131019098
19 Nisan 2024, Cuma

MHP KENDİ ADAYLARI İLE SEÇİME GİRECEK

23 Ocak 2019, Çarşamba 06:43

     


MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, yerel seçimlerde belediye meclis üyelikleri için kendi adaylarının yer aldığı liste ile seçime katılacaklarını açıkladı.

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, 14 Ocak'ta MHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda, yerel seçimlere yönelik açıklama yaparak, "Ben iki partinin belediye meclis üyeliklerinde de tek listeyle seçime girmesini istiyorum." demişti. Zeybekci'nin bu açıklamasının ardından MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, parti genel merkezinin, MHP'nin kendi adayları ile seçime katılması yönünde bir kararının olduğunu söyledi. Kendilerine, çift liste ile seçime gidilmesi yönünde bir talimat verildiğini söyleyen Şahin, "Yani AK Parti kendi meclis üyesi adayları ile MHP de kendi meclis üyesi adaylarıyla seçime gidecek. Biz hazırlıklarımızı bu şekilde yapıyoruz. Meclis üyeliklerinde, AK Parti'den bağımsız olarak kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz." dedi.

İzmir'de 25 ilçede ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde, Cumhur İttifakı'nın ortak adaylarını destekleyeceklerini belirten Şahin, "Onlara desteğimiz tam. Bizim 5 adayımız da Cumhur İttifakı'nın adayları. Onlara da AK Parti'nin desteği tam. Biz bir sorun görmedik, birlikteliğimiz birbirimize destek olma çerçevesinde devam ediyor." diye konuştu. Şahin, 24 Ocak Perşembe günü Ankara'da düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısına katılmak için de İzmir'den 7 otobüs kaldıracaklarını açıkladı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler