131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

Aydemir’den, Durmaz ve Akbulut’a: “ACAR’IN DÜRÜSTLÜĞÜNÜN SADAKASI İKİSİNE DE YETER”

23 Ağustos 2017, Çarşamba 06:34

     


CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un, Belediye Başkanı Serkan Acar’a çamur atmak için siyaset yaptıklarını, ikisinin de yaklaşan ilçe kongreleri nedeniyle psikolojisinin bozuk olduğunu söyleyen MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, “Bu arkadaşlara Serkan Acar’ın dürüstlüğünün sadakasını versek ömür boyu ikisine de yeter.” dedi.

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un muhalefet anlayışını sert bir dille eleştirdi. Özellikle Çaltılıdere’deki arazi satışı ile ilgili iki siyasi parti ilçe başkanının da tutumuna değinen Aydemir, konuyla ilgili Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Aydemir, “Her iki ilçe başkanının da açıklamalarına, suçlamalarına bakıyoruz. İki arkadaşımız da biraz psikolojik sorun yaşıyorlar. Sebebi de şu, yaklaşan ilçe kongreleri. İki partinin de yaklaşan ilçe kongresi iki arkadaşımızın da psikolojisini biraz bozmuş. Görevde kalsak mı? Açıkta kalıp belediye başkan adayı mı olsak? Belediye başkan adayı olup kaybedersem makamımdan da olur muyum? korkularını yaşıyorlar. Bu bozuk psikolojiyle her ikisi de Çaltılıdere’deki satıştan dolayı çok çirkin, mesnetsiz, gerçeğe ters açıklamalarda bulundular.” dedi.

“DURMAZ’A YAKIŞTIRAMADIM”

Bu tartışmaları CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın başlattığını ifade eden Aydemir, “CHP’liler açıklama yaptıkları alana, Belediye Başkanımızın köyünü satan ağa şeklinde bir resmini yapıp koydular. Ben Özcan Durmaz’ın kendisine yakıştıramadım bunu. ‘Buradaki arazi üç kuruşa peşkeş çekiliyor, talan ediliyor’ gibi açıklamalarda bulundu. Çok çirkin. Oysa ki işin aslı başka. Mevcut arazi başka bir şahıs tarafından 30 yıllığına kiralanmış. 30 yıllığına kiralanmış bir arazinin Çaltılıdere’ye nasıl bir faydası olur. Bunu bir düşünmek lazım. Özcan Durmaz’ın önce bunun muhasebesini yapması lazım. Vatandaş orayı kiralamış, babasının hayrına kiralamamış, yarın bir gün belki taş çıkartacak, belki hafriyat dökecek. Köylüsü tarafından yapıldığı gibi. Yer sahibi olduğu için her şeyi yapma hakkı var.” diye konuştu.

“KARAR ÇIKTIKTAN SONRA KONUŞMASINI DEĞİŞTİRDİ”

Satılacak olan arazinin yarısından çoğunun SİT alanı olmasının ikinci önemli bir konu olduğunu kaydeden Aydemir, “Yarısından çoğu SİT alanı olan bir yeri bu gün satışa çıkarsanız, kaç kişi talip olur. Kimse talip olmaz. Talip olacağı yer bellidir. Onun da fiyatı bellidir. Başkan burayı yasal olarak satıyor. Hisse sahibi hissesini satıyor bu vatandaşa. Vatandaş ta diğer alanı belediyeden talep ediyor. Bu da yasal bir durum, adamın alma hakkı var. Başkan da değer tespiti yapıyor, değer tespiti yapanların içerisinde Çaltılıdere Muhtarı da var. Değer tespiti yapılıyor ve o değer üzerinden satılıyor. Burada kıyameti kopardılar. ‘Burayı İzmir Büyükşehir Belediyesi alsın, buraya hizmet yapsın’ dediler. Eyvallah alsın, Büyükşehir Belediyesi’ne karar çıkarttılar. Bu defa karar çıktıktan sonra Özcan Durmaz konuşmasını değiştirdi. Üç kuruşa talan ediliyor dedikleri yeri devasa satış olarak lanse etmeye başladılar.” dedi.

“DURMAZ’IN ÇEVRESİ ALMANYA’YA KADAR GENİŞ”

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın konuyla ilgili olarak Belediye Meclisi’ni toplayacağını hatırlatan Aydemir, “Burası Büyükşehir Belediyesi’ne satılacak. Büyükşehir versin parasını. Üç kuruş diyorlar ya, versinler o üç kuruşu, baksınlar Serkan Acar o üç kuruşla burada ne hizmetler yapacak. Özcan Durmaz’ın açıklamasında bir de dikkatimizi çeken şey, ‘Belediye Başkanı ve dar çevresi’ diye hitap ediyor. Biz Özcan Durmaz’ın çevresinin ne kadar geniş olduğunu biliyoruz, ta Almanya’ya, Alman vakıflarına, Hablemitoğlu olayına kadar çok çevresi geniştir. Kendisi de Çaltılıdere’nin üst tarafını köylüden kiralamış, mera olan alanı şu an talan ediyor. Özcan Durmaz onun da hesabını verecek. Çaltılıdereliler ve Aliağalılar bunu öğrensin, bilsin.” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE SAKAT BİR DÜŞÜNCE OLAMAZ”

Akbulut’un Eski Garaj Kavşağı’na yapılması düşünülen Battı Çıktı Projesi hakkındaki söylemlerini de eleştiren Aydemir, “Yaşar Akbulut geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada da, battı çıktı ile ilgili ‘Biz burayı rantçıların elinden kurtardık, Sayın Başbakanın da desteğiyle biz hizmet yapacağız’ diyor. Aliağa Belediyesi yapınca rantçı oluyor, kendileri yapınca hizmet oluyor. Böyle bir sakat düşünce olmaz. Bu arkadaşlar yaklaşan ilçe kongreleri nedeniyle ne yapacaklarını şaşırmışlar. Serkan Acar’a çamur atmadan duramıyorlar. İçinde Serkan Acar olmayan hiçbir açıklama yapmıyorlar. Çünkü içinde Serkan Acar olmadığı zaman yaptıkları açıklamanın bir önemi yok.” dedi.

“AKBULUT’UN NEVRİ DÖNMÜŞ…”

Akbulut ve Durmaz’ın Serkan Acar’a yönelik karalama kampanyası içinde olduklarını söyleyen Aydemir, “Mütemadiyen karalamaya yönelik bir muhalefet içindeler. Yaşar Akbulut tanıdığımız bir arkadaşımızdır, birçok ortamda denk geldiğimizde oturup konuşuruz. Ama yaptığı çıkışları ben kendisine yakıştıramıyorum. Öyle bir nevri dönmüş ki, Aliağa Belediyesi’ne bir polis operasyonu olsun, Savcılıktan bir müdahale olsun, artık buna ümit bağlamışlar. Siyaseti buraya kadar getirmişler. Bir polis operasyonu olsa da, Aliağa belediye başkanına bir çamur atsak, bir şey bulaştırsak diye düşünüyorlar. Bunlar, müfettiş geldiği zaman kahvehanelerden adam toplayıp, belediye başkanının aleyhinde ifade verdirtmeye çalışan insanlar. Ben bunu yakıştıramadım kendilerine.” diye konuştu.

“AKBULUT’UN HİZMET DEDİKLERİ FOS ÇIKIYOR”

Yaşar Akbulut’un Ankara’ya hep bu işler için gittiğini, Serkan Acar’ın aleyhinde propaganda yaptığını vurgulayan Aydemir, “Keşke hizmet getirmek için gitse ama hizmet dediklerinin hepsi fos çıkıyor. Gidip gelip hep müjde veriyor. Ortada bir şey yok. 5 yıl önce düşünülen çevre yolunun, üzerinden çok bakan ve milletvekili gelip geçmesine rağmen, daha yeni yeni Menemen tarafından yapımına başlandı. Yapılması gereken bir yol. Battı çıktı projesine müdahale etmeselerdi, engel olmasalardı şimdiye bitmişti. Bizim için önemli olan burayı illa Aliağa Belediyesi’nin yapması değil, o battı çıktının yapılmış olması. Aliağa halkının hizmetine olacak burası. Kim yaparsa Allah razı olsun. Yaşar Akbulut’un burayla ilgili Aliağalılara vermesi gereken bir hesap var. Bu işe Yaşar Akbulut taş koymuştur. Serkan Acar burayı yaparsa, bizim burada kazanacağımız bir şey yok endişesiyle battı çıktının Aliağa Belediyesi tarafından yapılmasına engel oldu.” dedi.

“ACAR’IN DÜRÜSTLÜĞÜNÜN SADAKASI İKİSİNE DE YETER”

Kendisinin Belediye Başkanlığı veya Milletvekilliği gibi bir beklentisi olmadığını belirten Abdurrahim Aydemir, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “MHP İlçe Başkanı olarak benim siyaseten bir beklentim yok. Bizim belediye başkanımız bellidir, Serkan Acar’dır. Biz teşkilat olarak tüm birimlerimizle beraber Serkan Acar’ın yanındayız. Serkan Acar’ın dürüstlüğüne inanıyoruz. Bu arkadaşlara Serkan Acar’ın dürüstlüğünün sadakasını versek ömür boyu ikisine de yeter. Ben dürüstlüğüne inanmadığım insanların arkasında durmam. Serkan Acar dürüst ve çalışkan bir insandır. Bunu Aliağa halkı da zaten tasdiklemiştir. Arkadaşlar biraz verimli siyaset yapsınlar.”

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler