131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

YÜCEL KARAŞAN: “BEN BU TİP BİR SİYASETTE YOKUM”

20 Ekim 2018, Cumartesi 06:32

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, istifasının ardından ilçe parti binasında basın açıklaması düzenledi. Karaşan düzenlediği basın toplantısında, “Bir partide üyeler, delegeler göstermelik işlev görüyorsa bunun adına siyaset denmez. Ben bu tip siyasette yokum” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı ilçe binasında bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasına yönetim kurulu üyeleri ve birçok partili katılım gösterdi. Konuşmasına başlayan Yücel Karaşan, “Biz İzmir için en doğru ismin tespit edilmesi hakkında tüm dinamikleri gözeterek İYİ Partimize uygun siyaset üretecek ve kuruluş felsefemizi yaşatacak bir değerlendirme yapılmasını istedik. Başka bir partinin devamı görüntüsünden uzak bir kimlikte olmamız gereğini iletmemize rağmen, 17 Ekim 2018 tarihinde Genel merkez teşkilat işleri başkanlığımız tarafından yapılan atamayla ilçe teşkilatlarımızın çoğunluğunun iradesine aykırı bir karar alındığını ve belirttiğimiz tüm hassasiyetlerimizin göz ardı edildiğini gördük. Teşkilatlarımızın çoğunluğuna karşı alınan bu atama kararı neticesinde, şahsımın da içinde bulunduğu 17 ilçe başkanı, il gençlik kolları başkanı, 20 ilçe gençlik kolları başkanı olmak üzere dün itibari ile partimizdeki görevlerimizden istifa etmiş bulunmaktayız.” Dedi.

“Tepeden atamaları içime sindiremedim”

Genel merkez tarafından atamalara karşı olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Karaşan, “Düne kadar değişik partilerde yapılan bu atamalara karşı çıkarken şimdi geldiğimiz bu noktada tepeden atamaları içime sindiremedim. Eğer biz bu tepkiyi göstermezsek, eleştirmezsek, o zaman burada görev almamızın anlamı yok. Ben Aliağa İlçe Başkanıysam İzmir İl Başkanlığı’nı 30 tane ilçenin başkanları seçer. Birilerinin adamı olamaz. Bizim istifa çıkışımızdan sonra İzmir İl Başkanlığı deklarasyon yayınladı. Diyor ki ‘Biz ilçe başkanlarını görevden aldık.’. Biz bu atraksiyonların önüne geçmek için bu istifayı verdik. Şunu da belirteyim ben Aliağa İlçe Başkanlığı görevimden istifa ettim. Partiden değil. Ama eğer istifamızı yayınlarken ki amacımıza ulaşamazsak partiyi de bırakırım. Ben İYİ Parti’nin içindeyim ilçe başkanlığı görevimden şuanda istifa ettim. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım serbesttir. Onlarla da bir toplantı yapacağız. İstifa etmezlerse zaten görevden alınırlar. Biz sözümüzün ve yaptığımız hareketin sonuna kadar arkasındayız.” İfadelerini kullandı.

“Biz Hüsmen Kırkpınar’ın başkanlığından rahatsız değiliz”

Sözlerine devam eden Yücel Karaşan, “Bu durum önümüzdeki yerel seçimlerde de yaşanacak. Birileri yukarıdan listeleri hazırlayacak. Biz bu düzende yokuz. Biz Hüsmen Kırkpınar’ın başkanlığından rahatsız değiliz. Eğer 6 Eylül’de bizimle istişare yapılsaydı bize seçenek sunulsaydı, benim adayım olabilirdi. Hüsmen Kırkpınar’da kullanılıyor. Bir partide üyeler, delegeler göstermelik işlev görüyorsa bunun adına siyaset denmez. Ben bu tip bir siyasette yokum.” diyerek sözlerini tamamladı.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler