131019098
23 Nisan 2024, Salı

BİRİ AKBULUT’U DURDURSUN!..

19 Kasım 2016, Cumartesi 06:41

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, müjdeleri art arda sıralamaya tam gaz devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Aliağa’nın okul sorununa el atıp çözüme kavuşturan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, bu kez de bölgenin en büyük sıkıntılarından konut problemi için kolları sıvadı. Ankara’da bir dizi temaslarda bulunan Akbulut, Ak Parti milletvekili Hamza Dağ ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile yaptığı görüşmeler neticesinde Aliağa’da TOKİ konutları yapılacağı müjdesini verdi.

YEREL YÖNETİM ÇÖZÜM ÜRETMİYOR

Ankara’daki temasları ve yapılacak TOKİ konutları ile ilgili açıklamalarda bulunan Akbulut “Aliağa konut noktasında çok sıkıştı. İmarla ilgili sıkıntılarımız var. Bunun ana çözüm yeri yerel yönetim, yani ilçe ve büyükşehir belediyesidir. Aliağa Türkiye’nin diğer ilçelerine benzemeyen bir yapıya sahip. Dolayısıyla, buraları planlanırken çok daha farklı planlanması gerek. Aliağa’da yıllık yüzde 5 ila 10 arası nüfus artışı var. Konut ihtiyacı ciddi sıkıntılı ve bu sıkıntıya yerel yönetimler maalesef çözüm üretmiyor. Biz, şu anki belediye başkanına seçildikten sonra da çok rica ettik bu konuda. ‘Aliağa’da TOKİ ihtiyacı var, konut yapılması lazım. Bunu çok rahat çözebiliriz’ dedik ama belediye başkanı çok karlı bir şey olmadığını söyleyerek bunu reddetti ve TOKİ’ye yakın durmadı. 2.5 yıldır da herhangi bir girişimde bulunmadı. Her şey kar zararla orantılı değildir. Orada vatandaşın faydasına bir şey yapılacaksa, karlılık ikinci planda kalmalı. Belediye TOKİ ile birlikte hareket etmiş olsaydı, çok daha rahat hareket edebilecekti. Maalesef bu yaklaşımda bulunmadılar. Ev ve kira sıkıntısıyla bize gelen vatandaş sayısında son zamanlarda çok artış oldu. Özellikle eşler ve anneler geldiler. Bir çok mahallede sadece bu konu ile ilgili toplantılar yaptık. Şu an, Aliağa’da 1300 ile 3 bin lira arasında seyrediyor kiralar. Çok ciddi fiyatlar bunlar, dolayısıyla çözüme kavuşması gerekiyordu. Biz de bu girişimi başlattık.” diye konuştu.

ESKİ TOKİ’LERE BENZEMEYECEK

Projenin en kısa sürede başlatılması için TOKİ Başkanı Turan ile görüştüklerini belirten Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut “Önceki gün milletvekilimizle birlikte TOKİ başkanımızın yanına gittik. Başkanla görüşmelerimizi yaptık ve TOKİ şimdi Aliağa’da hazine arazileri üzerinde araştırmalarına başladı. Proje etap etap yapılacak. Daha önceki TOKİ yapılarını ben de pek beğenmiyordum. Ancak şimdi TOKİ imajını çok daha farklılaştıracak şekilde, Çeşme’deki gibi, dikey yapılaşma yerine yatay yapılaşmaya giderek, kültürümüze uygun ve arazinin yüzde 40’ı sosyal alan olabilecek şekilde yapılacak. İlk önce belli bir sayıyla başlayıp, Aliağa’nın ihtiyacına göre kademe kademe devam edecek bu projeyi başlatıyoruz. Şu an arsa araştırma aşamasında, ancak en kısa sürede inşaatların başlaması hedefleniyor. Orta ve alt gelire sahip vatandaşlarımızın konut sorununu bu şekilde çözeceğiz. Ortadaki sıkıntının boyutlarını dikkate aldığımızda, Aliağa’da TOKİ’ye müşteri bulma sıkıntısı yaşayacağımızı hiç sanmıyorum.” dedi.

Aliağa için diğer projelerle eşgüdümlü düşünülen TOKİ projesinin özellikle ilçe merkezindeki sıkışıklığı rahatlatacağını söyleyen Akbulut “Yapılacak konutlar için başvuru kriterleri henüz tam olarak belirlenmiş değil. Onu da önümüzdeki günlerde duyuracağız. Yer olarak ise; Aliağa’yı sıkışıklığından kurtarmak için şehrin büyüme noktası olan Güzelhisar tarafları öncelikli olarak düşünülüyor. Hastane projesi için de aynı bölgede olmasını istediğimizi daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. TOKİ’yi de o bölgeye taşırsak, o bölge biraz daha Aliağa’nın trafiğini, ticari sıkışıklığını rahatlatacaktır. Geçmişte, 2006 yapılan TOKİ örneğinde, yapıların arka tarafları da doldu ve yeni ticari alanlar oluştu. Burada da aynı şeyi hedefliyoruz. Çevre yolunun geçmesi, hastanenin gelmesi ve TOKİ konutları, hep birlikte Aliağa’yı oldukça rahatlatmış olacak. Konut tipi, metrekaresi gibi ince ayrıntılar önümüzdeki günlerde belirlenecek.” şeklinde konuştu.

BİR TAŞLA BİR KAÇ KUŞ

Çevresindeki diğer projelerle birlikte değerlendirildiğinde çok önemli bir projeye imza atacaklarını ifade eden Yaşar Akbulut “İlk etapta 500 ila 1000 arası bir konut yapılması düşünülüyor. Güzergah olarak Çevre Yolu’nun ve hastanenin yakınlarında olması öngörülüyor. Öncelikle dar gelirli vatandaşımızı konut sahibi yapacağız. Sonrasında buradan geçecek çevre yolu ve hastane ile konutları değerlenecek. Yani bir taşla bir kaç kuş birden vurmayı hedefliyoruz. İnşaatlara 5-6 ay içerisinde başlamayı hedefliyoruz. TOKİ’nin konut yapma hızını da göz önüne aldığınızda, çok kısa sürede konutlarımızı tamamlayıp vatandaşlarımıza sunacağımızı söyleyebilirim.” dedi.

Ak Parti Aliağa İlçe Teşkilatı olarak, Aliağa’nın hükümet nezdinde çözülebilecek her sorunu için taşın altına ellerini koymaktan çekinmediklerini belirten Akbulut “Aliağa’nın ana sorunlarından bir tanesi daha TOKİ ile çözülmüş oluyor. Ancak Aliağa’nın daha pek çok sorunu var. Hükümet olarak bizim yapacaklarımız bellidir. Hastane yapar, okul yapar, yol yapar. Bunların da hepsini Aliağa alıyor, almaya devam edecek. Bizim yetki ve sorumluluğumuzun yetmediği sorunları da inşallah belediye seçimlerini kazandığımızda, Ak belediyecilik ile çözeceğiz.” diyerek asıl hedeflerinin TOKİ ile Aliağa’yı rahatlattıktan sonra 2019’da Aliağa Belediyesi’ni ‘Ak’laştırıp tüm meseleleri kökünden çözmek olduğunu açıkladı. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler