131019098
19 Nisan 2024, Cuma

DEMOKRAT PARTİ’NİN SEÇİM BÜROSU AÇILDI

19 Mart 2019, Salı 07:00

     


Yerel seçim çalışmalarını İzmir’de sürdüren Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Aliağa ilçe seçim bürosunun açılışını yaptı. Uysal “31 Mart'tan sonra milletimizin önüne acı bir fatura gelecek” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel başkanı Gültekin Uysal, Aliağa girişinde Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Burcu Toros, belediye meclis üyesi adayları ve partililerce karışılandı. Atatürk Caddesi’nde bulunan seçim bürosunun açılışı öncesi konuşma yapan Demokrat Parti Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayı Yücel Karaşan, Demokrat Parti'den Aliağa Belediye Meclis Üyeliğine aday olma nedenini anlattı. Karaşan, “Biliyorsunuz gerek Aliağa'da gerekse Türkiye'de iki kutuplu bir seçim atmosferi yaratıldı. Farklı farklı partilerde mücadele veren arkadaşlarımızın, bu partilerdeki emeği yok sayıldı. Tamamen dikta yöntemiyle oluşturulan listelere ve adaylara karşı bir tepki olarak eskiden beri içerisinde mücadele ettiğim Demokrat Parti'den bu gün de belediye meclis üyesi olarak aday oldum. Ben belediye başkan adayı da olabilirdim. Biz belediye meclisinde yok sayılan vatandaşın sesi olmak için aday olduk. Bizim sevdamız Aliağa'ya hizmettir. Aliağa'da Belediye Meclisi'nde bu güne kadar kararların dahi ayrıntılandırılmadan el kaldırıp indirilmek üzerine kurulu bir sistemle ilerlediğini de görünce bu sistemin gidişatına dur demek için Demokrat Parti'den Belediye Meclis Üyeliğine aday oldum” dedi.

“Bir merkez partiye ihtiyaç var”

Kendisinin Demokrat Parti'den kazanacağına dair emin olduğunu dile getiren Yücel Karaşan "Demokrat Parti bir ülkede köklü bir partidir. Bizim de partimiz. Türkiye'nin bugünkü konumunda iktidarda olan partilerin dışında bir merkez partiye ihtiyacı vardır. Demokrat Parti geçmişinden aldığı deneyimle bu gün Türkiye'de bu ihtiyacı en iyi şekilde karşılayacak tek partidir. Halkımız bu seçimlerde önlerine konan iki ittifakı da seçmek istemiyor. Tercih hakkının olmasını istiyor. Birbirinden farkı olmayan bu iki ittifak ile yaratılan iki kutuplu seçim anlayışını halkımızı mahkum edilmesine izin vermeyeceğiz. Her partinin aday çıkarması gerekiyordu. Beğenmediğimiz bir partiye mecbur bırakılmamıza geçit yok. Temsilde adalet istiyoruz.” diye konuştu.

“Pek çok üretim tesisi Aliağa’da faaliyette geçirildi”

Demokrat Parti Genel başkanı Gültekin Uysal ise yaptığı konuşmada önceliği millet ve memleket olan bir siyasi zihniyetin temsilcisi olarak Aliağa’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlayan Aliağa’nın Demokrat Parti’nin eseri olduğunu belirten Uysal, “ Türkiye’nin kıt kanaat imkânlarının olduğu dönemlerde kalkınmada sıçrama hamlesi diyebileceğimiz pek çok üretim tesisi Aliağa’da faaliyete geçirildi. Aliağa’mız Petkim ile Tüpraş ile gelişen çizgi içerisinde bir büyük üretim merkezi ile istihdam merkezi haline geldi “ dedi.

“31 Mart'tan sonra milletimizin önüne acı bir fatura gelecek “

Türkiye’nin üretmeden tüketen, kazanmadan harcayan ülke haline getirildiğini ve ülkede tarımda bile ithalatçı konum getirdiğini dile getiren Genel Başkan Uysal, “Son bir yıl içerisinde bir milyon 200 bin insanın isiz hale geldiği bir ülke var. Karşımızda bugün kriz yoktur diyenlere çok açık yüreklilikle buradan haykırmak isterim. Türkiye’de krizin ötesinde bir facia var. Türkiye çok sistematik bir çöküş ile karşı karşıya üretimde zincirlerinin çöktüğü hukukta demokraside her alanda küme düşen bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Yapılandırma affı gibi düzenlemelerle narkoz verircesine acı hafifletilmek istense de 31 Mart'tan sonra milletimizin önüne acı bir fatura gelecektir. ”şeklinde konuştu Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi kesildi. Seçim bürosunun gezilmesiyle açılış töreni son buldu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler