131019098
28 Mart 2024, Perşembe

AK PARTİLİ KADINLARA TEŞKİLAT İÇİ EĞİTİM

23 Ekim 2018, Salı 06:48

     


81 ilin İl ve İlçe Kadın Kolu Başkanları yerel seçim maratonu öncesinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığının organize ettiği eğitim toplantısında bir araya geldi. Toplantıya, AK Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım da katıldı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından "Teşkilat İçi Eğitim Programı" organize edildi. AK Parti Genel Merkezi'nde iki grup halinde organize edilen toplantılarda 81 ilin İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları yer aldı. Toplantıların, 18-19 Ekim tarihlerindeki oturumlarında İzmir'in kadın teşkilatları da yer aldı. İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ve ilgili birim başkanlarının öncülüğünde Ankara'ya giden 30 ilçenin kadın kolu başkanları 2 gün boyunca verilen eğitimlerle yerel seçimlere odaklandı. Toplantıya, AK Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım da katıldı.

Açılışı Lütfiye Selva Çam yaptı

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın açılışını yaptığı eğitimlerde, Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, siyasi ve Hukuki İşlemlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da konuşma yaptı.

Fatma Şahin'e özel ilgi

Toplantıların 2. gününde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yerel seçim sürecine ilişkin tecrübe paylaşımı yaptı. Şahin'in, siyasi kariyerinden kesitler anlatarak kadın siyasetçilere tavsiyelerde bulunduğu sunumu ilgiyle takip edildi. Gaziantep'te yürüttüğü projelerle ilgili bilgilendirme de yapan Şahin, partisinin kadın il ve ilçe başkanları tarafından ayakta alkışlandı. Eğitim programı kapsamında AK Parti'nin vizyonu, belediyecilik anlayışı, seçmenle doğru iletişim, sosyal medya kullanımı gibi konularda da konusunda uzman kişilerce sunumlar yapıldı. Böylece, yerel seçim hazırlıklarını sürdüren AK Parti'de kampanya sürecinin önemli bir yükünü omuzlayan kadınlar için strateji planı da ortaya konuldu.

Büyükdağ: "Başarı tesadüf değildir"

AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Ankara'daki teşkilat içi eğitim toplantısına ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu eğitimlerin AK Parti'nin kurumsallığının göstergesi olduğuna işaret etti. Ankara'da iki gün süren toplantılarda farklı illerin il ve ilçe kadın kolları başkanları ile de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunma fırsatı yakaladıklarını belirten Büyükdağ, toplantıların aynı dava için çabalayan teşkilat mensuplarının kaynaşmasına da vesile olduğunu söyledi. Siyasi Partilerin başarısında kadın kollarının gücünün önemli olduğunu vurgulayan Dilek Yıldız Büyükdağ, "AK Parti teşkilat içi eğitimlere büyük önem veriyor. Ankara'da iki gün süren eğitimleri de büyük bir ciddiyet içinde tamamladık. Başarı asla tesadüf değildir. Bu eğitimler de bunun en güzel göstergesidir. Genel Merkezimizde 2 gün süren toplantılarda seçim çalışmaları ve uygulanacak yöntemlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Eğitim ve istişareler sonunda yerel seçimler için motivasyon tazeledik." diye konuştu.

"İzmir'de başarıyı yakalayacağız"

Türkiye'nin hassas bir süreçten geçtiğini belirten Büyükdağ, şöyle konuştu: "Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2023 hedeflerine hızla ilerliyor. AK Parti'nin yerel seçimlerde başarıyı yakalaması için kadın teşkilatlarına düşen görev ve sorumluluklar konuşmacılar tarafından çok güzel şekilde anlatıldı. Bu anlamda, İzmir'de milletimizin derdiyle dertlenen, onlarla üzülen ve onlarla sevinen güçlü bir teşkilatımız var. Başarıya inanmış bu teşkilatımızla, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek AK Parti'nin yerel seçimlerdeki zaferi için sahada etkin bir mücadele içinde olacağız. İnanıyorum ki, AK Parti'nin davasını omuzlayan, ülkesi ve milleti için koşturan fedakar kadınlarımız, bu seçimlerden de yüzünün akıyla çıkacaktır."

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler