131019098
19 Nisan 2024, Cuma

“AMAÇ KENDİ YOLSUZLUKLARINI GİZLEMEK”

21 Mayıs 2016, Cumartesi 06:25

     


Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik teklifin TBMM’de kabul edilmesini değerlendiren HDP Aliağa İlçe Başkanı Veysel Özbay, sürecin AK Parti’nin yolsuzluklarını örtbas etme amacı taşıdığını söyledi.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik teklif TBMM’de 376 oy ile kabul edildi. TBMM'de en fazla fezlekesi bulunan parti olarak ön plana çıkan HDP’nin Aliağa İlçe Başkanı Veysel Özbay kararı değerlendirdi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının tamamen HDP’yi siyaset dışı bırakmak için öne atılmış bir sistem olduğunu söyleyen Özbay, “Kendi yaptıkları yolsuzlukları, kendilerinin yaptığı hırsızlıkları gizlemek için, milliyetçi oylara oynamak için, başkanlık sistemini getirebilmek için böyle bir oyuna, böyle bir sisteme başvurdular. Bu hukuksuzluğun, diktatörlüğün, çalma-çırpmanın önündeki tek engelin de HDP olduğunu gördüler ve HDP’yi saf dışı etmenin yolunu bu şekilde buldular” dedi.

“FEZLEKELERİN TAMAMI DÜŞÜNCE SUÇUNDAN”

HDP’de var olan fezlekelerin, dosyaların tamamının düşünce suçları ile ilgili olduğunu ifade eden Veysel Özbay, “Fezlekeler tamamen milletvekillerimizin düşüncelerini, duygularını ifade etme suçu ile ilgili fezlekelerdir. Hiç bir tane hırsızlık, yalan, dolan, ihaleye fesat karıştırma tarzında fezleke yoktur. Kendi yolsuzluklarını örtbas etmek için böyle bir oyuna başvurdular. Bunun takdirini halka, kamuoyuna bırakıyorum. Biz dokunulmazlık olsa da, olmasa da doğru bildiğimiz yolda mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

“SUÇLU DEĞİLİZ Kİ KAÇALIM”

Dokunulmazlıkları kaldırılacak olan HDP milletvekillerinin yurtdışına kaçacakları yönündeki söylemlerin de gerçeği yansıtmadığını dile getiren Özbay, “Böyle bir şey kesinlikle yok. Biz suçlu değiliz ki kaçalım. Sadece doğru bildiğimiz şeyleri savunduğumuz ve ülke için doğru olan şeyleri söylememiz sebebiyle bu yargılamalar yapılıyor. Doğru söylediğimiz için kaçacak olan biz değiliz. Aksine, çalan, çırpan, yalan söyleyen, hırsızlık yapan, yolsuzluk yapanların kaçması gerekiyor. Bizim kaçmamızı gerektiren bir konu yok. Düşünün ki Dolmabahçe’de yapılan mutabakatın görüşmeleri bile fezlekeye dahil edildi. Orada Başbakan Yardımcısı’nın, bakanın, AK Parti milletvekilinin var olduğu bir ortamı bile fezleke haline getirebiliyorlarsa gerisini düşünün artık” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler