131019098
19 Nisan 2024, Cuma

DSP’NİN ADAYI OSMAN KOCABIYIK

20 Şubat 2019, Çarşamba 06:43

     


Yerel seçim sürecinin başlamasıyla birlikte Aliağa’da birçok tanınmış isim ile adaylık için görüşmeler gerçekleştiren DSP’de belediye başkan adayı netleşti. Partinin ilçe başkanı Osman Kocabıyık DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı oldu.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala Demokratik Sol Parti’nin (DSP) Aliağa belediye başkan adayı da kesinleşti. DSP Aliağa belediye başkan adayı partinin ilçe başkanı Osman Kocabıyık oldu. Kocabıyık, İlçe Seçim Kurulu’na giderek adaylık için gerekli evrakları teslim etti. Adaylığı sonrası açıklamalarda bulunan Kocabıyık, bugüne kadar adaylık konusunda irtibat kurdukları tüm isimlere teşekkür etti.

Destek olanlara teşekkür

Yapılan görüşmeler sonrasında kendisinin belediye başkan adayı olarak seçime girmesi fikrinin ağır bastığını vurgulayan DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Osman Kocabıyık, “Adaylık için teklif götürdüğümüz, benim için bir birinden değerli insanlar teklifimize sıcak baktılar fakat bu adaylık için doğru ismin benim olduğunu söylediler. Her zaman her konuda yanımda olacaklarını beyan ettiler. Adaylık için yaptığımız teklife teşekkür edip benim aday olmamın doğru olacağını söyleyen değerli dostum Hamit Erdem’e, sevgili ağabeyim Cumhur Güney’e, partimizin vazgeçilmezi Mehmet Emircan’a ve yıllardır Aliağa’da muhtarlık hizmetiyle bilinen Selma Orhan’a teşekkür ediyorum.” dedi.

“İki kutuplu seçime hayır diyenlerin yanındayız”

DSP İlçe başkanı olduğu günden bu yana hiçbir siyasi parti adayı ve ilçe başkanıyla sorun yaşamadıklarını ifade eden Osman Kocabıyık, “Seviyeli bir siyaset için tüm siyasi kesimlerle olumlu diyaloglar gerçekleştirdik. Bundan sonrasında da bu seviyeyi korumak için gayret edeceğiz. Fakat bu bir seçim süreci. Demokratik Sol Parti olarak iki kutuplu seçim dayatmasına hayır diyenlerin yanındayız. İki kutuplu seçim bir dayatmadır, bu dayatma ile vatandaşlarımız yönlendirilemez. Rahmetli Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit’in yolunda, dürüst, saygın siyaset yapma ilkesindeyiz. Türkiye’de emperyalist sisteme hayır diyebilen tek lider olan Bülent Ecevit’in ilkelerinin takipçisiyiz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler