131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CHP’LİLER ‘ADALET’ İÇİN YOLLARDA

19 Haziran 2017, Pazartesi 06:59

     


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne katılmak isteyen İzmirli CHP'liler, cumartesi günü yola çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasından sonra Ankara'dan İstanbul'a başlattığı adalet yürüyüşüne, partisinin İzmir il yönetimi de destek verdi. İzmirli partililerin ilçe teşkilatları olarak etap etap İstanbul'a yürüyecekleri, Gebze'de Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile buluşacakları açıklandı.

‘SONUÇ ALANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Berberoğlu'nun, MİT TIR'ları davasında yargılanıp, 25 yıl hapis cezası verilmesi ve tutuklanmasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan Adalet yürüyüşü başlatmıştı. CHP İzmir il yönetimi de Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek için, cumartesi sabahı yürüyüşe başladı. Adalet Yürüyüşü ’ne il ve ilçe yöneticileri ile yüzlerce partili katıldı. Kortejin önünde açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Milletvekilimiz haksız yere tutuklandı. Genel Başkanımızın başlattığı adalet yürüyüşüne biz de destek veriyoruz. Sonuç alana kadar bu mücadelemiz sürecek" dedi.

GENEL BAŞKAN’IN KORTEJİNE KATILACAKLAR

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da destek verdiği yürüyüşün ilk etabı, Bornova çıkışında sona erdi. Partililer Pazar günü de tüm teşkilatların katılımıyla Bornova’dan Manisa’ya kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar ‘adalet’ yazılı pankartlar taşıdı, sloganlar atarak İzmir Marşı’nı okudu. İlçe teşkilatlarının, etap etap yürüdükten sonra Gebze'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kortejine katılacakları açıklandı.

ALİAĞALI CHP’LİLER DE KATILDI

Hafta sonu gerçekleştirilen, İzmir’deki tüm CHP İlçe Teşkilatlarının katıldığı yürüyüşlerde CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve Aliağa’daki partililer de hazır bulundu. CHP Aliağa İlçe Teşkilatı ayrıca, Menemen İlçe Teşkilatı ile birlikte Adalet Yürüyüşü’nü Salı günü devralacak. Salı günü Akhisar güzergâhında CHP Aliağa ve Menemen İlçe Örgütleri yürüyüş yapacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler