131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

SERTEL ALİAĞA’YI ZİYARET ETTİ

21 Mart 2015, Cumartesi 09:54

     


İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyon Başkanı Atila Sertel bu kez gazeteci olarak değil, İzmir 2. Bölge CHP Milletvekili aday adayı olarak Aliağa’daydı.

Sertel, aday adayı olarak yarışa girdiği İzmir 2. Bölgede partilileri ziyaret turunda Aliağa İlçe Örgütüne gelerek ön seçimde partililerin desteğini istedi.

SERTEL, “GENEL BAŞKANIMLA AYNI LİSTEDE YER ALMAK BİR ONURDUR”

Atila Sertel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bilindiği gibi İzmir 2. Bölgeden aday adayı olarak demokratik yarışa katılacak olmasını, “Genel Başkanımla aynı listede yer alıp yarışıyor olmak bile benim için bir onurdur “ diye yorumladı. Daha sonra ilçe binasında partililerle yaptığı toplantıda şunlara değindi: “7 Haziran seçimleri; esnaf, köylü, emekli, çalışanların sosyal hakları, atanamayan işsizlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, yani tüm halkımız için hayati öne taşıyan bir seçim olacaktır. Bunun için ülkesini, insanını seven herkese büyük sorumluluklar düşüyor. ‘Ne ekersen onu biçersin’ sözü artık ‘Ne ekersen, dert biçersin’e dönüştü. Köylü toprağını yabancı bankalara kaptırmış. Esnaf desen, kepenk kapatma noktasında”

‘ÇALDIYSA SENİN PARANI MI ÇALDI’ DİYENLERİ ELEŞTİRDİ

Sertel, ‘Çaldıysa senin paranı mı çaldı?’ diyenlere de; 2002 ile 2015 yıllarını kıyaslayarak yanıt verdi. “2002 yılında asgari ücret 220 liraydı. O parayla 9 çeyrek altın alınıp, 10 TL de artırılıyordu. Bugün ise asgari ücretle ancak 5 çeyrek altın alınabiliyor. Yani bu iktidar her ay bizim cebimizden 4 çeyrek altın çalıyor” diye konuşan Sertel, “Türk milletinin enflasyon ölçüsü dolar değil altındır. Bu hesaba göre, asgari ücretin bugün 1540 TL olması gerekir” dedi.

2002 yılında 300 bin yeşil kartlı varken, bugün 15 milyona çıktığını, iktidarın ise buna çare bulmak yerine, ‘Eğer bize oy vermezsen yeşil kartın gider’ diye tehdit ederek oy topladığını belirten Sertel sözlerini, “Oysa çare var. Köylümüzü kalkındırarak, ürettiklerini değerlendirerek muhtaç olmaktan kurtarabiliriz. Örneği var. İzmir Büyükşehir ve diğer CHP’li belediyeler bunu yapıyor. Çiftçiden sütünü, bitkisini, çiçeğini satın alarak kalkındırıyor” diyerek noktaladı. (Nezehat Avcı)







 
Son Eklenen Haberler