131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

AK PARTİ’DE KONGRE GÜNÜ

18 Ağustos 2018, Cumartesi 06:59

     


AK Parti'nin, 6. Olağan Kongresi bugün Ankara’da yapılacak. Kongreye, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın da katıldı.

AK Parti'nin, bugün yapılacak 6. Olağan Kongresi için hazırlıklar tamamlandı. Ankara Spor Salonu'nda, saat 11.00'de başlayacak kongrede genel başkan seçimi, yeni merkez karar yönetim kurulu, yönetim kurulu ve tüzük değişikliği yapılacak. Kongrede Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin olacak. Kongreye, Aliağa’dan da AK Parti İlçe Başkanı Kazım Sayın katılacak.

Kongrede büyük değişiklikler yapılması bekleniyor. Önce 50 kişilik merkez karar yönetim kurulunun belirlenmesi beklenirken, ardından merkez yürütme kurulu belirlenecek. Önceki kongrelerde olduğu gibi değişimin yüzde 30-40'larda olacağı tahmin ediliyor. Aynı akşam MKYK toplantısının ardından MYK ile yeni A Takımının da belirlenmesi bekleniyor.

Kongre için CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ile birlikte 9 partiye davet gitti. HDP kongreye davet edilmezken İYİ Parti ise kongreye katılmayacağını bildirdi. Kongreye 52 ülkenin devlet başkanı da davet edildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler