131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

AK Parti İlçe Başkanı Akbulut; “SERKAN ACAR HALKI ALDATIYOR”

19 Nisan 2016, Salı 06:45

     


Nisan ayı Belediye Meclis toplantısında CHP’li meclis üyelerinin verdiği önergenin ardından AK Parti İlçe Teşkilatı ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar arasında başlayan cami tartışması sürüyor. AK Parti İlçe Başkanı Akbulut, sosyal medya hesabında bir açıklama daha yayınlayarak Belediye Başkanı Acar’ın algı operasyonu yapıp Aliağa halkını aldattığını söyledi.

Aliağa Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısında, CHP gurubu adına Belediye Meclis Üyesi Erol Güngör bir önerge vererek, Başkan Acar’a cami, okul gibi kamu kurum ve kuruluşlarına yardım yetkisi verilmesinin yasal olmadığı belirtmişti. Önergeyi okuyan Başkan Acar, “Ben caminin boyasını, okulun arızalanan elektriğini, okulun kırılmış kapısını ya da tuvaletindeki kırılmış fayanslarını yaptırıyorum diye, eğer bana zimmet çıkaracaklarsa veririm. İçeri atacaklarsa onur duyarım” demişti. CHP gurubu tarafından verilen önerge CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin oyları ile kabul edilmişti.

AK PARTİ’DE, ACAR’DA İFTİRA DİYOR

Yaşanan bu tartışmaların ardından ilçede yayın yapan bir gazete ‘Camilere AK Parti Engeli’ başlığıyla haber yapmış, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da habere tepki göstererek beraberindeki ilçe yönetimi ile İstiklal Caddesi üzerinde bulunan ve imar planında cami yeri olarak ayrılan arazide basın açıklaması yapmıştı. Akbulut, yapılan haberlerin iftira olduğunu söyleyerek, cami yapılmasına kendilerinin değil Başkan Acar’ın karşı olduğunu, Acar’ın inatla cami yapılmasını istemediğini dile getirmişti. Akbulut’un bu açıklamasının ardından Belediye Başkanı Serkan Acar da sosyal medya hesabında kısa bir mesaj yayınlayarak, AK Partililerin 2019’daki yerel seçimlerin planını yaptığını ve kendisine iftira atıldığını söylemişti. Acar’ın danışmanı Ömer İşlek de sosyal medya hesabından verdiği mesajda, manidar ifadeler kullanıp tartışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceğinin sinyalini vermişti.

“BAŞKAN SAYESİNDE HUKUK ÖĞRENMEYE BAŞLADIK”

Yaşanan bu tartışmaların ardından cami polemiği tarafların sosyal medyadaki atışmalarıyla sürüyor. Son olarak AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, sosyal medyadaki hesabında bir açıklama daha yayınlayarak Belediye Başkanı Acar’ın hukuksuzluk yaptığını iddia etti. Günlerdir Aliağa Kamuoyunu meşgul eden 'AK Parti Aliağa Teşkilatı camii ve okullara belediyenin yapacağı yardımları engelliyor’ iftirasını gazetelerden ve sosyal medyadan takip etiklerini söyleyen Akbulut, “Bununla ilgili cami yapılmasına imarda da uygun görülen arsa üzerinde meclis üyelerimiz ve yönetim kurulumuzla birlikte basın açıklamasında bulunmuştuk. Aliağa’da ‘hukukçuyum’ diyen ama hukuksuzluk yapan bir belediye başkanı var demiştim. ‘Kötü ev sahibi, kiracıyı ev sahibi yapar’ diye tam da buraya uygun bir atasözümüz var. Ben inşaat bölümü mezunuyum, hukuku pek bilmem. Ama Belediye Başkanı sayesinde hukuku da öğrenmeye başladık. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ALİAĞA HALKINI ALDATIYOR MUSUN?”

Baştan beri bir algı operasyonu yapılarak Aliağa halkının aldatıldığını vurgulayan Akbulut, “Sayın Başkan’a soruyorum; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 14. Maddesinin (b) bendinde ve yetmezse Sayıştay Temyiz Kurulu Kararının 5270/1 kararında belediyenin meclis kararına ihtiyaç duymadan camii ve okul gibi yerlere; ‘Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karşılayabilir; sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir; mabetlerin yapımı, bakımı, onarımını yapabilir’ ibaresi var. Hukukçuyum diyorsun, bu kanunu bilmiyor muydun? Yoksa algı oluşturarak Aliağa halkını aldatıyor musun? Benim inancım; ikincisi daha ağır basıyor. Biz kanunlardan haberin vardır diye, AK Parti Grubu olarak 2015’in 7. ayındaki meclise getirdiğin yetki talebi kararına hayır demiştik. Yapılacak yardımlardan grubumuz ve tüm meclis üyelerinin haberi olsun istemiştik. Yine algı operasyonu yapıp gelen talepleri reddetmeye başladınız” dedi.

“GİTTİKÇE BATIYORSUNUZ”

Tekrar 2015’in 9. ayında Belediye Başkanı Acar’a yetkiyi verdiklerini hatırlatan Yaşar Akbulut, “Aliağa halkından özür diliyoruz. Böyle bir yetkiyi verebiliyor olduğumuzu zannediyorduk. Çünkü hukukçu bir belediye başkanı var. Gelelim Nisan 2016 Meclisine; denetim komisyon üyelerinin ve uzmanın görüşü doğrultusunda 5393 sayılı belediye kanununda ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre 2015’in 9. Ayının ilgili meclis kararının hukuka aykırı olduğu, iptali için CHP grubu bir önerge veriyor. Bunun içerisinde camii ve okullara yapılacak yardımlarla ilgili bir şey yok. Zaten kanunda bu yetki Belediyeye verilmiş. AK Parti Grubu olarak bizim meclis üyelerimiz de kabul oyu kullanıyorlar. Şimdi soruyorum; ‘İktisadi, kanuni, ahlaki, vicdani, siyasi, içtimai veya İslami’ anlamda haklıyım diyebilecek misin? Cevap ver. Vebalden bahsetmeyin lütfen! Gittikçe batıyorsunuz” dedi.

“CHP’LİLER NEDEN SESİNİZİ ÇIKARMIYORSUNUZ?”

Yayınladığı açıklamanın son bölümünde CHP’lilerin bu duruma sessiz kalmasını da eleştiren Akbulut, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Ey CHP ilçe başkanı, Aliağa’da bunlar yaşanırken niye sesinizi çıkarmıyorsunuz. Yoksa Belediye Başkanı sizi çok mu sıkıştırdı. Neden konuşamıyorsunuz, neden Aliağalının hakkını savunamıyorsunuz. Herkes şunu bilsin; Aliağa ve Aliağa halkı yalnız değildir. Bunların enselerinde AK Parti’nin nefesi her zaman olacaktır. İlerleyen günlerde; yine algı oluşturarak yanılttıkları başka bazı konular var, onları da zamanı geldikçe açıklayacağım. Tüm Aliağalı hemşehrilerime teşkilatım adına saygılarımı sunuyorum.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler