131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

BİNALİ YILDIRIM İZMİR'DE

21 Kasım 2018, Çarşamba 06:12

     


TBMM Başkanı Binali Yıldırım, dün Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) 8. Genel Kurulu'nun 'TÜRKPA'nın ilk 10 yılı ve parlamentolar arası iş birliğinin geleceği: İş birliğine yeni yaklaşımlar' başlıklı toplantısına katılmak için İzmir’e geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda İzmir Valisi Erol Ayyıldız, protokol üyeleri karşıladı. İki öğrenci Meclis Başkanı'na uçaktan inince çiçek hediye etti. Yıldırım, Macaristan Parlamentosu Başkanı Laszlo Kover ile birlikte geldi. TBMM Başkanı, bir otelde düzenlenen ve üç gün sürecek olan TÜRKPA'nın 8. Genel Kurulu'na katıldı. Kurulda Azeri,Kırgız, Kazak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meclis başkanları da yer aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, daha sonra bir otelde konuk meclis başkanları ile buluştu. TBMM Başkanı Yıldırım, basına kapalı olarak gerçekleştirilen TÜRKPA Asamble Konseyi'ne başkanlık yaptı. Yıldırım, Macaristan Meclis Başkanı Laszlo Köver ile görüşmesinin ardından heyetler arası ikili görüşmeler gerçekleşti. Kurula katılan meclis başkanları hep bir arada aile fotoğrafı çektirdi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler