131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA ADD’DEN İÇ GÜVENLİK PAKETİNE TEPKİ

20 Şubat 2015, Cuma 17:22

     


Aliağa Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından dün dernekte düzenlenen basın toplantısıyla İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin açıklamada bulunuldu. ADD Genel Merkezi ile eş zamanlı olarak yapılan ortak basın açıklamasında yer alan ifadeleri aktaran Dernek Başkan Yardımcısı Ali Koçar, “İç güvenlik paketi aldatmacadır. Amacı terörle mücadele değil, Cumhuriyet yıkıcılarına karşı direnen halkı sindirmektir” dedi.

“Amaç, iktidarın 2023 yılı hedefi önündeki engelleri kaldırmaktır”

İç güvenlik yasa tasarısının meclisten geçmesi halinde güvenlik güçlerine orantısız ve yargı denetiminden uzak yetkiler verilebileceğini dile getiren Koçar, “Bu torba yasa tasarısı Meclisten geçerse; Demokrat Parti döneminde Mecliste kurulan ve yargı yetkisini gasbeden Tahkikat Komisyonu’na verilen yetkilerin benzerleri bu yasa ile yürütmeye verildiğinden herhangi bir hakim ve savcı kararı olmadan gözaltına alınabileceksin, avukat dahi çağıramayacaksın. Yine hâkim ve savcı kararı olmadan, sadece polisin seni “makul şüpheli” bulması ile üstün, eşyan, aracın aranabilecek, fişlenebilecek, bir Bakanın isteğiyle dinlenebileceksin. Sonuç olarak; Bu yasa ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olarak, her türlü kişi hak ve özgürlükleri kısıtlanmakta, yeni suç ve cezalar oluşturulmakta, yargı yetkisi yok sayılmakta, güvenlik güçlerine orantısız ve yargı denetiminden uzak yetkiler, hatta adam öldürme yetkisi dahi verilmekte, anayasal ilkeler ortadan kaldırılmaktadır. Amaç, iktidarın 2023 yılı hedefi önündeki engelleri kaldırmaktır” diye konuştu.

Koçar, “13 yıllık AKP iktidarı döneminde Cumhuriyetimizin temel nitelikleri birer birer hedef alınmış, ulusal birliğimiz, bütünlüğümüz tehlikeye girmiştir” diyerek ülkede demokrasi ve hukuk devleti ilkelerini yeniden hâkim kılmak amacıyla tüm demokratik kitle örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri, meslek odalarını ve halkı bu paketin yasalaşmaması için birlikte mücadeleye çağırdıklarını ifade etti. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler