131019098
29 Mart 2024, Cuma

Durmaz’dan, Akbulut’a cevap: “MUHALEFETTE OLDUĞUNU YENİ Mİ FARK ETTİN?”

20 Nisan 2016, Çarşamba 06:43

     


AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un belediye ile aralarında yaşanan camilere yardım konusundaki tartışmaya CHP’nin dahil olmamasını eleştirmesi, Durmaz’ı da tartışmaların içine çekti. Durmaz, Akbulut’a cevaben, “Yerel yönetimin hukuksuz uygulamalarına karşı iki yıldır tek bir kelime dahi söylemediği tüm Aliağa’nın malumudur” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Erol Güngör’ün Nisan ayı belediye meclis toplantısında verdiği önergenin ardından, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar arasında yaşanan camilere yardım konusundaki siyasi atışmalara CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz da dahil oldu. AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un sosyal medya hesabında yayınladığı açıklamada kendisine yönelik kullandığı ifadeler üzerine sosyal medyada bir mesaj da Özcan Durmaz yayınladı. Durmaz, son günlerde Aliağa siyasetinde Nisan ayı Belediye Meclisi'nde gerçekleşen yetki iptalini konu alan manipülatif haber ve bilgiler üzerinden siyasi rant devşirilmeye çalışıldığını söyledi. Tarafları izleyerek açıklama yapmak için birkaç gün beklediklerini ifade eden Durmaz, “Belediyenin basın ekibince yapılan haberi, Belediye Başkanı'nın Facebook sayfasından yaptığı paylaşımı, AK Parti İlçe Başkanı'nın basın açıklamasını ve Facebook sayfasında yazdıklarını hemşerilerimiz okudular. CHP İlçe Başkanlığı olarak tarafları izleyip açıklama yapmak için birkaç gün bekledik. Olayların aslı şudur. Belediye Başkanı 2015 yılı Eylül ayı meclisine getirdiği bir taleple; ‘Belediyenin çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile cami ve okulların ihtiyaçlarına yardımcı olabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesini’ istemiş ve Meclis de iyi niyetle bu yetkiyi vermiştir. Ancak daha sonra yıllık denetimi yapan Meclis Denetim Komisyonuna yardımcı olan müfettiş bu yetkinin belediye meclisinde olduğunu ve devredilemeyeceğini, verilen yetkinin iptali gerektiğini bildirmiştir. Yani hukukçu olan Belediye Başkanı'nın hukuken verilmesi mümkün olmayan bir yetkiyi meclisten aldığı denetim sırasında anlaşılmıştır. Sonrasında ise, zaten hukuken yok hükmünde olan bu haksız yetki Nisan ayı meclisinde CHP ve AKP Meclis üyelerinin oylarıyla iptal edilmiştir” dedi.

“YARDIMA KARŞIYMIŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR”

Belediye basın ekibinin haberinde ve Belediye Başkanı'nın açıklamasında iddia edildiği gibi bu yetkinin iptal edilmiş olmasının, belediyenin camilere ve okullara yardımcı olmasına engel oluşturmadığını vurgulayan Durmaz, “Belediye yönetimi toplumun inanç ve eğitim hassasiyetini kullanarak algı operasyonu yapmakta, muhalefet meclis üyelerini eğitim ve ibadete yardım etmeye karşıymış gibi göstermeye çalışmaktadır. Sonradan anlaşılmıştır ki Belediye Başkanı eğer isterse; 5393 Sayılı Belediye Yasasının 14. Maddesi ve Sayıştay Temyiz Kurulu’nun 5270/1 sayılı kararı doğrultusunda camilere, okullara ve sağlık kurumlarına araç, gereç yardımları yapabilmekte, bakım onarımlarını gerçekleştirebilmektedir. Bu işler için Belediye Meclisi Kararı gerekmemektedir. Hal böyle iken, Belediye Yönetiminin hukuki temeli olmayan bir yetkinin iptali üzerinden toplumu yanıltmaya yönelik manipülatif söylemler kullanması siyasi sonuç elde etmeye dönük gayretlerdir” ifadelerini kullandı.

“BİZİ GÜLDÜRDÜ, RABBİM DE KENDİSİNİ GÜLDÜRSÜN”

AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un son açıklamasındaki siyasi nezakete uygun olmayan partileri ile ilgili değerlendirmelerinin takdirini halka bıraktığını söyleyen Özcan Durmaz, “Sayın İlçe Başkanı Aliağa’da muhalefette olduğunu yeni fark etmiş olmalı ki son günlerde cami konusu üzerinden bazı açıklamalar yaparak, yerel siyasete dahil oldu. Yerel yönetimin haksız, hukuksuz uygulamalarına karşı kendisinin iki yıldır tek bir kelime dahi söylemediği tüm Aliağa’nın malumudur. Hal böyleyken provokatif bir üslupla akıl vermeye kalkması ise bizi güldürdü. Rabbim de kendisini güldürsün. Sayın İlçe Başkanı Aliağa’da olup bitenleri izlemiş olsaydı; iki yıldır haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı nasıl tek başımıza mücadele verdiğimizi, Aliağa halkının hakkını, hukukunu, çıkarlarını korumak için söylediklerimizi ve yaptıklarımızı görmüş ya da okumuş olurdu. Doğru bilgilenmesi için Facebook sayfamdan son iki yıldır yaptıklarımıza ve söylediklerimize bakmasını öneririm. Hem söylediklerimizi ve yaptıklarımızı hem de bu nedenle maruz kaldığımız sözlü ve fiziki saldırıları da öğrenmiş olur. Kendisini bilmem ama biz Rabbimizden başka kimseden korkmayız, halkımızdan ve hemşerilerimizden başka hiç kimseye de hesap vermeyiz” dedi.

“ORTAK DEĞERLERİ SİYASET KONUSU YAPMAK DOĞRU DEĞİL”

Durmaz, CHP olarak; herkesin ortak değeri, inancı ve hassasiyeti olan camileri ve okulları, gerek Belediye yönetiminin gerekse AK Parti İlçe Başkanlığı'nın siyaset konusu haline getirmesini ve buradan siyasi destek çıkarmaya çalışmasını doğru bulmadıklarını belirtti. ‘En çok biz dindarız’, ‘En çok biz okullara değer veririz’ algısı yaratmaya dönük gayretlerin toplumsal barışa zarar vereceğini söyleyen Durmaz, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Belediye yöneticilerinin, siyasi partilerin ve temsilcilerinin bu konularda kutuplaştırıcı söylemler kullanması kabul edilemez. Bu son tartışmalarda bize dokundurmaya çalışanlar bilmelidir ki; partimizin, camilerimiz ve okullarımız başta olmak üzere halkımızın inançlarına, ortak değerlerine ve kurumlarına olan hassasiyetini tartışmak kimsenin haddi değildir.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler