131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

SERKAN ACAR’I ŞİKÂYET ETTİ

22 Mart 2019, Cuma 06:53

     


Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş. yönetim kurulu üyelerinden Ender Kılören, geçmişe dönük huzur hakkı alacaklarının ödenmemesi ve şirketteki usulsüzlük iddiaları nedeniyle Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş. yönetim kurulu üyelerinden Ender Kılören, geçmişe dönük huzur hakkı alacaklarının ödenmediğini ve şirkette bazı usulsüzlüklerin olduğunu iddia ederek Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar hakkında Aliağa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Adliye binası önünde basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamada bulunan Ender Kılören, “2014 yılında Serkan Acar’ın belediye başkanı olarak seçilmesi ile başlayan bir süreç bu günlere geldi. 2014 yılında Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş.’ye yönetim kurulu üyesi olarak seçildim. Yönetim kurulu üyesi olduğum için huzur hakkı adı altında tarafımıza verilen bir ödenek vardı. 2014 yılında Belediye Başkanı Serkan Acar beni arayarak yönetim kurulu üyesi olarak atandığımı söyledi ve benden banka hesap numarası istedi. Ancak bu bedel bana sadece 3 ay ödendi. Daha sonra hiçbir sebep gösterilmeden ödeme yapılmadı. Benim bu yönetim kurulundan bir istifam ve şirket tarafından bir azlim asla söz konusu değil. Bir sebep gösterilmeden huzur hakkı ödemesi kesildi. Bu işin sorumlusu Aliağa’yı yöneten Belediye Başkanı Serkan Acar’dır.” dedi.

“3. aydan itibaren huzur hakkı ödenmedi”

Şirket ile ilgili daha önce bir mahkeme süreci yaşandığını belirten Ender Kılören, “Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi, bu şirketin huzur hakkı ödeme yönünde herhangi bir genel kurul kararı almadığını belirtip huzur hakkı ödenmesinin usulsüz olduğunu söylemiştir. Bu karar bize tebliğ edildi. Ancak bir genel kurul kararı var ki ben bu şirketin yönetim kuruluna seçildim. Eğer genel kurul kararı yoksa o halde bana daha önce neden huzur hakkı ödemesi yapıldı? Bunun kaynağı nedir? Bunu kim ödemiştir? Eğer bir genel kurul kararı var ise onun devamı niteliğinde 3. aydan itibaren neden huzur hakkı ödemesine devam edilmemiştir. Daha önce yapılan ödemelerle ilgili kayıtlar mevcuttur. Genel kurul kararı yoksa bize daha önce neden huzur hakkı ödendi? Eğer varsa da geri kalan huzur hakkı alacaklarımın tespit edilip tarafıma ödenmesini istiyorum. Şikayette bulunduğum konular bunlardır.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler