131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

DURMAZ, 19 MAYIS'TA İKTİDARA YÜKLENDİ

20 Mayıs 2016, Cuma 06:28

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk töreninin ardından, iktidarın Atatürk İlke ve İnkılaplarına karşı yaklaşımını eleştiren bir basın açıklaması yapıldı.

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından hazırlanan ortak basın açıklaması CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz tarafından okundu. Çelenk sunma töreninin ardından Atatürk Anıtı'na karanfil bırakan ADD ve CHP üyelerinin yanı sıra törene katılan vatandaşların da destek verdiği basın açıklamasında CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Atatürk Cumhuriyeti'ne yönelik tüm tehditlerin ortadan kaldırıldığı bir Türkiye için çalıştıklarını dile getirdi. Durmaz, "Atamızın kurduğu Cumhuriyeti emanet ettiği en büyük umudumuz olan gençlerimize armağan edilmiş 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıl dönümüzü kutluyoruz. Bizlere de düşen 19 Mayıs ruhuyla cumhuriyet uğruna gencecik bedenlerini siper eden gençlerimizin inancıyla, yılmadan Atatürk'ün en büyük mirası olan Cumhuriyeti ve demokratik hukuk sistemini korumaktır" dedi.

"MÜCADELE ETMEK BOYNUMUZUN BORCU"

Bugün ülkenin, kişisel siyasi çıkarlar uğruna bir savaş alanına çevrildiğini ifade eden Durmaz, "Ülkemiz kendisini halkının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde gören, tüm yetkileri darbeyle, hukuksuzlukla, baskıyla elinde toplamaya çalışan iktidar sahiplerinin tehdidi ve kuşatması altındadır. Hırsları, kendi ikballeri, kinleri ve kibirleri uğruna, bize Ata'mızın ve şehitlerimizin emaneti olan bu cennet vatanı, yangın yerine çevirmeyi umursamayan bu iktidar sahipleriyle, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlayan kurtuluş ve bağımsızlık sevdasıyla mücadele etmek boynumuzun borcudur" diye konuştu.

19 Mayıs'ın her dönemde ülkeyi yönetenlerin, halkın, özellikle de gençlerin Cumhuriyete, Atatürk'e olan inancını ve bağlılığını göstermesi için önemli bir vesile olduğunu vurgulayan Durmaz, "Barış, demokrasi ve hukukun hakim olduğu, gençliği özgürlük ve demokrasi istediğinde, potansiyel suçlu gibi görülmediği, gençlerimizin işsizlik ve yarın kaygısından kurtulup, bilim, sanat ve sporda dünya çağında başarılara imza atacakları, Atatürk Cumhuriyetine yönelik tüm tehditlerin ortadan kaldırıldığı bir Türkiye için çalışıyor, bu yolda gençlerimizin desteğiyle yürüyoruz" şeklinde konuştu.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler