131019098
19 Nisan 2024, Cuma

CHP’DE ÜYE LİSTELERİ ASKIDA

21 Mart 2015, Cumartesi 09:57

     


CHP, 55 ilde seçilecek milletvekili adaylarını 29 Mart 2015 Pazar günü, hakim nezaretinde yapacağı ön seçimle belirleyecek. Aliağa’nın da içinde bulunduğu İzmir 2. Bölgede, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere 81 aday adayı yarışacak. 29 Mart Pazar günü Aliağa Atatürk İlkokulu’nda kurulacak olan 13 sandıkta 2 bin 603 üye oy kullanacak.

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yarışacağı İzmir 2. bölgede yarış ayrı bir, heyecan ve boyut kazandı. Kılıçdaroğlu ile birlikte 81 adayın yarışacağı 2. Bölgede toplam 62 bin 461 kayıtlı CHP üyesi oy kullanacak.

ALİAĞA’DA 2 BİN 603 ÜYE VAR

Partilerin üye kayıtlarının tutulduğu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Aliağa İlçe Seçim Kurulu’na gönderilen listeler üyelerin inceleme yapmaları için dün CHP İlçe Başkanlığı binasında ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nda askıya çıkarıldı. Listeler, 22 Mart 2015 Pazar günü akşam saat 17.00’ye kadar askıda kalacak.

Askı süresinde; üyeler isimlerinin olup olmadığına, var ise bilgilerde yanlışlıklar olup olmadığına bakarak düzeltilmesini isteyebilecekler. Askıya çıkan listelerde Aliağa’da CHP’ye kayıtlı 2 bin 603 üyenin ismi bulunuyor. Askı süresi içerisinde listelere yapılan itirazlar 23 Mart tarihinde karara bağlanacak ve listeler 24 Mart 2015 tarihinde kesinleşecek.

13 SANDIK KURULACAK

Kesinleşecek listelerde ismi bulunan üyeler 29 Mart 2015 tarihinde Atatürk İlkokulu’nda kurulacak 13 sandıkta oy kullanacaklar. Önseçim günü CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 81 aday adayı ilk sıralarda yer almak için yarışacaklar.

DURMAZ, TÜM ÜYELERİ OY KULLANMAYA DAVET ETTİ

Ön seçimin partiye hareket kazandırdığını belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun da bölgemizden aday adayı olarak önseçime katılması bizi onurlandırmıştır, gururlandırmıştır. Partimiz ne zaman ön seçim yaptıysa o seçimde büyük başarı elde etmiştir. Bu seçimde öyle olacaktır. Tüm üyelerimizin 29 Mart 2015 tarihinde Atatürk İlkokulu’nda yapılacak olan ön seçime katılımını bekliyorum. Eğer düşük katılımlı bir ön seçim gerçekleşirse bir daha ön seçim isteme hakkımız olmaz” diyerek CHP’nin 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde İzmir 2. Bölgeden Başbakan çıkaracağını ifade etti.

Durmaz gazetemize yaptığı açıklamada görüşlerine şöyle yer verdi:

“Partimizden seçimlere girecek milletvekili, belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adaylarının parti içinde ön seçimle belirlenmesi uzun zamandır dile getirdiğimiz bir talepti. Bu talebimizin karşılık bulması ve bu hakkın tabanımıza verilmiş olması parti içi demokrasinin gerçekleştirilmesi açısından önemlidir. Sayın Kılıçdaroğlu da örnek bir davranış sergileyerek ön seçime İzmir'den ve bizim içinde olduğumuz 2. Bölgeden katılma kararı verdi. Bu tutumun tüm parti liderlerine örnek olmasını diliyorum. Partimize üye olan herkes ön seçime katılarak oy kullanabilecek ve aday adaylarından hangilerini milletvekili adayı olarak görmek istiyorsa oyunu o kişilere verecektir. 2603 üyemiz bu seçimde oy kullanabilecek olup, oy kullanma işlemi 13 sandıkta yapılacak. 81 aday adayımız bulunmakta olup, üyelerimiz oy kullanırken en az 5 kişiyi en çok ise 10 kişiyi işaretlemek zorundadırlar. 5 kişiden az veya 10 kişiden çok işaretlenirse oy geçersiz olacaktır. Oy kullanmaya gelen üyelerimiz yanlarında TC kimlik numarası olan bir resmi kimlik belgesi ile gelmelidirler. Ön seçimde oy kullanabilecek üyelerimizin listesi partimizde 20 Mart Cuma günü askıya çıkarılmış olup, 22 Mart Pazar günü akşamına kadar askıda kalacaktır. Üyelerimizin listeyi inceleyerek isimlerinin olup olmadığına bakmaları yararlı olacaktır.

Bir aydır milletvekili aday adaylarımız üyelerimize ulaşmak ve kendilerini tanıtmak için alanda dolaşmaktadırlar. Bu sırada sadece üyelerimizle değil aynı zamanda yurttaşlarımızla da buluşarak partimiz adına seçim çalışması da yapmaktadırlar. Bu durum partimiz milletvekilliği seçimleri için sahaya inen ilk parti durumuna getirmiştir. Bu çalışma hızımızı ön seçimin hemen ardından seçim çalışmasıyla sürdüreceğiz.

Ön seçimin partimize getirdiği moral tabanımızın daha çok seçimlerde çalışmasını getirecektir. Üyelerimiz kendi seçtikleri adaylara genel seçimde oy verilmesi için sahada çalışacaklar ve bu da partimizin başarısını artıracaktır. Hem ön seçim motivasyonu hem de Genel başkanımızın bizim bölgemizden aday adayı olması bölgemizde bize en az iki milletvekilliği daha fazla kazandıracaktır.

Partimiz bu güçlü hazırlıkla 7 Haziran seçimlerinden iktidar olarak çıkacak, bizim bölgemizden başbakan ve bakanlar Ankara'ya gidecektir. Türkiye değişimin eşiğindedir ve buna en büyük desteği İzmir verecektir”

İLK KAZANAN ‘T’ OLDU, KILIÇDAROĞLU 57. SIRADA

Ülke genelinde tüm önseçimlerde kullanılacak oy pusulası Aday sıralaması için yapılan kura çekimini 'T' harfi kazandı. Soyadı T ile başlayan aday adayı pusulada kendisine ön sıralarda yer bulacak. Kılıçdaroğlu’nun son anda İzmir 2. bölgeden aday adayı olduğunu açıklamasıyla, Kılıçdaroğlu listenin 57. sırasında yer aldı. Bu durumda listenin 56’dan sonrası değişti. Afiş ve broşür bastıran aday adayları sıralamadaki yerlerini stickerlerle değiştirmek zorunda kaldılar. (Şahap Avcı)







 
Son Eklenen Haberler