131019098
19 Mart 2024, Salı

OĞUZHAN, “CHP İKTİDARINDA ASKIDA EKMEK KAMPANYASINA GEREK OLMAYACAK”

23 Ekim 2020, Cuma 07:00

     


CHP İl Başkanı Deniz Yücel, MHP’nin başlattığı “Askıda Ekmek Kampanyası” ile ilgili konuştu. Konuyla ilgili olarak CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da bir açıklama yaptı. Oğuzhan, “CHP iktidarında askıda ekmek kampanyasına gerek olmayacak” dedi.

MHP’nin “Askıda Ekmek Kampanyası" ile başlayan tartışmalar sonrası bir açıklamada bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kampanya ve gösterilen tepkiler hakkında konuştu. Aksıda Ekmek Kampanyası hakkında açıklamada bulunan bir diğer isimde CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan oldu.

Yücel, “Vatandaş refah içinde diye mi kampanya yaptınız?”

Dayanışmanın her türlüsünü desteklediklerini, zaten bu dayanışmanın en güzel örneklerini pandemi sırasında CHP’li belediyelerin gösterdiğini ifade eden Yücel, tartışmalara ilişkin olarak, “Hem Sayın Genel Başkanımızın hem de milletvekillerimizin Askıda Ekmek Kampanyası ile ilgili yaptıkları açıklamalara bakıldığında, aslında MHP’nin doğru ve güzel bir iş yaptığının teyit edildiğini görüyorsunuz. Yani bizler, MHP’nin de desteğiyle ülkeyi yoksullaştıran, işsizlikte rekorlar kırdıran, esnafa kepenk indirten, iş adamını iflas ettiren, çiftçinin ürününü tarlada bıraktıran, üreticiye süt ineğini kestirten, babayı çocuğuna harçlık veremediği için intiharın eşiğine getirten ve sonuç olarak vatandaşı bir ekmek alamayacak duruma düşüren AKP iktidarının ülkeyi getirdiği yokluk durumu karşısında, MHP’nin ekmek alamayacak durumdaki vatandaşımızı düşünmesini destekliyoruz. Bizce bu dayanışma örnekleri daha da arttırılmalı. Ancak, CHP’nin bu dayanışma ve yardımlaşma kampanyasına, en güzel örnekleri CHP’li belediyeler tarafından verilen dayanışma geleneğine karşı olduğunu düşünmek ve bunu dile getirmek sorunlu bir düşüncedir. MHP’nin askıda ekmek kampanyasına neden ihtiyaç duyduğunu herhalde herkes anlamıştır. Vatandaş refah içinde, ülkede bolluk var diye mi kampanya yaptınız? İktidar ortağı bir partinin bu kampanyayı yapması doğrudur ama aynı zamanda yönetimdeki zafiyetin ve acizliğin itirafıdır. Bir ekmeğe muhtaç hale gelen insanlarımıza kim el uzatırsa uzatsın biz destekleriz, alkışlarız. Ama kimse de iktidarın ülkeyi soktuğu ekonomik çıkmazı, halkın yoksulluğa ve açlığa terk edildiğini görmezden gelmemizi beklemesin. Milletvekillerimiz halkın vekili olmanın gereğini yerine getiriyor ve gerçekleri söylemeye devam ediyor. İsteyen kafasını kuma gömebilir ama bizler halkımıza doğruları söylemeye ve onları yalnız bırakmamaya kararlıyız. Ne AKP iktidarının ne de onun gölgesinde var olmaya çalışan yancılarının abesle iştigal söylemleri ile kaybedecek zamanımız yok.” ifadelerini kullandı.

Oğuzhan, “Yardımlaşma ve dayanışma bizim de önceliğimiz”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Oğuzhan, “Yardımlaşmak çok güzel bir davranış. Ancak vatandaşın bu duruma düşmesi bu kampanyanın da çok güzel bir şekilde lanse edilmesi konusuna karşıyım. Türk halkının bu duruma düşmemesi gerekiyor. Düşülen bu durumun sorumlusu da hem mevcut iktidar hem de mevcut iktidarın destekçisidir. O nedenle biz askıda ekmek kampanyasına bu anlamda karşıyız. Yoksa tabii ki yardımlaşma ve dayanışma bizim de önceliğimiz. Ancak halkı yoksullaştıran sistemi över gibi ortaya çıkılmasına karşıyız. Ben bu dönemde CHP’li belediyelere tekrar teşekkür ediyorum. CHP’li belediyeler pandemi sürecinde o kadar özverili çalıştılar ki CHP iktidarının ne kadar güzel olacağının örneğini sergilediler. CHP iktidarında böyle bir yoksulluk olmayacak. İnşallah CHP iktidarında askıda ekmek kampanyasına da gerek olmayacak.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler