131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BARIŞ EROĞLU: “ALİAĞA'MIZIN DERTLERİNE DERMAN OLMAYA GELİYORUZ”

18 Ekim 2018, Perşembe 06:28

     


2014 Yerel Seçimleri’nde Aliağa Belediye Başkan Adayı olan Barış Eroğlu, 2019 yerel seçimleri için de aday adaylığını açıkladı. Eroğlu, basın açıklamasını yoğun katılım nedeniyle parti ilçe binası önünde gerçekleştirdi.

2014 Yerel Seçimleri’nde Aliağa Belediye Başkan Adayı olan İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, dün gerçekleştirdiği basın açıklaması ile 2019 yerel seçimleri için de aday adayı olduğunu duyurdu. Eroğlu, CHP Aliağa İlçe Başkanlığı Binası’nda gerçekleştireceği basın açıklamasını, partililer ve vatandaşların yoğun katılımı nedeniyle ilçe binası önünde yaptı. Katılımın yoğun olması nedeniyle CHP İlçe Başkanlığı Binasının bulunduğu İstiklal Caddesi’nin bir bölümü trafiğe kapatıldı. Barış Eroğlu’nun basın açıklamasında eşi Esen Eroğlu, oğlu Kuzey Eroğlu ve ailesi de yer aldı. Basın açıklamasında ilk konuşmayı aday adaylığı için geçtiğimiz günlerde istifa eden Özcan Durmaz’ın yerine vekaleten CHP İlçe Başkanlığına getirilen Namık Kaçar yaptı. Kaçar, konuşmasında CHP’nin bir aile gibi olduğunu ifade ederek, ilçe teşkilatı olarak aday adaylığı sürecini demokratik bir olgunluk içerisinde yönettiklerini belirtti.

“Yarım kalan hikâyemizi tamamlamak için karşınızdayım”

Kaçar’ın açıklamasının ardından konuşmasını gerçekleştiren Barış Eroğlu, konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Özgeçmişinden kısaca bahseden Eroğlu, “2009 yılında CHP'den Aliağa Belediye Meclis Üyesi seçildim. 2014 yılına kadar da bu görevime devam ettim. 2014 yılında CHP Aliağa belediye başkan adayı oldum. Yarım kalan hikâyemizi tamamlamak için 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP Aliağa Belediye Başkan aday adayı olarak sizlerin karşısındayım. Ülkemizin, oldukça kritik bir süreçten geçtiğini hepimiz biliyoruz. Hukuk devleti, demokrasi, eğitim sistemi, iç barışımız, ekonomi ve dış politikada karşı karşıya kaldığımız çok önemli sorunlarımız var. Bundan dolayıdır ki; yeni bir yönetim anlayışına, farklı ve hızlı uygulamaya konulacak yaklaşımlara ihtiyacımız olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

“Aliağa'mızda yerel yönetim anlayışı yeniden kurgulanmalı”

Yaşanan bu olumsuz gelişmelerin her duyarlı ve bilinçli yurttaş gibi kendisini de endişelendirdiğini vurgulayan Barış Eroğlu, “Sadece endişe ederek yaşadığımız sorunların çözümüne katkı yapamayacağımı düşünüyorum. Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biri olan Aliağa’mızda yaşadığımız sorunların çözümüne yönelik projeler üreterek, halkımızın refah seviyesini yükseltebileceğimi düşündüğüm için Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Aliağa'mızda yerel yönetim anlayışının yeniden kurgulanması gerektiğini, bunun için toplumumuzun tüm kesimlerinin kendisini ifade edebileceği bir yönetim anlayışının oluşturulması gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Üretim ve projeler insan odaklı olmalı”

Eroğlu; insan odaklı, çevreye ve doğaya duyarlı, daha eşitlikçi, daha özgürlükçü ve daha modern bir kent yönetimi anlayışını uygulamak için bu yola çıktığını belirterek, “Belediye yönetimleri bir anlamda da yerel hükümetlerdir. Yapılacak olan üretim ve projelerin insan odaklı olması gereklidir. Kentte yaşayan insanlar, belediye hizmetlerinden eşit oranda yararlanmalıdır. Belediye hesap verebilen, şeffaf bir yönetim anlayışı ile yönetilmelidir ve yönetmeye talibiz. Başta işçilerimiz ve emekçilerimiz olmak üzere, çiftçimizin, esnafımızın, sanayicimizin ihtiyaçlarını, sorunlarını kentimizin uzun vadeli çıkarlarına ters düşmeden çözmek öncelikli görevimiz olacaktır.” dedi.

“Amacımız ahlaklı, adaletli ve katılımcı bir anlayışıyla Aliağa'mızı yönetmek”

Çocukları, gençleri, kadınları, yaşlıları ve engelli yurttaşları yapacakları projelerde pozitif ayrımcılığa tabi tutacaklarını ifade eden Barış Eroğlu, “Önümüzdeki yerel seçimlerde halkımızın çağdaş demokrasiye olan inancından dolayı, oyunu yerel demokrasinin güçlenmesinden yana kullanacağını düşünüyoruz. Amacımız, Cumhuriyetimizin 100. yılında akıl ve bilime dayanan, ahlaklı, adaletli ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla Aliağa'mızı yönetmektir. Aliağa'mızın dertlerine, derman olmaya geliyoruz.” diye konuştu.

Eroğlu’nun aday adaylığı açıklamasının ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Namık Kaçar, parti ilçe yönetimi adına Barış Eroğlu’na çiçek takdim etti. Barış Eroğlu, basın açıklamasının ardından parti ilçe binası önünde toplanan kalabalığı dolaşarak katılımlarından dolayı teşekkür etti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler