131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

“BİNALİ YILDIRIM İZMİR VE ALİAĞA İÇİN AVANTAJ”

20 Mayıs 2016, Cuma 06:25

     


Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkan adayı olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, kararın İzmir ve Aliağa için çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “Aliağa ne istiyorsa bundan sonra Genel Başkanımızla, Başbakanımızla bu projeleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Türkiye’nin merakla beklediği soru cevap buldu. AK Parti Genel Başkan Adayı Ulaştırma Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım oldu. Yıldırım’ın genel başkan adayı olarak açıklanması AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı tarafından da sevinçle karşılandı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, “Yeni Başbakanımız ve Genel Başkanımız, Türkiye’miz için, milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun. İzmir ve Aliağa için çok önemli bir gelişme. İzmir, tarihi boyunca üçüncü başbakanı çıkarıyor. Biz hep söyledik, AK Parti hükümetleri bu güne kadar İzmir’e çok önem verdi. Bir kez daha İzmir’den Başbakan çıkararak, İzmir’e ne kadar önem verdiğini tekrar gösterdi. Binali Yıldırım ile birlikte İzmir’de çok ciddi gelişmeler olacak. İzmirlinin çok rahat ulaşabileceği, birebir tanıdığı bir insan. İzmir’in Başbakan çıkarması çok önemli bir konu” diye konuştu.

“OY VERMEYENLER BİLE ÇOK MUTLU”

Bütün parti teşkilatlarının, hatta İzmir’de daha önceki seçimlerde Binali Yıldırım’a oy vermemiş olan insanların bile bu karardan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Yaşar Akbulut, “Ben inanıyorum ki AK Parti’ye oy vermeyen, Binali Yıldırım’a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde oy vermeyen insanlar bile bu karardan dolayı çok mutlular, çok keyifliler. Hatta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bile bunu itiraf etti, ‘Başbakan olması için gönlümden geçen isim Binali Yıldırım’dır’ dedi. Bu karar İzmir için, Türkiye için çok önemli bir gelişmedir” ifadelerini kullandı.

“ALİAĞA’DA ÖNEMLİ PROJELER GÜNDEME GELECEK”

Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanmasının hem İzmir, Hem de Aliağa için büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Akbulut, “Binali Bey’e Bakan olarak görev yaptığı dönemde Aliağa’daki yatırımlar ile ilgili dosyaları götürdüğümde her zaman olumlu sonuçlar ile döndüm. Şimdi Başbakan olacak, inşallah Aliağa’da da arzu ettiğimiz, çok önemli projeler gündeme gelecek. Aliağa ne istiyorsa bundan sonra Genel Başkanımızla, Başbakanımızla bu projeleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“BİNALİ YILDIRIM İÇİN ÇEREZ PROJELER”

Aliağa’daki hastane, çevre yolu, battı-çıktı projesi gibi projelerin Binali Yıldırım için çok küçük projeler olduğunu ifade eden Akbulut, “Bu projeler Binali Yıldırım için çerez projeler. Binalı Bey zaten daha önce bunlarla ilgili müjdeyi vermişti, ‘Başkanım git Aliağalılara söyle battı-çıktı da yapılacak, çevre yolu da yapılacak, İZBAN da yapılacak’ demişti. Önceki gün TCDD Bölge Müdürümüz de açıklamasında İZBAN ile ilgili gelişmeyi paylaştı. Nasip olursa bu yılın sonuna doğru battı-çıktı projesine başlanacak. Çevre yolu 2018’e kadar tamamlanacak. Bu gelişmeler zaten Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı iken olmuştu. Genel başkan ve başbakan olduktan sonra da çok daha hızlı devam edeceğine inanıyorum. Binali Yıldırım’ın adaylığı Bütün İzmir’e ve Aliağa’ya hayırlı olsun” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler