131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ÖZBAY, “HİLELİ BİR SEÇİM DAHA”

19 Nisan 2017, Çarşamba 07:07

     


HDP İlçe Başkanı Veysel Özbay, seçim sonuçlarını hazmedemeyen AK Parti iktidarının, anayasayla çelişecek bir karar alıp, referandum sonuçlarına YSK eliyle büyük bir şaibe düşürdüğünü söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa İlçe Başkanı Veysel Özbay, 16 Nisan’da yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu’nun sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Seçim sonuçlarında hile ve şaibe olduğunu vurgulayan Özbay, “16 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen seçimde tek adam anayasası yine hile ve şaibelerle, halka hile yolu ile kabul ettirildi. Aylardır haksız bir rekabetle propaganda yaptılar. Bununla yetinmeyip en büyük rakipleri Selahattin Demirtaş’ı haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevine koydular. Meydanı boş bulup, devletin tüm olanaklarını kullanarak yaptıkları seçim çalışmalarını medya ve basını da arkalarına alarak halka yutturmaya çalıştılar. Bununla da yetinmeyip HDP ve hayırcıların sandık kurulu başkanlarını, kurul üyelerinden yüzlercesini ya iptal ettirdiler ya da cezaevine attırdılar. HALK, OHAL şartlarında ve silahların gölgesinde, eşit olmayan bir rekabetle gittikleri seçimde bile bu kadar imkânsızlığa rağmen tek adam anayasasına onay vermeyip reddetmiştir.” dedi.

“HALKIN İRADESİNİ YOK SAYDILAR”

Milli irade lafını ağzından düşürmeyen hükümetin, iki buçuk milyon geçersiz oyu geçerli sayarak halkın iradesini yok saydığını ifade eden Özbay, “ Seçim sonuçlarını hazmedemeyen AKP, sandıklar açıldıktan sonra kendi yasasıyla ve anayasayla çelişecek bir kararla, zaten eşitsiz olan bu referandum sonuçlarına YSK eliyle daha büyük bir şaibe düşürmüştür. Daha önce mühürsüz oylar yüzünden seçim iptal ettiren AKP bu kez iki buçuk milyon mühürsüz oyu kendi lehine kullanarak hileyi yasayla tescillemiştir. Milli irade lafını ağzından hiç düşürmeyen bu hükümet iki buçuk milyon oyu kullanarak halkın iradesini yok saymıştır. Mühürsüz oyların ağırlıklı olarak Kürt seçmenlerin ikamet ettiği yerlerde çıkması da manidardır. Bundan dolayı bu hileli bir seçim halini almıştır ve biz bu sonucu kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

“HUKUKSUZLUĞU BİR KEZ DAHA TESCİLLEDİLER”

Halkın bu hukuksuzluğu kabullenmeyip, demokrasi ve barış yolunda mücadelesine devam edeceğini söyleyen Veysel Özbay, “Henüz kesin sonuçlar açıklanmadan meydanlarda bas bas bağıran hükümet, milli iradeyi yok saymış, hukuksuzluğu bir kez daha tescillemiştir. ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ demek ‘Biz yapacağımızı yaptık’ demenin itirafıdır. Ama biz inanıyoruz ki, halk bu hukuksuzluğu kabullenmeyip demokrasi ve barış yolunda mücadelesine devam edecektir. Demokratik Cumhuriyet, ortak vatan talebini yüksek sesle ifade etmeye devam edecektir. Pazar günü gerçekleştirilen seçimde, partimiz çalışanlarına ve katkı koyan tüm dostlara teşekkür ediyor, demokrasi yolunda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler