131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

“İDDİALAR ÇİRKİN, SİYASİ NEZAKET VE AHLAK DIŞI”

23 Mart 2019, Cumartesi 06:36

     


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın CHP’yi terörle bağlantılı göstermeye yönelik bazı yayın organlarında çıkan iddialarına CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayı Orhan Ulaşzade tepki gösterdi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit ve CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Adayı Orhan Ulaşzade, bazı yayın organlarında yer alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“BU VEBALİN ALTINDA KALACAKLAR”

Hamza Dağ’ın dile getirdiği ithamların çirkin ve kabul edilemez olduğunu belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Sayın Hamza Dağ’ın çirkin iddiaları siyasi nezaket ve ahlak kuralları dışıdır. Sadece seçim kazanma hırsıyla insanları karalamak, mesnetsiz iddialarla kişilerin onurunu zedelemek kabul edilebilir bir davranış değildir. Aliağa Belediyesi Meclis Üyeliği için kontenjan adayı gösterdiğimiz Sayın Orhan Ulaşzade tüm Aliağa’nın yakinen tanıdığı, sevdiği saygın bir iş insanıdır. Sayın Hamza Dağ’ın da çok yakından tanıdığı, köklü bir ailenin ferdidir. Kaldı ki, aynı aileye mensup AK Parti üyeleri de bulunmaktadır. Sayın Ulaşzade’ye 20 yıl önce atılan bir iftira ile açılan dava beraat kararıyla neticelenmiştir. Bunun bilinmesine rağmen, birkaç oy devşirmek amacıyla eski defterlerden medet ummak ve kişileri karalamak, bu ülkenin iktidar partisinin genel başkan yardımcılığı mevkiini işgal eden bir milletvekiline yakışmamıştır. Halkımız yalan ve iftira üzerine kurulan bu çirkin ve kirli siyaset tarzına gerekli cevabı sandıkta verecektir. Kendisini Türk yargısının üstünde görenler, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde suçsuzluğunu kanıtlamış insanları yaftalamaya çalışanlar, CHP üzerine sürmeye çalıştıkları çamurun lekesini ellerinden çıkaramayacak, bu vebalin altında kalacaklardır. Başka Belediye Başkan Adayımız Sayın Özcan Durmaz olmak üzere tüm Belediye Meclis Üyesi adaylarımız Aliağa’nın yakinen tanıdığı, bildiği, tek derdi Aliağa’mıza daha iyi hizmet etmek olan arkadaşlarımızdır. Halkımızın bu tür mesnetsiz seçim propagandalarına prim vermeyeceğine inancımız tamdır.” şeklinde konuştu.

“HAMZA DAĞ’I ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

CHP Aliağa Belediye Meclis Üyeliği Adayı Orhan Ulaşzade ise hakkında çıkan haberi kişilik haklarına saldırı olarak gördüğünü belirterek “Aliağa’mıza hizmet için çıktığımız bu yoldan beni geri döndürmek için atılan iftiralar son derece onur kırıcıdır. Ülkesini seven, ay yıldızlı bayrak altında yaşamaktan şeref duyan bir vatandaş olarak Sayın Hamza Dağ’ın şahsıma yönelttiği suçlamalarla ilgili almış olduğum hiçbir ceza bulunmamaktadır. 20 sene önce, tarafıma atılan bir iftira sonucu görülen mahkemenin ilk celsesinde aldığım beraat kararı da bunun belgesidir. Aliağa’da yaşayan, Aliağa’da kazanan, Aliağa aşığı olan bir ailenin ferdiyim. Ailemizin içerisinde her siyasi görüşten olduğu gibi Ak Parti üyesi ve partinin çeşitli yönetim kadrolarında yer alan aile bireylerimiz de bulunmaktadır. Şahsıma atılan iftira onları da derinden yaralamıştır. Kişilik haklarıma saldırı olarak gördüğüm ve bana maddi manevi zarar veren bu ithamlar karşısında ben ve ailem her mecrada konuyla ilgili girişimlerde bulunacak, yasal hak arama sürecini de sonuna kadar işleteceğiz. Bu ülkenin iktidar partisinin en yetkili makamlarından birini işgal eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili sayın Hamza Dağ’ı bir an önce hatadan dönmeye, söyledikleri için özür dilemeye ve halkı ayrıştırıcı üslubundan vazgeçmeye davet ediyorum.” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler