131019098
28 Mart 2024, Perşembe

SAVCI SAYAN'DAN CHP İTİRAFI

21 Nisan 2015, Salı 10:15

     


Ak Parti İzmir 2. Bölge 7. sıra Milletvekili Adayı Savcı Sayan seçim çalışmaları kapsamında İzmir'in Aliağa ilçesine ziyarette bulundu.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa Belediyesi Ak Parti Meclis üyeleri, parti kadın ve gençlik kolları, parti üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, ''CHP kale olarak gördüğü İzmir'den Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdi ancak bu hamleye karşılık Sayın Savcı Sayan adeta bir panzehir niteliği taşımaktadır. Bunu hep beraber göreceğiz. 7 Hazirana kadar tüm gücümüzle çalışıp parti olarak 400 milletvekili çıkaracağız.

Adalet ve Kalkınma Partisi tanıtım filmlerinin oynatılmasının yanı sıra programın belirli aralıklarında sloganlar atan Ak Parti Aliağa Gençlik Kolları üyeleri, salondaki katılımcılardan da alkışla destek aldı.

Akbulut’un ardından Ak Parti İzmir 2. Bölge 7. Sıra milletvekili adayı Savcı Sayan, kürsüye çıktı. Eski CHP’li Sayan, neden Ak Parti’ye katıldığından, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecine, Suriye’de yaşanan olaylardan, Gezi Parkı eylemlerine kadar birçok konuda konuştu.

SAYAN'DAN CHP İTİRAFI

Türkiye’de 10 yıl önce ‘ben Kürt’üm’ denilemeyen bir ortamın olduğunu ancak günümüzde herkesin rahatlıkla bu gibi söylemlerde bulunabildiğinin altını çizen Sayan, yaşanan bu durumun Ak Parti sayesinde, Yeni Türkiye’nin kazanımı olduğunu ifade etti. Daha önce içinde bulunduğu CHP için, ülke içinde karışıklıklar yaratan dış güçlerin yandaşı olduğu vurgusunu yapan Sayan, CHP’nin anlayışının fayda unsuru çerçevesinde olmadığını bu yüzden ülke için hizmet edebileceğine inandığı Ak Parti’ye geçtiğini kaydetti.

SAYAN, MUHALEFETE YÜKLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilere iki maaş ikramiye söyleminin noter tasdikli belge ile açıklamasını reklam olarak değerlendiren Sayan, ‘’İnanmış bir kişi noter yoluyla belge alarak halkın karşısına çıkmaz. Ancak Kılıçdaroğlu kendi inanmamış olacak ki böyle bir eylemde bulunuyor’’dedi.

''GEZİ OLAYLARI PARALEL YAPI TARAFINDAN ÇIKARTILDI''

Gezi olaylarına değinen Sayan, ülke içinde karışıklar oluşturarak Ak Parti hükümetini yıkma çalışmaları sürdürüldüğü, bunu paralel yapının içinde bulunduğu sistemde gerçekleştirilmeye çalışıldığını belirtti, '' Türkiye'de dört tane ağaç bahane edilerek ülke içinde oluşturulan provakatör gruplar eşliğinde 'gezi' eylemi başlatıldı. Ak Parti hükümeti hedefe konuldu ve içinde parti gruplarının da yer aldığı eylemciler ülkeye zarar vermeye başladı. Ancak yurtdışından gelen talimatlar neticesinde yaşanan bu durum bertaraf edildi'' diye konuştu.

''CHP VE MHP İTTİFAKI 12 EYLÜL'DE YAPILSAYDI BİNLERCE GENÇ ÖLMEYECEKTİ''

CHP VE MHP'nin halk tarafından ilk kez seçimi yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi için gösterdiği çatı aday, Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında da konuşan Sayan, İhsanoğlu hakkında şunları söyledi, CHP ve MHP ülkeyi içten fethedecek dini kimlik taşıyan yurtdışından sipariş bir aday sundular halka. Halbuki 12 Eylül'de tokalaşmış olsalardı binlerce genç yaşanan olaylarda hayatını kaybetmeyecekti. Sonuç olarak hükümeti yıkmak adına yapılan bu hamle de onlar açısından başarısızlıkla sonuçlandı. Yine mazlum Anadolu halkı kazandı'' dedi.

Son olarak İzmir'i, Ankara'da en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağının altını çizen Sayan, ''Emirlerinizi ve desteklerinizi bekliyorum, hep birlikte durmak yok yola devam'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yapılan konuşmalarının ardından katılımcılarla bir süre fotoğraf çekilen Sayan, Aliağa'dan ayrıldı. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler