131019098
16 Nisan 2024, Salı

CHP’DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

23 Nisan 2015, Perşembe 09:26

     


Aliağa’da CHP’liler seçim startını düzenledikleri ‘İktidara Yürüyüş Yemeği’ ile verdiler.

Aliağa Çok Amaçlı Kültür Kompleksi’nde düzenlenen yemeğe çok sayıda partili katılım gösterdi.

Üç bine yakın kişinin katıldığı belirtilen yemeğe; CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, bölgemizden birinci sıra milletvekili adayı olan Zeynep Altıok, çok sayıda milletvekili adayı, ilçe başkanları, belediyle meclis üyeleri, muhtarlar, demokratik kitle örgütü başkan ve yöneticilerinin de ilgisi büyüktü.

Yüzlerce parti bayrağının dağıtıldığı geceye katılanlar çalınan seçim şarkıları ile coştular.Genç sanatçı Murat Şenol’un bağlamasıyla çaldığı türk halk müziği ve protest şarkıları ise yemeğe katılanların coşkusunu bir kat daha arttırdı.

DURMAZ, ‘ÖNCE TÜRKİYE’NİN İKTİDARINI SONRA DA ALİAĞA’NIN İKTİDARINI KURACAĞIZ’

Coşkulu ve katılımın yoğun olduğu yemekten çok mutlu olduğu gözlenen İlçe Başkanı Özcan Durmaz, partililere hitaben yaptığı konuşmada çok çalışmak ve başarmak zorunda olduklarını ifade etti.

Durmaz, "İşte yaklaşık 1,5 yıl sonra yaptığımız yemekte yine 2 bin CHP'li ile buluştuk. Aliağa yemekleri bir gelenek oldu artık. Miting gibi, binlerle buluşuyoruz. O zamanda söylemiştim yine söylüyorum meydanlara sığmıyoruz. Nasıl önseçimde ayağa kalktıysak bu hızla bu coşkuyla 7 Haziran'dan da iktidar olarak çıkacağız. CHP'nin iktidarını getirmek için buluştuk. Bu buluşma bizi zafere götürecek buluşma. Alkışlarla göndereceğiz bu iktidarı. Yolsuzluğu, yoksulluğu sıfırlamak için geliyoruz. Demokrasiyi yeniden kurmak için geliyoruz. Aç yatan çocukların değil gülen, oynayan çocukların Türkiye'sini kurmak için geliyoruz. Yaşanacak bir Türkiye için geliyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz. Zafer bizim ellerimizdedir. Bu iktidar 8 Haziran sabahı tarih olacaktır. Bunu biz başaracağız. Önce Türkiye'nin iktidarını kuracağız, sonra elimizden kaçıp-giden Aliağa'nın iktidarını kuracağız, söz veriyorum size. Bunu başarmadan hiçbirimize uyumak yok. Sonuna kadar çalışıp sonuna kadar mücadele edeceğiz. Nasıl genel başkanımız büyük bir kararlılıkla önseçime girdiyse bölgemizden bizi temsil etmek üzere önseçimden milletvekili adayımız olarak çıktıysa, nasıl partimiz önseçim yaparak demokrasinin bir gereğini yerine getirdiyse iktidarı öyle kurup demokrasiyi gerçekleştireceğiz"

AYTUN ÇIRAY, ‘SÖZ VERDİYSEK YAPARIZ’

CHP Parti Meclisi Üyesi, İzmir Milletvekili ve milletvekili adayı Aytun Çıray ise partililere şöyle seslendi;

"Bu salonun ihtişamı bence iktidarın habercisidir. Şimdi CHP meydanlara çıktı ve dedi ki; ‘Emekliye iki maaş ikramiye vereceğim. Biri Ramazan Bayramı’nda diğeri Kurban’da. Bunu yapabilir miyiz? Asgari ücret bin 500 lira olacak’ Bunu yapabilir miyiz? ‘Kredi kartları faizlerinin yüzde seksenini sileceğiz’ dedi, silebilirmiyiz? ‘270 lira taksitle ev sahibi olacaksınız’ dedi. Yapabilirmiyiz? ‘Çiftçinin kullandığı mazot 1,5 lira olacak’ dedi. Olur mu? Şimdi bize kaynak soruyorlar, bunları yapamazsınız diyemiyorlar. Bunlar yanlış iştir diyemiyorlar, kaynak nerede? diyorlar. Tam biz uzun-uzun cevap vermeye hazırlanırken sağolsun Bülent Arınç çıktı kaynağı açıkladı. Dedi ki, ‘Eğer bizim iktidarımız döneminde’ O tabi nezaketen yolsuzluk diyemediği için ‘israf’ diyor. ‘Eğer bizim iktidarımız döneminde israf olmasaydı vatandaştan vergi almaya bile gerek kalmazdı’. İşte size kaynak. Arınç bizim adımıza kaynağı açıkladı"

ALTIOK, ‘GENEL BAŞKANIM BANA YERİNİ VERDİ’

Çıray'dan sonra kürsüye davet edilen İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Zeynep Altıok ise genel başkan Kılıçdaroğlu'nun kadınlara verdiği öneme işaret ederek “Genel başkanımız yerini bana vererek şereflendirdi. Genel Başkanımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kendisi yerini bana vermesiyle beni şereflendirildi. İzmir’in kadını temsiliyetini sağlayacak olmam ayrı bir gurur. Bu gurura ve onura layık olmaya çalışacağım” dedi.

Konuşmaların ardından salonda bulunan milletvekili adayları, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ayrı ayrı sahneye davet edilerek el ele tutuşup milletçe alkışlıyoruz sloganı eşliğinde birlik-beraberlik mesajları vererek alkış tutular.

İktidara yürüyüş yemeği gecenin ilerleyen saatlerine kadar büyük bir coşku ve neşe içinde devam etti. (Şahap Avcı)







 
Son Eklenen Haberler