131019098
19 Nisan 2024, Cuma

DSP ALİAĞA’DA AYDIN TÜMENLE İKTİDARA YÜRÜYÜŞ YEMEĞİ

23 Mayıs 2017, Salı 06:59

     


Demokratik Sol Parti (DSP) Aliağa’da halka açık bir iktidara yürüyüş yemeği verdi. “Aydın Tümen’le Yine Yeniden DSP” adı altında yapılan etkinlikte, daha önce Edremit’te düzenlenen yemekte DSP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Aydın Tümen de bir konuşma yaptı.

Canlı müzik ve mehter takımıyla coşan kalabalığa tavuk, pilav, salata ve ayrandan oluşan menü dağıtılırken, bir tarafta da lokma döküldü. Saat 15,00’te başlayacağı duyurulan etkinlik için 13,00’ten itibaren Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’nda toplanan yaklaşık bin kişilik kalabalık, program başlayana kadar çalınan müzik eşliğinde zaman zaman dans edip oynadı.

DSP 20 ve 21. Dönem Ankara milletvekili ve Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 56. Hükümette Devlet Bakanı olarak görev yapan Aydın Tümen, konuşmasında “Türk siyasetine yön veren ve bu dönemde Anadolu insanının umudu olan DSP, sonrasında başa geçenlerin de oturdukları koltuğun hakkını verememeleri nedeniyle adeta bir tabela partisi konumuna geldi. Bu algıyı yıkmak ve DSP’yi yeniden hak ettiği konuma getirmek için, Demokratik Sol Parti’nin yeniden iktidarını arzulayan herkesi tek çatı altında toplanmaya çağırıyorum” dedi.

Mevcut hükümetin politikalarını da eleştiren DSP Genel Başkan Adayı Tümen, “Rusya ile yaşananlar, AB ülkeleri ve ABD ile yaşananlar ortada. Bölgesinde ve dünyada yalnızlaşan bir Türkiye olduk. Siyasi ihtiras ve hırsları akıllarının önüne geçti. Açtıkları yaralar ve sorunlar kolay telafi edilecek türden değil.” diye konuştu

Tümen, yaşanan süreçte DSP’nin yeterli muhalefet görevini yerine getiremediğini, hazır olan teşkilatların kapatıldığını veya binaların satılarak partililerin uzaklaştırıldığını vurgulayarak “Partinin seçime katılabilme yeterliliğini kaybettiren yönetim kadrosu suç işlemiştir. Partinin düşürüldüğü durumun hiçbir şekilde izahı yoktur. DSP’ye ait malların satılmasına karşı duran partililer disipline veriliyor ve bir korku imparatorluğu oluşturuluyor. Bunu kabul edemeyiz. Rahmetli kurucumuz Bülent Ecevit’in mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından yemeğe katılanlar tarafından sevgi seline boğulan Aydın Tümen, uzun süre vatandaşlarla sohbet ederek tek tek fotoğraf çektirdi. Etkinliğin sona ermesinin ardından DSP Genel başkan adayı Aydın Tümen ve beraberindekiler yeni tutulan DSP Aliağa ilçe binasına geçerek açılışını gerçekleştirdi. Açılış esnasında İlçe Başkanı Mehmet Emircan’la yerel siyaset üzerine sohbet eden Tümen, partiye üye olmak isteyen bazı vatandaşlara da parti rozeti takarak hayırlı olmasını diledi.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler