131019098
29 Mart 2024, Cuma

MUHALEFET YILDIRIM’DAN YATIRIM BEKLİYOR

21 Mayıs 2016, Cumartesi 06:28

     


Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanması, muhalefet partilerinin ilçe başkanları tarafından olumlu değerlendirildi. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Yıldırım’ın Aliağa’nın aciliyet gerektiren projelerine katkılarının olacağına inandıklarını belirtti.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanmasını değerlendirdi. Yıldırım’ın adaylığının hayırlı olmasını dileyen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa’daki gecikmiş yatırımların hayata geçirilmesi açısından bir avantaj olabileceğini vurguladı. Durmaz, “Binali Yıldırım’ın İzmir Milletvekili olması, bölgemiz milletvekili olması önemlidir. Aliağa’nın çözüm bekleyen çok önemli sorunları var. Çevre yolu, sanayi yolları, demiryolu bağlantıları, limanlardaki sorunlar, altyapı sorunları, battı-çıktılar gibi hükümet eliyle yapılması gereken çok önemli yatırım beklentileri var. Bunların yapılması son derece ivedidir, elzemdir. Herkesin malumu olduğu üzere Aliağa’da hayat kilitlenmek üzeredir. Kendisinin bölgeyi de çok iyi tanıyor olması sebebiyle, Başbakanlık gibi yürütmenin en başındaki bir makama gelmesinden sonra Aliağa’nın çok gecikmiş olan bu yatırım eksikliklerini bir an önce tamamlamak için hükümetin bütün olanaklarını harekete geçirmesini bekliyorum. Bu açıdan Aliağa için de son derece önemlidir. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“AK PARTİ’DE DEMOKRASİ ANLAYIŞI YOK”

AK Parti’deki aday açıklama sürecini anti demokratik olarak yorumlayan MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, MHP’de bu tip bir yaklaşımın söz konusu olmadığını dile getirdi. MHP’nin kurultay sürecinin darbe girişimi olarak yorumlanmasını da eleştiren Aydemir, “AK Parti’deki adaylık sürecinde biri parmağını uzatıyor, kime değerse hesabı. Onlardaki demokrasi anlayışı o. MHP’de ise çok seslilik var. Bir kaç tane aday çıkıp genel başkanlık için mücadele edebiliyor. Ama onlarda böyle bir demokrasi anlayışı yok” ifadelerini kullandı.

“TAŞ OLSUNLAR DA BAŞ YARSINLAR”

Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkan Adayı olarak açıklanmasını da değerlendiren Abdurrahim Aydemir, “Binali Yıldırım’ın İzmir Milletvekili olması Aliağa açısından şanstır. Hükümet tarafından 13 yıldan bu yana yapılmayan projelerin yapılma ihtimali doğdu diye düşünüyorum. Binali Yıldırım 35 proje ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuş fakat başaramamıştı. Şu an Başbakan olacak, inşallah bölgemizdeki projeleri bir an önce bitirir. En azından çevre yolu buradan geçer de Aliağa’nın kördüğümü açılır. 13 yıldan bu yana hükümet yatırımlarından pek bir şey görmedi Aliağa. İnşallah bundan sonra faydası olur. Artık bir taş olsun da baş yarsınlar” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler