131019098
29 Mart 2024, Cuma

ÜMİT DEVRAN: "HALKIN GÜNDEMİ; SEÇİM DEĞİL, GEÇİM DERDİ"

18 Aralık 2018, Salı 06:29

     


Alan çalışmalarını sürdüren CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; halkın gündeminin seçimden çok geçim derdi olduğunu söyledi.

Aliağalı hemşerileri ve esnafla sık sık bir araya geldiğini belirten CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; "Evet, bir yerel yönetim seçimine hazırlanıyoruz. Buna yönelik hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Ama gittiğim her yerde görüyorum ki; halkın gündeminde seçimden çok geçim derdi var. Asgari ücret tartışmaları, konkordato ilan eden şirket sayıları, esnafın da vatandaşlarımızın da önceliğinde. Hak vermemek mümkün değil. Yoksulluk sınırı 6 bin 300 TL; eğer hedeflenen olursa asgari ücret 2 bin 338 TL olacak. Yani, yoksulluk sınırının sadece üçte birine yakın. Yaptığımız görüşmelerde; sosyal demokrat belediyeciliğin yerel çözümler üretebileceğini anlatıyoruz elbette. Ama; İnsanlarımız mutsuz ve umutsuz." diye konuştu.

İlk koşul kalkınma

Aliağa için yapmak istediklerini anlattığı her platformda karşısına ekonomik krizin çıktığını belirten Ümit Devran sözlerini şöyle sürdürdü; "İnsanların, aslında hepimizin gündemi bu. Çünkü, refahın ilk koşulu ekonomik olarak kalkınabilmek. Pazarına giderken bozuk parasını tek tek sayan bir noktada dar gelirli. Esnaf, siftah yapmadan kepenk kapatıyor ya da tamamen işini sonlandırıyor. Borcunu ödeyemeyeceğini açıklayan şirket sayısı sadece İzmir'de yüze yakın. BOTAŞ elektrik şirketlerine indirim uygulayacağını açıklıyor ama vatandaş ve esnaf için tık yok. Son bir yılda elektrik ve doğal gaz zamları kara kara düşündürüyor zaten. Aliağa'da girdiğim kahvehanelerde, esnafın dükkanında, evlerde konuşulanların ana başlığı bu. 4 kişilik bir ailenin gıda masrafı yaklaşık 2 bin TL olarak açıklanırken ki bunun içinde su, elektrik, kira, doğal gaz ve diğer insani giderler yok. Gündemin geçim sıkıntısı olmasını anlamak hiç zor değil. Üretim ekonomisini tarihe gömen politikalar, halkı karanlık bir tünelin ortasında bıraktı. Bize düşen ise; yerel yönetimleri halkçı ve kalkınma temelli bir zeminde ele almak. Halkı buna ikna ederek, onlarla birlikte yerel çözümler üretmek."

Yerel kurtuluş reçetesi...

"Belediyelerin halka vermekle yükümlü olduğu hizmetlerin yanı sıra kalkınma temelli, istihdam artıran üretim projelerini hayata geçirmek, kentlerin cazibesini artırarak, halkın geçim sıkıntısına da çözüm üretmek durumundadır." diye konuşan CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; açıklamasına şu ifadelerle devam etti; " Aliağa; büyük bir sanayi kenti, nüfusumuzun ise büyük bölümü, çalışanlar, yani emekçi kesim oluşturuyor. Ağır koşullarda çalışıyorlar. İş güvenliğinden, sağlığına pek çok sorunları var. Bir yerel yönetim, ekonomik krizlerin yaratıcısı değildir elbette ama açtığı yaraları saracak adımlar atmayı da bilmelidir. Şaşalı işlerle, temizlik, park bahçeyle sınırlı değil hizmet alanımız. İşçimizin sanayici ile arasındaki soruna, sanayicinin belediye ile arasındaki soruna kadar her konu bir belediye başkanını ilgilendirir. Dolayısı ile; yerelde istihdam yaratacak, yerel üretimi teşvik edecek projeler hayata geçirmeliyiz. Aliağa'da bunu yapmak hiç zor değil. Çünkü, oldukça güçlü dinamikleri var. Ne yapılması gerektiğini biliyoruz ve hazırız."

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler