakal ilk yaptığı parti meclisi toplantısında bütün il ve ilçelerde bir revizyon olması gerektiği kararı aldı. Bu karar doğrultusunda da parti meclisi üyelerimiz ve genel başkanımızın teveccühü ile İzmir İl Başkanlığı görevine atandım. Hemen yönetimimizi oluşturduk, binamızı açtık ve aktif hale getirdik. Akabinde de ilçe örgütlenmeleri ile ilgili çalışmalara başladık. Bugün de burada olma sebebimiz ilçe örgütlenmesi ile ilgili arkadaşlarla görüşmek, hem de kendimizi anlatmak. Ayrıca önümüzdeki günlerde bir aktivite gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili altyapıyı oluşturmak için buradayız” dedi.

“ALİAĞA İÇİN ÜZERİNDE DURDUĞUMUZ BİR KAÇ İSİM VAR”

Aliağa’da ilçe başkanının kim olacağı yönündeki çalışmaların devam ettiğini söyleyen Karahan, “Aliağa için şu anda netleşen bir isim yok. Eski İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Emircan ile birlikte bunun araştırmasını yapıyoruz. Bir kaç isim var üzerinde durduğumuz. Bu da netleştiği zaman, görev verileceği zaman kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu. DSP olarak hedeflerinin iktidar olduğunu kaydeden Karahan, “Geçmişte bunu başarmış, iktidara gelmiş bir partiyiz. Bundan sonrası için de neden olmasın. Bu anlamda illerdeki revizyon devam ediyor, büyük çoğunlukla il yönetimleri oluşturuldu. Genel Başkanımız bu konuda çok çalışıyor. Sadece örgütlenme değil, aynı zamanda saha çalışmalarımız da başladı. İzmir’de İl Başkanı olarak benim en büyük hedefim iktidarın dışında en az 5-6 ilçede belediye başkanlığını almak” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRENMEK İSTİYORUM’ MASASI ALİAĞA’YA GELECEK

Özellikle kadınlar ve gençler ile ilgili birçok projelerinin olduğunu vurgulayan Karahan, bu projeler ile ilgili gelişmeleri de yine ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Karahan, "Bizim ‘Öğrenmek istiyorum’ masalarımız var. ‘Öğrenmek istiyorum’ masası ile bölgenin kitlesine göre bir üniversite hocamızla birlikte o bölgeye ziyarete gidiyoruz. Hem bölgenin resmini çekmiş oluyoruz, hem de karşılıklı soru cevap şeklinde o bölgenin sıkıntıları ile ilgili masalarımıza katılan vatandaşlarımızın sorularını cevaplıyoruz. Tahminen 15 gün sonra da Aliağa’da böyle bir şey yapacağız. İyi ve güzel olacak. Sempati toplayacağına da inanıyorum” dedi.

“BİNALİ YILDIRIM’IN KUVVETLİ BİR ADAY OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Ziyarette, ülke gündemine dair sorularımızı da cevaplayan DSP İl Başkanı Karahan, genel siyasete bakıldığında Türkiye’nin siyasi anlamda bir yol ayrımında olduğunu ifade etti. Türkiye’nin bilerek bu noktaya getirilmek istendiğini söyleyen Karahan, “Sayın Davutoğlu’nun görevden alınması ile yerine getirilecek isimler zaten önceden de konuşulan isimlerdi. Türk halkı olarak biz, çok önceden planlanan, programlanan her türlü oluşuma hazırlanıyoruz. Halk buna da hazırlandı. İzmir’deki birçok tanınmış isim Binali Yıldırım’ın Başbakan olması yönünde açıklamalarda bulundu. Bende Binali Yıldırım’ın kuvvetli bir aday olduğunu düşünüyorum. İzmir’e artısı ve eksisi ne olur bu tartışılır. Başbakanlık için İzmir’de Binali Yıldırım’ın ismini zikreden birçok isim İzmir’e artısını ya da eksisini de değerlendiriyorlardır mutlaka. Hayırlısı olsun diyorum, bu konuda çok da fazla konuşmak istemiyorum. Bizim için İzmir ve ilçeleri önemli” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYORUZ”

DSP Aliağa İlçe Eski Başkanı Mehmet Emircan da, İl Başkanlarının ziyaretinden duyduğunu memnuniyeti ifade ederek, “Aygül Hanıma yeni görevi hayırlı olsun diyorum. Bir kan değişikliği oldu. Başkanımın yeni görevinde başarılı olacağına inanıyorum. İl Başkanımız ilçe başkanlığını da sağ olsunlar bana teklif ettiler. Ama biz gençlerin önünü açmak istiyoruz. Biz partimizden hiçbir zaman kopmadık. Benim görev alıp almamam önemli değildir, benim için her zaman önemli olan partimdir. Partim için de elimden ne geliyorsa yaparım” diye konuştu. DSP İzmir İl Başkanı Aygül Karahan, Aliağa ziyaretinin ardından Bergama’ya geçti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler