131019098
19 Mart 2024, Salı

CHP ALİAĞA’DA ADAYLIK BİLMECESİ

21 Mart 2018, Çarşamba 06:58

     


Ak Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmelerinin ardından ülke siyasetinde erken seçim ihtimalleri konuşulmaya başlarken, Aliağa’da da siyasi arenanın ısındığı; adayların ve aday olmak isteyenlerin bazı girişimlerde bulundukları gözlemleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Örgütü üyelerinden, kongre delegesi ve gayrımenkul danışmanı Tayfun Ar, bir kişinin Kocaoğlu ve Genel Merkez tarafından ataması yapılarak adaylığının kesinleştiği iddialarıyla dolaşıp vaatlerde bulunduğunu, Meclis Üyeliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki işleri halledebileceğini söylediğini ifade etti.

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ VAADİ

Eşinin Malatyalı olduğunu belirten Tayfun Ar, kendisinin de Malatyalı olduğunu belirten Ümit Devran’ın kayınpederi ile görüştüğünü söyleyerek “Bu şahıs, eşimin babasına giderek Aliağa’da CHP’nin atanmış belediye başkan adayı olduğunu, kendisinin Aziz Kocaoğlu tarafından görevlendirildiğini ve Kocaoğlu’nun kendisine ‘git makamına otur, çalışmalarına başla’ dediğini; Genel Merkez’den de Malatyalı hemşerisi Veli Ağbaba vasıtasıyla adaylığının kesin olduğunu iddia edip bana ulaştırılmak üzere kart bırakmış ve beni Belediye Meclis Üyesi yapabileceğini söyleyerek mutlaka kendisini aramamı ve kendisiyle görüşmemi istemiş. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nde herhangi bir işimiz olduğunda halledebileceğini de söylemiş. Ofisime gelen bazı sanayici ve işadamı arkadaşlarımdan duyduğuma göre, bu şahıs başka kişileri de aynı şekilde ziyaret ederek vaatlerde bulunmuş ve benzer şeyler söylemiş.” şeklinde konuştu.

KOCAOĞLU’NUN HABERİ YOK

Kendisine daha önce hiç tanımadığı ve partide görmediği biri tarafından böyle bir teklif getirilmesine çok kızdığını ve yadırgadığını ifade eden Ar “Bunun üzerine, geçtiğimiz gün belediye başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu’na konuyu ilettim. Aziz Bey’in sekreteri mesajımın ardından arayarak sayın başkanın konuyla herhangi bir ilgisinin olmadığını, konuyu inceleyip geri dönüş yapacaklarını ve bu şahıs ile herhangi bir bağlantıları olmadığını tekrar ifade etti.” dedi.

SERKAN ACAR’IN DANIŞMANI

Ümit Devran’ın sözleri üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya da ulaşarak böyle bir şey olup olmadığını sorduğunu söyleyen Tayfun Ar, “Sayın Genel Başkan Yardımcımız da durumdan habersiz. Kendisi net bir şekilde bu şahsı tanımadığını ve böyle bir atama veya görevlendirme yapılmadığını ifade etti.” diyerek, çevresinde yaptığı küçük bir araştırma sonucu ilgili şahsın geçmişte Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın danışmanı olduğu bilgisine ulaştığını belirtti.

“İLÇE YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPMALI”

Ar “Böyle bir ismin partimizin adını kullanarak Aliağa’da dolaşmasının, partimiz adına kurulan bir seçim kumpası olduğunu düşünüyorum. Bu kişinin partimizin üyesi olduğunu dahi düşünmüyorum. Bir takım insanlar partimizi bölmek, adaylar arasında çatışma yaratmak ve insanları etki altına alıp Aliağa’da partimize seçim kaybettirme ümidiyle bu tip davranışlara girmişlerdir. Partimizin İlçe Yönetiminin bir an önce durumu araştırıp bu ve benzeri girişimler hakkında açıklama yapması, seçim ortamını kişisel çıkar fırsatına çevirenlere fırsat vermemesi gerek.” diyerek görüşlerini aktardı. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler