131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

AYDEMİR YENİDEN BAŞKAN

22 Mayıs 2017, Pazartesi 06:43

     


MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 12. Olağan Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Mevcut İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ile Aliağa Ülkü Ocakları Eski Başkanı Barış Kızılay’ın aday olduğu kongrede Abdurrahim Aydemir 254 delegenin 169’unun oyunu alarak 4.kez MHP İlçe Başkanlığına seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanlığı’nın 12. Olağan Kongresi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, MHP İl ve Aliağa İlçe yönetimi ile çok sayıda partili katıldı. Ak Parti, Saadet Partisi ve DSP’den de parti temsilcileri kongreye konuk olarak katıldı.

TANRIKULU, ‘ŞOM AĞIZLARIN SÖYLEMLERİNİ TEKZİP EDİYORUZ’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kongre divanı oluşturuldu. Yapılan oylama sonucu kongrenin divan başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, divan üyeliklerine ise Süleyman Bozkurt, Bahadır Altınkeser ve Nevzat Akgün seçildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, kongre öncesinde salondakilere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Aliağa İlçe Kongresi ile ilgili mesajını iletti. MHP Aliağa İlçe Kongresinin düğün havasında geçeceğine inandığını dile getiren Tanrıkulu, “Çok kıymetli üye ülküdaşlarımızla beraber bu salonda 12. Olağan İlçe Kongremizi yapacağız. Türkiye’mizin içinde bulunduğu şartlar uzun bir süredir olağanüstü bir süreci bize yaşatıyor. Referandum öncesi veya sonrasında bir takım kötü mihrakların, şom ağızların, kem gözlerin söylediği, ‘MHP bu süreç içerisinde misyonunu tamamladı, MHP siyasal anlamda bazı geri çekilmelerle karşı karşıya kalacak’ söylemlerini tekzip edercesine gücümüzle, teşkilatımızla, ülküdaşlarımızla beraber Türkiye’nin hemen her bölgesinde, 41 ilde kongre yapıyoruz.” dedi.

‘MHP TEŞKİLATININ GÜCÜ SİZLERSİNİZ’

30 Mayıs tarihi itibariyle en son ilçe teşkilatının kongresini yaparak, teşkilatların MHP İzmir İl Olağan Kongresine hazır hale geleceğini vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, “MHP teşkilatının gücü sizlersiniz. Burada yapılacak olan kongre sonucunda listede adı olmayan arkadaşlarımız kendilerini bu partinin, bu davanın dışında zannetmesin. Hepimize görevler düşüyor. Sizler olmazsanız, bizler olmayız. Siz ve biz denen kavramları bütünleştirip, tamamen ülkücü hareketin yekvücut olmuş neferleriyiz dememiz daha doğru olur.” ifadelerini kullandı.

ACAR, ‘ALİAĞA’DA ALIŞAGELMİŞ SİYASET ANLAYIŞINI KIRIYORUZ’

Kenan Tanrıkulu’nun konuşmasının ardından MHP İlçe Yönetiminin faaliyet raporu ve mali raporu okunarak oybirliği ile kabul edildi. Raporların oylanması sonrasında kürsüye gelen MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ‘Bu gün Aliağa bir başka güzel ve anlamlı. Bu gün Aliağa, kutlu hareketimizin sevincine ev sahipliği yapmaktadır. Çünkü bugün, Aliağa’da üç hilalin dalgalanmasını sağlayanların kutlu günüdür. Millet ve devlet bekası için üzerine düşen sorumluluğun her zaman idrakinde olmuş, ülkesini ve ülküsünü canından aziz bilmiş MHP’nin bu büyük buluşmasını nasip eden Allaha şükürler olsun. Teşkilat başkanlığım döneminde oluşan kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygı ortamını bu gün burada bir kez daha bana yaşattığınız için hepinizden Allah razı olsun. Aliağa’da bu güne kadar alışagelmiş siyaset anlayışını hep beraber kırıyoruz. Bu vesileyle kongremizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu. Serkan Acar’ın konuşması sonrasında, divan heyeti tarafından her iki adayın da listesinde yer alan isimler salondakilere okundu.

KIZILAY, ‘SİYASETİ MENFAAT KAPISI ZANNEDENLER KAYBETMEYE MAHKUMDUR’

Listelerde yer alan isimlerin okunmasının ardından ilçe başkan adayları da birer konuşma yaptı. MHP İlçe Başkan Adayı Barış Kızılay, kongre öncesi yaptığı konuşmada, “Başbuğ Alparslan Türkeş etrafında ve liderliğinde başlayan, bu gün itibariyle 48. yılını yaşayan bu kutlu yolun yolcusu olmanın sorumluluğu her ülkücünün omuzundadır. Şehitler vermiş olan bu kutsal yapı, ister kızıl olsun, ister kara olsun emperyalizmin ve bünyemize ithal her fikrin önüne set olmaya, bent çekmeye, bu kutlu hareketi yaşatmaya devem edecektir. Türk düşmanı projelerin taşeronu olan ablalara, abilere, hocalara, ne idüğü belirsizlere, davayı sulandırmaya kalkanlara gereken karşılık tam anlamıyla verilecektir. Siyaseti menfaat kapısı zannedenler kaybetmeye mahkumdur.” ifadelerini kullandı.

‘AYRILIĞIMIZ SAAT 17.00 İTİBARİYLE SONA ERECEK’

Konuşmasında neden aday olduğu ilgili olarak da açıklamada bulunan Barış Kızılay, ‘Birlik ve beraberlik adına, ülkücü hareketin tekrar daha güçlü bir şekilde bir araya gelebileceğine inandığım için aday oldum. Sadece birkaç saatlik ve sadece seçim listelerinde olan bu ayrılık saat 17.00 itibariyle sona erecektir. Hep beraber girdiğimiz bu salondan, tekrar hep beraber çıkacağız. Sonuç ne olursa olsun, partimize, davamıza ve ülkemize hayırlı olsun. Bu güne kadar kendisiyle görev yapma şerefine nail olduğum sayın ilçe başkanıma tekrar teşekkür ediyorum. Sayın belediye başkanıma bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Elimizden geldiğince, görev verildiği müddetçe ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Her zaman abi-kardeş hukuku içerisinde hareket ettiğimizi ve edeceğimizi bilmenizi isterim. Çıkan sonuç ne olursa olsun, hepiniz benim abim, ablam ve kardeşlerim olarak kalacaksınız.” dedi.

Barış Kızılay’ın konuşması sonrasında partililerden Emriye Erdoğan, Ali Kara, Altan Yıldırım ve Rahmi Keskinoğlu Divan Başkanlığına dilekçe vererek, Barış Kızılay’ın listesine bilgileri dışında isimleri yazıldığı için seçim listesinden kendi istekleri ile geri çekildiklerini bildirdiler.

AYDEMİR, ‘YENİ YÖNETİMİ YOĞUN BİR ÇALIŞMA TEMPOSU BEKLİYOR’

Kongrede son konuşmayı ise Abdurrahim Aydemir yaptı. Kongrenin hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunan Aydemir, “Bugün yeni seçilecek olan yönetimi önümüzdeki süreçte yoğun bir tempo içinde çalışmak bekliyor. Önümüzdeki partimizin il kongresi var, 2018 de de kurultayımız yapılacak. Seçilecek olan yeni yönetim 2019’daki yerel seçimlere ve genel seçimlere hazırlanacak. 2019’da hem yerel seçim, hem cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Yeni yönetim Aliağa halkı ile gönül seferberliğine başlayacak, 2019’a kadar seçimleri göğüsleyecek bir yönetim olacaktır. Biz de arkadaşlarımızla beraber bu göreve yeniden talibiz. Allah nasip ederse 4. defa yönetimimizle birlikte yeni başarılara imza atacağız. Bugün yapacağımız kongre öncesi gönül kırgınlığı olan arkadaşlarıma buradan çağrıda bulunuyorum. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak davamıza daha büyük başarılar kazandırma ihtiyacımız vardır. Hiçbir arkadaşımız partimize kırgın, küskün, dargın kalmamalı. Bu gün kongremizden çıkacak sonuç ne olursa olsun buradan bütün dava arkadaşlarımızla kol kola, kardeşçe çıkmamız gerekmektedir. Bu saatten sonra ne kaybedecek zamanımız, ne de kaybetmeyi göze alacağımız bir dava arkadaşımız vardır.” dedi.

‘UMARIM MUHALEFET SERKAN ACAR’IN HİZMETLERİNİN DEĞERİNİ ANLAR’

Aydemir, konuşmasında Belediye Başkanı Serkan Acar’dan da övgüyle bahsetti. Aydemir, “Sizlerle birlikte büyük özveriler içerisinde çalışarak, yaşadığımız ilçeye güçlü, çalışkan, ufku ve misyonu olan, Aliağa sevdalısı bir belediye başkanı kazandırdık. Belediye Başkanımız Serkan Acar’ı yapmış olduğu çalışmalardan, dik duruşundan dolayı sizlerin huzurunda kutluyorum. Sayın belediye başkanım, yürüdüğün bu yolda bizler hep birlikte senin arkandayız. Umarım yaşadığın şehre yapmış olduğun hizmetler ve yapacağın hizmetlerin değerini muhalefet partilerinin temsilcileri de anlar ve senin yolunu kapatmak yerine yolunu açacak siyaset üretirler.” diye konuştu.

AYDEMİR 4.KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ

Başkan adaylarının da konuşmalarını tamamlamasının ardından seçime gidildi. Kongrede mevcut başkan Abdurrahim Aydemir 169 oyla 4. kez MHP Aliağa İlçe Başkanlığı’na seçilirken, Barış Kızılay ise 83 oy aldı. Kongrede 2 oy da geçersiz sayıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler