131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

SIRA ALİAĞA’DA MI?

23 Mayıs 2016, Pazartesi 06:18

     


İzmir merkezli yürütülen FETÖ/PDY operasyonu son günlerde hız kazanırken, örgütün Aliağa’daki yapılanması ile ilgili önemli bilgilere ulaşıldığı ve yakın zamanda büyük bir gözaltı dalgasının başlayabileceği belirtiliyor.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Aliağa, Bergama, Foça, Menemen ve Kınık ilçelerini kapsayan kuzey aksında gerçekleştirilen operasyon sırasında 73 adrese düzenlenen baskınla 32 kişi gözaltına alınmıştı. Baskın yapılan adreslerden biri de Aliağa Petkim Lojmanları idi. Yapılan baskında aranan şahıs evde olmamasına rağmen pek çok cd ve örgütsel dokümana delil olarak el konulmuş, zanlı da daha sonra İzmir’deki adresinde yakalanmıştı.

Edinilen bilgilere göre; gizli tanık ifadeleri ve örgüt tarafından sözde ‘Karşıyaka Eyaleti’ olarak adlandırılan yapılanmanın ele geçirilen muhasebe kayıt ve takip programından öğrenilen bilgiler ışığında FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) /PDY’nın (Paralel Devlet Yapılanması ) Aliağa’daki üye ve destekçileri de büyük ölçüde tespit edilmiş durumda.

Vatandaşlardan kurban, burs ve himmet adı altında bağış toplayan örgüt üyelerinin, bu paranın yüzde 15’ini ‘Pensilvanya’ diye kayda geçirerek Fethullah Gülen’e aktardığı, yüzde 30’unu kurban alımında kullandığı, kalan kısmının da örgüte gelir olarak kaydedildiği ele geçirilen kayıtlardan anlaşılıyor.

17 Mayıs’ta düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde Aliağa hedefli gerçekleşecek baskınlar öncesinde yaklaşık 15 iş adamı ve 20 öğretmenin teknik takip altında olduğu, biri örgütün Aliağa’daki kasası olmak üzere, çoğu bölge halkınca yakından tanınan işadamı ve esnafın yer aldığı listenin önümüzdeki günlerde elde edilecek bilgi ve delillere göre daha da artabileceği tahmin ediliyor. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler