131019098
16 Nisan 2024, Salı

SERDAR AKSOY’DAN SODALI MESAJ

21 Mart 2019, Perşembe 06:43

     


Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy, rakibi Durmaz Bayraktar’ın Ziraat Bankası’nın açılışını yapacağı bankamatiğe katılımına sodalı gönderme yaptı. Aksoy, “ Ha Bankamatik açılışı yapmışsın ha soda açmışsın. İşte bu kadar basit işler peşindeler. Gerçek hizmet nerede? Biz bunları değil, hazmedemeyenler için soda açıyoruz” dedi.

31 Mart yerel seçimine sayılı günler kala Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy çalışmalarına hız verdi. Menemen’in tüm köylerini gezerek kahve ziyaretleri ve seçim ofisi açılışı yapan Aksoy bu sefer İnönü mahallesi’nde seçim ofislerine bir yenisini daha ekledi. Açılış sırasında konuşan Serdar Aksoy, “ Menemen'de yapılmayan yapılamayan şimdiye kadar dokunulmayan mahallelere dokunmak istiyoruz. Oralarda kim yaşıyor Türk mü, Kürt mü, Sunni mi, Alevi mi yaşıyor. Kim yaşarsa yaşasın herkes Menemen’de birinci sınıf vatandaştır. Roman mahallelerimize hizmet edeceğiz diyoruz sıkıntı oluyor. Asarlığa ve Koyundere’ye hizmet edeceğiz diyoruz sıkıntı oluyor. Biz herkese hizmet edeceğiz çünkü herkes vatandaş herkes yan yana yaşıyor ve Menemen’deki bu kardeşliği hiç kimse bozamayacak” ifadelerini kullandı.

“ONLAR ÇALMAYA ALIŞTI BİZ KORUMAYA ALIŞACAĞIZ”

AKP’nin mitinglerinde farklı illerden kişiler topladığını söyleyen Aksoy, “Manisa’dan insan getiriyorlar buraya. Devlet hastanesindeki emekçileri zorla mitinglere geitriyorlar. İşin bir de bu boyutu var. Kamu kurumunda çalışan emekçiler zorla akp nin yaptığı mitinglere götürülüyorlar. Asarlık’ta Ziraat Bankası bir bankamatik kurmuş . Bu ziraat bankasının bankamatiğinin açılışını yapacaklarmış. Biz bunları değil, hazmedemeyenler için soda açıyoruz. İşte açılışları bu kadar komik. Ha gidip soda açmışsın ha gidip bankamatik açmışsın. Olmaz böyle bir şey. Biz her türlü engellere ve yandaş medyaya rağmen 31 Mart’ta o sandıkları patlatacağız. Herkese uyarımdır, sandıklara sahip çıkalım arkadaşlar. Onlar Çalmaya alıştı biz korumaya alışacağız” dedi.

“YEREL SEÇİMİ GELEN SEÇİM MANTIĞINA GETİRDİLER”

AKP’nin propagandalarına sert çıkan Aksoy,” Bugün garajından sanayisine kadar eski sanayi, yeni sanayi ve perşembe pazarı dahil olmak üzere halk meclisinden kadın dayanışma merkezlerine ve gençlik merkezlerine kadar nasıl istihtam yapacağımızı hep anlattık. Projelerimizi belirttik söyledik. Biz isterdik ki projelerimizi konuşalım, projelerimizi anlatalım, projelerimizi yarıştıralım isterdik. Ama geldiğimiz nokta malesef projeleri yarıştırma noktası olmadı. Farklı bir noktaya geldik. Farklı bir noktaya maalesef bu seçimler çekildi. Şunu söylemek lazım arkadaşlar bu bir yerel seçim. Biz hizmet edecek olan ekibi seçeceğiz. Yerel seçim değil ama genel seçim mantığına getirdiler”

“YİYELİM, İÇELİM, SATILMAYALIM”

Millet İttifakı Menemen Adayı Serdar Aksoy AKP’nin yandaş medya üzerinden Millet ittifakına yaptığı iftiralara ateş püskürdü. Aksoy, “Dikkat edin bugüne kadar her zaman anket sonuçlarını açıklarlardı, yandaş medyalar ile birlikte. Boy boy anket sonuçlarını çıkardı. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Balıkesir, Bursa diye. Hadi yayınlasanıza şimdi anketleri. Hadi yayınlayın şimdi anketleri. Biz projelerimizi anlatacağız onlar öğrencilere şu kadar bisiklet vereceğini söyleyecek. Kömür vereceğini söyleyecek şunu söyleyecek bunu söyleyecek. Menemen’i rüşfet vererek alamazsınız. Rüşfeti kabul etmiyoruz. Sen rüşfetini al da git Menemenliyi rüşfetinle satın alamayacaksın. 1985-1986 yılındaki seçimlerde söylediğimizi şimdi tekrar söylüyoruz dostlar; Yiyelim, içelim, satılmayalım” diye konuştu.

“TÜRKÜYLE, KÜRDÜYLE, ROMANIYLA, ZAZASIYLA BİZ MENEMENİZ”

Millet İttifakı Menemen Adayı Aksoy, Geçtiğimiz günlerde eşi Dilek Aksoy ve Partili arkadaşlarına yönelik saldırıya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: Bizler çok seçim geçirdik burada. Dönem dönem elektriklenmeler oldu, sıkıntılar ve sorunlar yaşandı. Ama Menemen’de şimdiye kadar yapılmamış bir şey yapıldı. Maalesef bir mahallemizde bizim CHP Kadın kollarımız ve eşim Dilek Aksoy’un da yer aldığı arabaya eli sopalı 2 tane arkadaş veya vatandaş ne derseniz deyin saldırı düzenledi. İlk defa oldu bakın. İlk defa gerçekleşti. İlk defa kadınlara saldırıldı. Bu olay sadece Menemen’de mi gerçekleşti sizce? Hayır! Aynı dil, aynı üslup, aynı davranış biçimi Ankara’da da var. Ötekileştirilen, reddedilen bir şekilde kabul görülmeyen istenmeyen bir dil söz konusu.

“TERÖRİST DEDİKLERİNİZ, CUMHURİYET ŞEHİDİDİR”

“Bugün Menemen’de de maalesef ama maalesef diğer bloğun kullandığı dil ayrıştırıcı bir dildir” şeklinde konuşan Aksoy, “Kullanılan bu dili terk etmemiz gerekiyor. Ötekileştiren, reddeden dili terk etmemiz gerkiyor. Türküyle, kürdüyle, alevisiyle, sunnisiyle, zazasıyla, romanıyla burası Menemen ve hepimiz Menemen’iz.Burada kullanılan dil öyle bir boyuta geldi ki Bursa Belediye Başkan Adayı bir açıklama yaptı. Dedi ki: ‘bizim kentimizde, bizim şehrimizde teröristlerin isimlerini veriyorlar mahallelere’ dediler. O teröristler kimdi, kendileri söyledi. O teröristler Türkan Saylan, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Necip Hablemitoğlu …?? Biz de diyoruz ki : ‘Türkan Saylan Necip Hablemitoğlu, Bahriye Üçok Cumhuriyet şehididir Cumhuriyet şehidi’”ifadelerini kullandı.

ZİLLET’ SÖYLEMİNE AKSOY’DAN, SÜLEYMAN ŞAH MESAJI: TERK ETTİNİZ

Ankara’da da olduğu gibi burada da milliyetçilile ile ilgili dersler vermeye başladılar. Bizim adımızı değiştirdiler Millet İttifakı yerine zillet ittifakı oldu ve siz zilletsiniz bu arada. Buraya kadar geldi. Eğer AKP’ye oy verirseniz makbul vatandaşsınız, kabul edilir vatandaşsınız.Ama AKP’ye oy vermezseniz teröristsiniz. Buraya kadar getirdiler bu işi ve milliyetçilik dersi vermeye başladılar. Bakın ben onlara o AKP zihniyetine bir milliyetçilik dersi vereyim. Hatta milliyetçilik dersini hep beraber verelim onlara. Siz Türkiye sınırları dışındaki Süleyman Şah Türbesi’ni terk eden değil miydiniz. Terk ettiniz orayı. Orayı terk ettiniz siz. Eğer illa milliyetçilik dersi istiyorsanız gidin Çanakkale’ye bakın Çanakkale’ye. Çanakkale de milliyetçilik dersini görürsünüz. Çanakkale de Kürt Ali’de , Türk Ali’de , roman Ali’de, alevisi de sunnisi de hepsi yan yana yatıyor. Sen kimi kimden ayrıştırıyorsun. Eğer milliyetçilik dersi istiyorlarsa Süleyman Şah Türbesi’ni bir gecede boşaltıp kaçanlar o zaman gitsinler Kıbrıs’ın dağlarındaki Bülent Ecevit’in imzasına baksınlar” dedi.

“KİME OY VERMİŞ OLURSANIZ OLUN, ŞİMDİ GELİN MENEMENLİ OLALIM”

“Bizim mücadelemiz AKP’nin yönetim tarzıyladır” diye konuşan Serdar Aksoy, “Ak Partili arkadaşlarla bir mücadelmiz yok. Mhp’li arkadaşlarla bir mücadelemiz yok. Onların temsilcileri olan zihniyetle mantıkla mücadelemiz var. İşte bizler o zihniyete tahammül edemiyoruz. Ve şunu unutmasınlar 31 Mart var ise 4 Nisan 5 Nisan var. Yine yan yana olacağız yine ticaret yapacağız, komşuyuz. Bu dili ebediyen terk etmelerini istiyorum. Bizim Ak Partili tabanıyla Mhp’ye oy veren arkadaşımızla sıkıntımız olamaz çünkü yan yanayız yan yana. Ben buradan geçmişte Dyp’ye Mhp’ye Ak Partiye oy veren vatanlaşlarıma, dostlarıma, Menemenli hemşerilerime sesleniyorum : ‘gelin hep birlikte olalım, gelin o ayrıştırıcı dili bir kenara bırakalım, gelin hepimiz Menemen’iz Menemenliyiz’” şeklinde konuştu.

“ALAYINIZ GELİN ALAYINIZ”

Yeni Asır Gazetesi’nde çıkan ‘Menemen’de CHP’liler PKK’lılarla’ başlıklı haberini eleştiren Aksoy, “AKP, hükümetin gücünü kullanarak yol yürümek istiyor Menemen’de. Bir taraftanda maalesef belediyemiz var. Ve onların arkasında belediye var hükümet var. Onların arkasında Yeni Asır var Ahaber var. Yeni Asır adlı gazete de çıkan haberler yandaş medya da Ahaber’de orda burda çıkan haberler bir taraftanda yandaş medyaların tamamı yalan haberlerle saldırıyorlar. Şimdi onların anladıkları dille sesleneyim: ‘Alayınız gelin alayıız’. Biz yeni bir dönemde yeni bir Menemen diyoruz. Yeni bir iddea diyoruz. Biz Menemen’e hizmet etmek istiyoruz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler