131019098
19 Mart 2024, Salı

ÜMİT DEVRAN: “SUYU BULANDIRMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK”

23 Mart 2018, Cuma 06:37

     


Önceki gün yayınlanan “CHP Aliağa’da adaylık bilmecesi” başlıklı haberin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Ümit Devran, iddiaları yalanladı.

Kendisinin maden yüksek mühendisi olduğunu ve başta devlet kurumları olmak üzere pek çok kurumda üst düzey yönetici olarak görev yaptığını ifade eden Devran, Aliağa Belediyesi’nde danışmanlık yaptığını doğrulayarak burada yaşamaya ve üretmeye devam edeceğini vurguladı.

“BÖYLE BİR SÖYLEMİM VE GİRİŞİMİM YOKTUR”

Haberde yer alan görüşme ve kendisine isnat edilen sözlerin mesnetsiz, kamuoyunu yanıltıcı nitelikle olduğunu söyleyen Devran “Söylendiği gibi; "atanmış bir aday" olarak çalışma yürüttüğüm külliyen gerçek dışıdır. Bu iddiayla şahsımı hedef almış gibi görünseler de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'nun ve Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba'nın da zan altında bırakılmış olması da çok üzücüdür. Her şeyden önce söylemek isterim ki; doğruya doğru eğriye eğri diyecek bir yapıdayım. Habere konu edilen böyle bir söylemim ve girişimim katiyen söz konusu değildir. Sayın Ar'ın kayınpederi ile görüşmemiz, sadece ikimizin de Malatya Hekimhanlı olmamız, yani hemşerilik bağları üzerinden tanışmak istemesinden kaynaklıdır. Benden yaşça da büyük olan değerli hemşerimi bizzat ziyaret etmek istemem ise gelenek ve göreneklerimize göre sanırım anlaşılır bir durumdur.” dedi.

KASTİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM

Kendisinin atanmış aday oluşu ve meclis üyeliği sözü vermesi gibi meselelerin sohbet konusu olmadığını ifade eden Ümit Devran “Sayın Ar'ı da benimle ilgili açıklaması ile tanıdım. Daha önce hiçbir şekilde bir diyalogumuz olmamıştır. Çatışma ve kumpas iddialarıyla çok daha ileri giderek ortaya çıkardığı tablo, hayalidir, dayanaksızdır. Kamuoyu önünde beni küçük düşürmek gayretinin nedenini anlayabilmiş değilim. Kasti olduğunu düşünmek istemiyorum. ayın Tayfun Ar'ın, kendi işyerinden elinde tuttuğu kartvizitimle olağanüstü suçlamalar içeren açıklamasını yaparken düştüğü durumu yeniden değerlendireceğini umuyorum. Ancak; kamuoyunun bilmesini isterim ki; arka plandan tümüyle karalama girişimi gibi görünen bu iddiaların muteber olmadığı zaman içinde anlaşılacaktır. Herkesi; sağduyulu ve sakin olmaya davet ediyorum ki; ne dedikodudan ne de çatışma hallerinden beslenmek; yaşamım boyunca rağbet etmediğim ve asla etmeyeceğim bir durumdur.” şeklinde konuştu.

TRAJİKOMİK İDDİALAR...

Hiç kimse ve hiçbir iradenin, yaşama ve çalışma alanını belirlemek gibi seçme ve seçilme özgürlüğünün de üzerinde olamayacağını belirten Devran “Ben; hali hazırda özgür bir birey ve yurttaş olarak siyaset yapacağım ve aday olacağımı açıklamak hakkım olmasına karşın bir tek söz söylememişken; birilerinin yolun başında şahsımı çeşitli iftiralarla linç etme stratejisinin kabul göreceğini de hiç sanmıyorum. Hele partiyi bölmek, adaylar arasında çatışma yaratmak gibi senaryoların parçası olduğumu öne sürmeleri trajikomiktir.” dedi.

Suyu bulandırmanın kimseye fayda getirmeyeceğini söyleyen Devran, üretmekten ve elle tutulur, doğru ve yerinde işler yapmaktan yana olduğunu ifade etti.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler