131019098
28 Mart 2024, Perşembe

AK PARTİ’Lİ KADINLARDAN KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

20 Nisan 2016, Çarşamba 06:41

     


AK Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerini protesto etti.

Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında sarf ettiği sözlere tepki gösteren AK Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları üyeleri, parti binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Taşıdıkları ‘Siyasi Sapık’, Anneye Saygı’, ‘Edep Yahu’ yazılı pankartlarla Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir şekilde eleştiren kadınlar, “Kılıçdaroğlu’nu İzmir’de istemiyoruz” dedi. AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Sezgin Holat ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kazım Ulaş’ın da katılımıyla gerçekleşen açıklamada, basın bülteni AK Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Keleşoğlu tarafından okundu.

“CİNSİYETÇİ SÖZLERİNİ KINIYORUZ”

Yaptığı açıklamada Keleşoğlu, “Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği; ahlak ve insaftan yoksun ifadeler ülke siyasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir” dedi. Kılıçdaroğlu’nu cinsiyetçi bir dil kullandığı gerekçesiyle eleştiren Keleşoğlu, “Ana muhalefet lideri, 5 Nisan tarihinde milli egemenliğin sembolü olan TBMM çatısı altında bir kadına hakaret etmiştir. Kadına karşı cinsiyetçi ve karanlık zihniyetlerin ürünü olan sözlerinden dolayı ana muhalefet genel başkanını bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Başta CHP'li hem cinslerimiz olmak üzere toplumun her kesimini bu çirkin ve kabul edilemez hadiseye tepki göstermeye davet ediyoruz. Bizler milletin ferasetine ve vicdanına güveniyoruz. 5 Nisan 2016 tarihini partisinin tarihine kara bir leke olarak geçiren CHP Genel Başkanına; Sadece özür yetmez diyoruz. Bizler bugün burada Ak Parti İzmir Kadın Kolları, İlçe Kadın Kolları, Belediye Meclis Üyeleri ve tüm Ak Kadınlar olarak “Edep Yahu”diyoruz. Bu saygısız kişiyi İzmir’de istemiyoruz” şeklinde konuştu. Özellikle İzmir kadın sivil toplum örgütlerini ve İzmir'in önde gelen sivil toplum örgütlerinin kadın başkanlarından, kadına yapılan bu saygısızlığa karşı tepki göstermelerini talep ettiklerini de sözlerine ekleyen Keleşoğlu, İzmirlileri de sözleri sebebiyle Kılıçdaroğlu’nu kınamaya davet ettiklerini ifade etti.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler