131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

“ERKEN SEÇİMİ AK PARTİ VE CHP İSTEDİ”

20 Ekim 2015, Salı 15:41

     


MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Yalçın Koçyiğit, 1 Kasım Seçimlerine sayalı günler kala seçim bölgesindeki çalışmalarını sürdürüyor.

“ERKEN SEÇİMİ AK PARTİ VE CHP İSTEDİ”

Koçyiğit, 7 Haziran seçimleri sonrası AK Parti ve CHP’nin 35 gün boyunca koalisyon görüşmesi yapıp halkı oyaladığını belirterek, “Erken seçimi kimlerin istediği belli” dedi.

Erken Genel Seçim öncesi Aliağa ve çevresinde seçim ziyaretleri gerçekleştiren MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Yalçın Koçyiğit, beraberinde MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve partililer ile birlikte Aliağa Ekspres Gazetesini ziyaret etti. Seçim çalışmalarının son derece iyi gittiğini ifade eden Koçyiğit, ülkenin yaklaşık 10 aydır seçim atmosferinde bulunduğunu, halkın da bundan çok mustarip olduğunu söyledi.

“40 GÜNLÜK SÜRECİN 35 GÜNÜNÜ İKİ PARTİ YÖNETTİ”

Erken seçimin MHP’nin her şeye hayır diyen tavrı yüzünden yapıldığı yönünde iddiaların dolaştığını, ancak bu iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade eden Koçyiğit, “MHP’nin neye hayır dediğini iyi düşünmemiz lazım. AK Parti ve CHP 35 gün koalisyon görüşmesi yaptı. Bunu hiç kimse konuşmuyor. Yaklaşık 40 günlük sürecin 35 gününü iki parti yönetti. Biz şunu söyledik, çözüm sürecinde siz HDP’ye ve CHP’ye daha yakınsınız, asıl hükümeti kurması gereken bu partiler olması lazım. Çözüm süreci bitmiştir, çözüm sürecini siz bizimle yürütmek istiyorsanız biz sizinle varız dedik. Biz seçim sürecini öne sürdük, Cumhurbaşkanı’nın görevinin anayasal sınırların içine çekilmesi gerektiğini söyledik. Anayasa’nın ilk dört maddesini hatırlattık. Çünkü iki parti de Türk sözcüğünü Anayasa’dan çıkarmak istiyor. Biz bunu kabil etmeyeceğimizi söyledik. Bir de yolsuzluklardan bahsettik” diye konuştu.

“KOALİSYONA DEĞİL, SEÇİM HÜKÜMETİNE HAYIR DEDİK”

AK Parti ve CHP’nin ülkeyi oyaladığını söyleyen Koçyiğit, MHP’nin seçim hükümetine hayır dediğini, koalisyona hayır demediğini diye getirdi. Erken seçimi kimlerin istediğini milletin daha iyi görmesi gerektiğini vurgulayan Koçyiğit, “Biz koalisyon görüşmelerinde bakanlık sayısını tartışmadık. Dürüst davrandık. Dürüst davranmanın faturası bize kesildi. İnsanlarımız şunu görmedi. 35 gün AK Parti ve CHP koalisyon kurma sürecine girdi ve piyasalar da ona göre bir havaya girdi. İnsanlarımız beklenti havasına sokuldu. 35 günün sonucunda iki parti el sıkıştı. O zaman siz bu süreci harcadınız ve birilerinin birine laf söylemesi gerekmez miydi. Birbirlerini suçlamaları gerekmez miydi. Ben şunu düşünüyorum. İkisi seçim hususunda anlaştı. Yükünü de MHP’ye yıktılar. MHP her şeye hayır demedi. Sadece seçim hükümetine hayır dedi. Azınlık hükümetine hayır dedi. Koalisyon istiyorsanız, dört temel şart altında biz her türlü koalisyona varız dendi. Bunu sayın genel başkanımız da söyledi. Bizim koalisyon hazırlığımız tamamdı. En ince detaya kadar hazırlık yaptık ve bunu bütün vatandaşlar da gördü. Seçimi MHP istemedi, diğer bütün partiler erken seçim istedi. Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini 40 gün birinci çıkan partiye vermedi. CHP ve AK Parti 35 gün ülkeyi oyaladı. Son 1 hafta bize geldiler. Biz 1 günde siz hükümet kurmak istiyorsanız kuralım dedik. Kurmak istemiyorsanız, seçim hükümetine, azınlık hükümetine hayır dedik. Eğer hükümet kurmak isteselerdi bu görev son bir hafta CHP’ye verilemez miydi? Bir de o şans denenebilirdi. Erken secimi kimin istediğini milletimizin daha iyi görmesi lazım” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler