131019098
19 Nisan 2024, Cuma

“ALİAĞALI GENÇLERİN HAKKINI SAVUNACAĞIM”

21 Mart 2019, Perşembe 06:39

     


Millet İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayı Berkay Aktaş ile yerel seçim üzerine, meclis üyesi adaylığı süreci öncesi ve sonrası hakkında röportaj gerçekleştirdik. Seçildiği takdirde Aliağa Belediyesi’nin en genç meclis üyesi olacak olan Berkay Aktaş, sorularımızı içtenlikle yanıtladı. Aktaş, konuşmasında seçildiği takdirde Aliağalı gençlerin hakkını mecliste savunacağını belirtti.

Millet İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayı Berkay Aktaş 25 yaşında genç bir siyasetçi olarak 6 senedir aktif olarak çalıştı Cumhuriyet Halk Partisi’nden 11. Sırada meclis üyesi adayı olarak belirlendi. Aliağa’da doğumlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Aktaş, “Annem Aliağa’nın yerlisi. Bir tarafımızda Düzkayalar’dan. İki tarafımda yerli. Aliağa’da büyüdüm. İlk ve orta öğrenimimi Gazi İlköğretim Okulu’nda. Liseyi ise 80 yıl Lisesi’nde okudum. Daha sonra üniversite eğitimi için Katip Çelebi Üniversitesi’nde Lojistik okudum. Yani bu topraklardan hiç kopmadım. Sürekli bu topraklardaydım. İşimde de bir süre İzmir’de çalıştım. Şimdi burada nakliye işiyle hayatımı sürdürüyorum.” Şeklinde konuştu. Siyasetle ilgilenmeye Gezi Parkı olaylarından üç ay önce başladığını belirterek sözlerine devam eden Berkay Aktaş, “Gezi Parkı oluşmadan önce ülkede bir kaos vardı. Bu kaosa bir tepki çıkacağı belliydi. Ben de o gençlerden biriydim. Gezi Parkı’nda da bu olaylar meydana gelince siyasetin içinde aktif rol oynayıp ben de yaşadığım kentte, yaşadığım şehirde bir şeyler değiştirebileceğimi düşündüm. Siyasete girmeye karar verdim. Parti üyeliğimi ise 18 yaşımı doldurduktan bir gün sonra gerçekleştirdim. Yani 2011 yılında gerçekleştirdim. Ama siyasete girişim iki yıl gibi bir süre aldı. İzmir’de okuyor olmam bu süreci geciktirdi. Yaklaşık sekiz yıl gibi bir süredir siyasetin içerisindeyim. Gezi parkıyla başladı günümüze kadar geldi diyebiliriz.” İfadelerini kullandı.

“Ben sokak siyasetinden anlıyorum”

‘Siyasi gelişimde etkilendiğiniz bir siyasetçi var mı?’ sorusunu şöyle yanıtlayan Aktaş, “Beni etkileyen siyasetçi Bülent Ecevit diyebilirim. Bülent Ecevit’in o naifliği, o kibarlığı ama yeri gelince vatan millet sevdası için yaptıkları anlamında örnek aldığım bir siyasetçi diyebilirim. Son dönemde Muharrem İnce’yi de söyleyebilirim bu anlamda. Muharrem İnce’nin insanlara umut veren, coşkulu ve kendinden emin tavırları beni etkiliyor.”. Siyaset anlayışından da bahseden Aktaş, “ Ben daha çok insancıl yanaşıyorum siyasete. Evet sol partide siyaset yapıyorum. Kendimi de solcu olarak görüyorum. Ama daha çok insancıl olarak yaklaşıyorum yani sağ sol olarak insanları ayırmak yerine insanlara dokunarak, insanları kucaklayarak, insanlara yardım ederek bir şeyler yapmak istiyorum. Daha öncede söylemiştim yine söylüyorum. Masa siyasetini çok fazla bilmiyorum. Ben sokak siyasetinden anlıyorum. Sokakta Aliağa’nın kaldırımlarında, insanlarla sarılarak, insanlarla selamlaşarak yapılan siyasetten anlıyorum. Bunun doğru olduğuna da eminim. Bu şekilde de devam edeceğim.

“Benim için sonuna kadar çarpıştılar”

Meclis üyesi aday adaylığı sürecinden de bahseden Millet İttifakı Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi adayı Berkay Aktaş, “Meclis üyesi aday adaylığı sürecinde Ekim ayıydı. Aday adaylığı dosyamı ilçe binamızda teslim ettim. Belediye başkan adayımız belli oldu. Burada örgütüme ben çok teşekkür ediyorum. Gençlik örgütümüzün en küçüğünden en büyüğüne kadar hepsi bu konuda sonuna kadar yanımda oldu. Benim için sonuna kadar çarpıştılar. O yüzden bu noktaya gelişimde ilçe örgütümün çok fazla payı var. Seçildiğim zaman onlar içinde çalışacağım sözünü veriyorum. Meclis üyesi adayı olan diğer genç arkadaşlarım var. 15. Sırada İsmail Umut Çiyan var. İnşallah onun içinde en iyisi olacaktır. Nigar arkadaşımız, Dilara arkadaşımız, Özlem arkadaşımız, Sebahattin arkadaşımız var. İnşallah onlar içinde bu süreç en iyi şekilde ilerler.” İfadelerini kullandı.

Seçilirse en genç meclis üyesi olacak

Seçildiği takdirde Aliağa Belediyesi’nin en genç meclis üyesi olacağını belirten Aktaş, “Seçilirsem Aliağa’nın en genç Meclis Üyesi olacağım. Aliağa’da genç popülasyonu çok fazla. Bu popülasyonuda birileri buna tercüman olmak zorunda. Son zamanlarda gördüğüm üzere hiçbir şekilde hiçbir şekilde genç meclis üyesi ya da belediyenin içerisinden birisi bu işçi sınıfı kesime ya da Aliağa’da yaşayan işi olmayan işsiz genç kesime dokunamıyor. Ben bunu sağlayacağım meclise girdiğimde. Orada kendi belediye başkanım olacaktır seçimi de kazandığımızı düşünüyorum bu arada. Gerekirse kendi belediye başkanımla ters düşmek üzere dahi olsa Aliağalı gençlerin hakkını savunacağım. Ki Özcan bey de bu konuda zaten kendi vaatlerinde de gençlere çok önem veriyor. Çocukları doğumundan evlendirene kadar bir proje kapsamı var. Bu yüzden de Özcan beye çok teşekkür ediyorum. Herhalde bu mecliste benim fark yaratmam gibi değil, zaten Özcan bey farkını yaratmış. Biz sadece onun yanında yürüyeceğiz. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Genç yaşta bize bu özgüveni aşıladı. Bu değeri verdi. Bizi bir noktaya kadar getirdi. Şimdi sıra bizde. Özcan beyi en tepeye çıkaracağız.” Dedi.

“Gençler için kelle koltukta bir siyaset yapacağım”

Seçildiği takdirde planladığı meclis üyeliğinden de bahseden Millet İttifakı Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayı Berkay Aktaş, “Beş yıl gibi süre zarfı içerisinde meclis üyeliğinde kendimi de geliştirmeyi düşünüyorum. Siyaset uzun soluklu bir iş. Bir süre yapılıp bırakılacak bir iş değil. Aliağa halkının menfaati, Aliağalı gençlerle bir şeyler yapabilmek adına çok fazla çalışacağımın sözünü veriyorum. Gençler için kelle koltukta bir siyaset yapacağım. Gençler için savaşacağımın sözünü verebilirim.” İfadelerinde bulundu. Siyasette genç olmanın avantajlarından ve dezavantajlarında da bahseden Aktaş, “Genç bir siyasetçi olmanın avantajları da var dezavantajları da var. Yaş olarak olgun kesimle oturduğunuzda bizi dinlemeyebiliyorlar. Ama gençlerle alakalı konularda bizim yorumumuzu da alıyorlar. Sosyal medya konusunda gençlere daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Sosyal medya ile ilgili konularda bize danışıyorlar. Beraber siyaset yaptığım kişilerde Özcan bey olsun, il başkanlarımız olsun, hep birlikte yaptığımız işlerde genç olmak benim önüme çok fazla dezavantaj olmadı. Özcan beyle beş sen çalıştım. Hiçbir dezavantaj çıkmadı karşıma.” Şeklinde konuştu.

“Lise örgütlenmesine önem verdim”

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları başkanlığı sürecine de değinen Aktaş, “2015-2017 dönemlerinde CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Bu dönemde lise örgütlenmesine önem verdim. Seçim dönemi değildi. Daha rahat bir dönem geçirdik. Bir örgütlenme yapısı modeli kurmaya önem verdik. İki liseli arkadaşla başladık. Daha sonra her liseden bir genç oldu. Sonra bu sayı yaklaşık seksen kişilik bir örgüt haline geldi. Tabi o zamanlar dokuzuncu sınıflardan başlamıştık bu yapılanmaya. 9.,10. Ve 11. Sınıflar dahil oldu. Şimdi onların meyvesini yiyoruz. Bu çocukların yüreğine Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı oku olduğu için bizimle olduklarını biliyoruz. Hep birlikteyiz. O dönemde de yine sokaklardaydık. Yaklaşık altı yedi etkinliğimiz oldu. hatta Ensar Vakfı olayı vardı o zaman. Ensar Vakfı’nda 45 çocuğa tecavüz edildiğini öğrendik. Türkiye genelinde ilk tepkiyi veren CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları oldu. o zamanda dönemimdi.” İfadelerini kullandı.

Son olarak “Aliağa ve Aliağa halkını Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına çok fazla ihtiyacı var. 1 Nisan sabahında Aliağalıyı CHP iktidarıyla buluşup herkese rahat bir nefes aldıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” İfadelerini kullanan Millet İttifakı Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi adayı Berkay Aktaş sözlerini tamamladı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler