131019098
16 Nisan 2024, Salı

AKBULUT, BELEDİYE YÖNETİMİNE VURDU: ‘BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE…’

20 Mayıs 2017, Cumartesi 06:50

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Belediye Meclisi Denetim Komisyonu Raporu’ndaki dikkat çeken detayları Aliağa halkı ile paylaşmaya devam ediyor. Akbulut son olarak, Aliağa Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl 23 Nisan kutlamalarında harcadığı paraya değindi.

Sosyal medya hesabında dönem dönem yayınladığı yazılarla Aliağa Belediyesi’nin harcamalarını ele alan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, bir açıklama daha yayınlayarak belediyenin 2016 yılı 23 Nisan kutlamalarına harcadığı miktara değindi. 2016 yılında, 23 Nisan etkinlikleri adı altında 22-29 Nisan tarihleri arası yapılan Dans Günü Organizasyonu ve Yağlı Güreş Karşılaşmalarının toplam maliyetinin 463 bin TL olduğunu söyleyen Akbulut, “Sizce bu kadar harcama yapılmış mıdır? Yoksa bir kaç kat şişirilen faturalar mı vardır?” diye sordu. Akbulut, “23 Nisan kutlamalarında Belediye Başkanı, İstiklal Caddesi’nde mehter takımı ve birlikte yürüyen 150-200 vatandaşımızdan başka maliyetin olmadığını düşünüyorduk. Açıkçası 533 bin TL yemek, 108 bin TL çay, kuruyemişten sonra bu etkinliğe harcanan 463 bin TL fazla gelmedi. Bu arada bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Sayın Başkan siz masraf etmeyin. Aliağa halkı bayramını masrafsız kutlayacaktır.” dedi.

‘7 MİLYON TL BORÇLANMAYA RAĞMEN YAPILMADI’

Belediye tarafından, bazı yatırımların sponsorlardan alınan paralarla yapılacağı açıklanmasına rağmen meclisten borçlanma yetkisi istendiğini vurgulayan Akbulut açıklamasında, “Yaptığı 2 parkı sponsorlarla yaptığını söyleyen Belediye Başkanı, yine sponsorlarla yapacağını söylediği Gençlik Merkezi’ni -ki Petkim Yönetimi büyük bir miktarına sponsor olacağını çalışanlarına Serkan Acar'dan önce açıklama yapmış- buna rağmen, meclisten borçlanma talep etmiştir. Daha önce Meclisin 7 milyon TL borçlanma vermesine rağmen projeler yapılmamıştır. Projeler yapılmadan, artık Aliağa halkını borç kamburu altında ezdirmemek için Ak Parti grubu yeni borçlanmayı reddetmiştir.” ifadelerini kullandı.

‘SANAYİCİLERİ SAĞILACAK KOYUN GİBİ GÖRENLER…’

Mevcut yönetimin, 123 milyon TL olan Aliağa Belediye bütçesini kat kat şişirilmiş faturalarla yok edip, sponsorlarla bir kaç hizmet yaptığını ve Aliağa halkını borçlandırdığını söyleyen Akbulut, parti olarak buna müsaade etmeyeceklerini belirtti. Akbulut, “Aliağa'yı Şirinler Köyü yani köy olarak gören, iş adamlarını, sanayicileri sağılacak koyun gibi gören, ilçe başkanlarına, muhalefete ağza alınmayacak, ahlaka sığmayacak kelimeler kullanan, Belediye Başkanı ve ekibi; size aynı tarzda cevap vermiyorsak, bilinki; ‘Suskunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek bir cevabım var, lakin bir lafa bakarım laf mı diye, birde söyleyene bakarım adam mı diye.’ Cevap vermeyişim, Mevlana Hazretleri’nin bu deyişinin bizde tecelli etmesindendir.” dedi.

‘YİNE BÜYÜK RANT PEŞİNDELER’

Parti olarak bu güne kadar rantın önüne geçmeye çalıştıklarını, Denetim Komisyonu Raporu’nda yer alanların sadece buz dağının görünen kısmı olduğunu, mevcut yönetimin tüm bunlara rağmen boş durmadığını vurgulayan Akbulut, “Yeni olumsuz gelişmeler var. Yine büyük rant peşindeler. Hiçbir zaman delil olmadan siz Aliağa halkına açıklama yapmadım. Gelişmelere göre kamuoyuna açıklayacağım. Bahsettiğim 23 Nisan etkinlikleri giderleri yine Aliağa Belediyesi Denetim Komisyonu Raporu’ndan alınmıştır.” İfadelerini kullandı. Akbulut, yayınladığı açıklamada, bahsi geçen harcamalarla ilgili dokümanları da paylaştı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler