131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

HOTAR'DAN ALİAĞA TURU

22 Ekim 2015, Perşembe 11:29

     


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ve İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nükhet Hotar Aliağa’yı ziyaret etti.

İlk günden itibaren yoğun bir program ve çalışma içerisinde olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nükhet Hotar, çalışmalarına Aliağa ilçesinde devam etti. İlk olarak Star Rafinesin inşaatını ve PETKİM limanı Konteynır Projesi’ni yerinde inceleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nükhet Hotar, İlçe Merkezinde AK parti Seçim bürosunda STK temsilcileri, muhtarlar ve ilçe yönetimiyle bir araya geldi.

Aliağa’da seçim bürosunda partililer ve seçmenlerin yoğun ilgisini gören 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nükhet Hotar, bir konuşma yaptı.Konuşmasında. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğinden kurtuluş savaşını yapmış bu milletin tüm düşmanlara karşı vermiş olduğu mücadele başarısından ve bunun bu günde aynısının gösterilmesi gerekliliğinden bahsedeceğim diyen Hotar,“ biz bir Kurtuluş savaşını Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm düşmanlara karşı, bütün dünya ya karşı verdik. Her inançtan, her etnik kökenden, her guruptan, kendini nasıl tanımlıyorsa tanımlasın insanlarımız birlikte mücadele etti. Bu toprakları öyle kazandık. Ve bu gün geldiğimiz noktada sizi bölmek, parçalamak, bu kardeşliği bozmak isteyenler var. Ama onlara diyoruz ki, Bizim onlara verecek ne bir santimetre toprağımız var. Ne de size pabuç bırakmağa niyetimiz var. Bu konuda Türkiye Cumhuriyetinin nesli çok köklüdür. Eğer size belli süre analar ağlamasın diyerek size bir fırsat tanıdıysak anaların ağlamadığı bir zaman yaşandıysa, terörün olduğu bölgelerde kardeşlik türküleri söylendiyse, inşallah bundan sonrada, inşallah yine öğle bir döneme gelinecek. İşte bugün içinde olduğumuz mücadelenin temel nedeni bu. Terörün bittiği, silahların betonlara gömüldüğü, anaların ağlamadığı ve şehitlerimizin olmadığı bir Türkiye için mücadelemizi devam ettiriyoruz. İnşallah sonuna kadarda, devam ettireceğiz” dedi.

Bunun için 1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Nükhet Hotar, partililere “Sizden ricamız şu ana kadar partimize hiç oy vermemiş bir kişiyi partimize oy vermesi için razı etmenizdir. Bu kadar hepiniz bir tek kişiyi razı edebilirsek oyumuz o zaman otomatikman ikiye katlanır. Bunun içinde inanın şu ortam çok müsait. MHP’ye oy veren değerli kardeşlerimiz liderlerinin davranışından çok rahatsız. Onlardan adı gibi bir devlet sorumluluğu beklerken her şeye hayır diyen ülkeyi hükümetsiz bırakmayı karşı karşıya getiren bir tavır gördüler. Bu seçmenin desteklediği ve destekleyeceği bir tavır değil. CHP’ye oy veren kardeşlerimizde oyu düşmesine rağmen sanki Türkiye’nin hakimi gibi her şeyi ben yönetirim, hep benim dediğim olsun. Ülkenin kazanımlarınızdan önce benim isteklerim önemli şeklin de duruşuyla yine ülkenin hükümetsiz kalmasına ve koalisyon yapılamamasına sebep oldu. İktidar olmak için kendisine hedefler koyması gerekirken sürekli Ak Partiye hedef koyan kendi başarısızlığını görmeyen bir tutum içerisine girdi. Bir partiye oy veren seçmenler o partinin iktidar olmasını ister. Onun için destek verir. Ama özellikle CHP’nin lideri hiçbir şekilde iktidar olma niyetinde olmayan, koalisyon olma şansını değerlendirmeyen, oyunu düşürmesine rağmen bundan hiç rahatsız olmayan, sadece bize hedefler koyan yüzde kırkın altına inerse başarılı olmaz diyen,kendince bir genel başkan. Onun içinde CHP’li seçmen kardeşlerimizde bu durumdan rahatsız olduğunu biliyoruz “ dedi.

Konuşmasından sonra İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nükhet Hotar Basına kapalı olarak Aliağa Mahalle Muhtarları ile kısa bir toplantı yaptı . Toplantıda Muhtarların sorunlarını, önerilerini dinlediği öğrenildi. Daha sonra İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nükhet Hotar , İl Başkanı Bülent Delican, Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve yönetimi ile Zeytinli parkta bulunan Aliağa Engelliler Derneğini ziyaret ettiler.

Buradaki konuşmasında , 2003 yılında iktidara geldiklerinde Türkiye’de bir engelliler kanun bulunmadığından 2005 yılında ilk defa Ülkede engeliler için biz kanun çıkardıklarını belirten Hotar: “Türkiye 2002 den buyana çok önemli yollar kat etti. Çok önemli kazanımlar elde etti. Engellimiz var demek bile aklına gelmeyen ailelerimiz, bugün onların eğitimi, bakım ücreti, taşımalı eğitiminden faydalanması, evde eğitiminden faydalanması bütün ulaşabilirlilik şatları açısından, tüm kullanım alanlarının, tüm engelli gruplarına uygun hale getirilebilmesi gibi fırsatlara kavuştu”dedi. Engeli vatandaşların ve ailelerin sorunlarını dinleyen İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Nükhet Hotar İlçeden ayrıldı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler