131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

DİKTAYA KARŞI ÜÇ DEFA: HAYIR, HAYIR, HAYIR

20 Ocak 2017, Cuma 06:37

     


'Memleket Diktaya Karşı' sloganıyla başlattıkları kampanya çerçevesinde "Ayağa Kalkıyoruz" eylemi yapan CHP üyeleriyle Emek ve Demokrasi Platformu temsilcileri, bir kaz daha diktaya geçit vermeyeceklerini söyledi.

Başkanlık sistemini getiren Anayasa değişikliğine karşı CHP Aliağa İlçe Örgütü'nün başlattığı Emek ve Demokrasi Platformu'nun destek verdiği "Ayağa Kalkıyoruz" eylemlerinin sonuncusu önceki gün Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. "Memleket Diktaya Karşı" sloganıyla başlattıkları kampanya çerçevesinde eylem yapan CHP üyeleriyle Emek ve Demokrasi Platformu temsilcileri, bir kaz daha diktaya geçit vermeyeceklerini söyledi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PARÇA TESİRLİ BOMBA

Emek Demokrasi Platformu bileşenlerinden Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk basın açıklaması yaptı. Anayasa değişikliğini parça tesirli bir bombaya benzeten Ertürk, "Milletimizin birliğini, ülkemizin bütünlüğünü tehlikeye sokacak anayasa değişiklik teklifine hayır deyin. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milleti’ni paramparça edecek olan bu başkanlık tuzağına karşı; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesinden aldığı güçle tüm demokratik yolları kullanarak bu gidişi durdurmak için gerçekleri Türk Milleti’ne anlatmakta kararlıdır" dedi. Başta siyasi partiler olmak üzere demokratik kitle örgütlerine çağrı yapan Ertürk, başkanlık sistemine karşı verilen mücadelenin memleket sorunu olduğunu belirtti.

TARAF OLMAK ZORUNDAYIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise "Biz meseleyi bir siyasi parti meselesi olarak görmüyoruz. Bu ülkenin bir gelecek meselesi olarak görüyoruz. Son günlerde sıkça ifade edilen milletin bekası meselesi olarak görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin kurucu değerlerine inanmış bir parti olarak sonuna kadar ülkeye hayrı olmayan bu başkanlık rejiminin karşısında durmaya devam edecektir." dedi. 

Cumhuriyete inanan tüm kesimlerin taraf olması gereken bir sorunla karşı karşıya olduklarını belirten Durmaz şunlara dikkat çekti: "Cumhuriyet sevdalıları, Atatürk ve çağdaşlık sevdalıları bu meselede açık bir şekilde taraf olacaktır. Bütün toplumsal kesimler tek yürek halinde diktaya karşı duracaktır. Bu inançla Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşatılması sorumluluğu hepimizin omuzlarındadır."

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler